Belevenissen 2013

31/12/2013 19:24:21

Na Danske (op 27/12) heeft ook Câline gisteren beslist om haar feestmuts op te zetten. Twee met een, jullie weten wel welke, foef in huis. Als jonge puber heeft Mozart het knap lastig met zijn hormonen. We gaan tegenwoordig dus in twee shiften wandelen. Bailey, Mozart en ik. Danske, Câline en Gun-Gun. Ik mocht vandaag bij thuiskomst van onze uitstap nog eens met Marc mee ook. Heb ik toch een wonderhondenleven. Vind het niet eens erg dat ik deze keer niet meega naar Denemarken. Want Marc heeft altijd uiterst lekkere beloningssnoepjes in zijn zakken en ik blijf bij hen logeren en ik weet zijn jas hangen ;-)

29/12/2013 15:28:33

Wat een hete bok ! Overtuigd dat zowel Câline als Gun-Gun zeer binnenkort loops zullen worden ... En daar is er nog ene van overtuigd ! Mozart is een hele lieve knul maar hij kan Gun-Gun niet met rust laten ! Oma Bailey en mama Danske weten heel goed hoe hem te corrigeren. Ook Câline zet zich schrap. Mij durft hij zelfs niet aan ;-) Maar Gun-Gun laat zich intimideren. Mozart profiteert van haar onschuld om haar om het even hoe vast te pakken. Dat kan niet hé. De flatcoats gingen samen met Sabine en Luc stoom aflaten op het strand en nu heerst er rust in huis. Héhé. Allen in dromenland ;-)

't Zou zo onze Monkey Dans kunnen zijn maar ... het is Monkey Nut ;-)

Danske ligt vooraan en wie de anderen zijn, is niet moeilijk te raden dan ;-)

28/12/2013 22:41:53

Veel beleefd deze laatste dagen waarbij Sabine hun weekend over Oldenzaal zal verhalen in Lucs dagboek. Daar ik thuis gebleven ben. Allez, niet echt thuis maar een eindje verderop in de straat ;-) Ik heb het nog steeds reuze naar mijn zin wanneer ik met Marc en zijn vrouw Sabine op stap mag. Ben bij Casper als het ware kind aan huis ;-) Zondagavond, toen ons gezin weer compleet was, had Sabine een gesprek met Nicolas. Sabine had al een tijdje het nare gevoel dat het niet goed zat bij Mozart thuis. Op weg naar Oldenzaal werd haar vermoeden bevestigd door een ontwijkend antwoord op haar vraag. Jurgen en Nicolas leiden elk een ander leven nu. Samen hadden ze een eigen zaak waarbij Mozart hen vergezelde wanneer ze te werken hadden. Daar ze geen koppel meer zijn, is de werksituatie voor hen beiden veranderd. Gaan ze vele uren uit werken in loondienst. Mozart mag daar absoluut niet de dupe van zijn. Houden van is ook kunnen loslaten en net omdat er zoveel van Mozart gehouden wordt, had Nicolas besloten om uit te kijken naar een andere familie voor zijn Monkey Nut. Een gezin die wel de nodige tijd voor hem heeft. Sabine had mogelijk meteen een fantastische oplossing. Jullie weten dat Easy, broer van Câline, onlangs verongelukt is. Marie en Anthony en hun kinderen Daphné en Axel zijn er nog steeds het hart van in en wachten vol ongeduld op een kleintje van Câline om hun leed wat te verzachten. Sabine belde Marie gelijk op en deed het hele verhaal. Och, ze zei eigenlijk al subiet 'ja' maar ging het vanzelfsprekend eerst met haar man overleggen. Na amper vijf minuten had Sabine Anthony aan de lijn. Hoe jammer vonden ze het dat ze net voor een week op skireis waren want ze hadden Mozart anders meteen komen halen. Sinds deze avond verblijft Mozart bij ons. Nog voor vijf dagen en dan start er een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Heel spijtig voor Nicolas en Jurgen maar in deze voor hen zware tijd stelden ze het welzijn van hun hondje voorop. Knap dat dit besluit kon genomen worden want Nicolas heeft hier erg veel verdriet om. Nicolas en Jurgen, bedankt dat jullie Mozart konden laten gaan. Gegarandeerd dat hij evenveel liefde krijgen zal en daar gaat het hem om.

18/12/2013 15:21:43

Wat is 2013 toch een rotjaar ! Onze oudste rosse is niet meer ... Junior is in alle rust heengegaan op een respectabele leeftijd. Net geen 15. Junior was oorspronkelijk Lucs kat en gelukkig mochten Luc en Junior nog een tijdje samen zijn. Hoe had Sabine dat aan Luc moeten vertellen als Luc nog in het ziekenhuis was geweest ... Zij is het ook die voor Junior een put heeft moeten graven en dat was geen plezant werkje ... Juuntje, jongen, jou had ik het liefst. Ooit zien we elkaar terug in de poezen-en hondenhemel.

18/12/2013 10:49:55

Exact zeven en een halve maand vandaag. Ze heeft hem dan eindelijk ! Haar eigen naamdummy. Mocht ze er meteen mee op de foto. Enne, gaan liggen vanop afstand kan Gun-Gun ook al ;-)

15/12/2013 14:06:49

Gun-Gun heeft nog steeds geen gepersonaliseerde naamdummy en ze is weldra ZEVEN EN EEN HALVE MAAND ;-) Sabine vindt de tijd niet om hem te maken. Wat niet wil zeggen dat Gun-Gun geen dummy kan vasthouden en blijven vasthouden. Gisteren mochten Bailey en Câline op jacht. Een tableau van 91 eenden en 192 fazanten. Totaal 283 stuks. Drie eendjes kwamen mee naar huis. Kon Gun-Gun er eens kennis mee maken. Ik mag denken dat ook zij deze beestjes leuk vindt. Of net niet daar ze heel vlug was in het terugbrengen ervan ;-)

Zo'n eendje weegt wat zwaarder dan een 500g dummy en voelt ook lichtjes anders aan. Maar 'vast' is 'vast' ;-)

13/12/2013 20:22:24

Gun-Gun heeft zich koest gehouden. Ze begreep gelijk dat de goede man veel lekkers bij zich had. Heb er nog een bolle buik van ;-) Hij bracht ook voor elk van ons een lichtje in de duisternis. Op het moment dat de foto getrokken werd, maakte een fazant net achter hen lawaai. Daar Gun-Gun nog geen associatie met dit geluid maakt, blijft zij wel naar de lens kijken ;-)

Ik heb een wit exemplaar maar was op wandel met Marc.

05/12/2013 23:21:54

Ik hoop echt dat Gun-Gun haar klep houdt vannacht. Want ze zit op dat moment in haar pubertijd dat ze snel alarm slaat. En Gun-Gun al eens goed bekeken ? 't Is geen keffertjesgeblaf die ze produceert. Sinterklaas zou wel kunnen denken dat er hier een 'gevaarlijke hond' woont. Zie dat hij zijn 'sleppe' onder zijn kin pakt en rechtsomkeer maakt ...

30/11/2013 23:25:11

De ogen van Danske, Câline, Lilith en Flynn werden onder de loep genomen. Allen hebben gezonde blinkertjes. Van Danske, Câline en Flynn wisten we dat eigenlijk al. Zij gingen voor hun jaarlijkse check-up. Voor Lilith daarentegen was het de eerste maal. Heel aangenaam en geruststellend om te horen dat ook zij vrij is van erfelijke oogziektes.

27/11/2013 20:09:02

We zijn alle vijf gewikt en gewogen. Deze morgen op onze nuchtermaag : Bailey : 31,9. Danske : 32. Câline : 25,6. Gun-Gun : 25,8. En ikke : 32,2. In kilogrammen. Sommigen onder ons kregen hun jaarlijkse enting geprikt. We mochten allemaal even bij Lotte op tafel. Sabine en Luc achteraf aan tafel. Een andere tafel dan die van ons ;-)

22/11/2013 23:57:09

De stambomen van de Monkeys zijn gearriveerd. We hadden ze al eens thuisbezorgd gekregen maar ze mochten terug naar Brussel. De officiële naam van Danske hadden ze even mis geschreven. Flatcoat Lolland Mocass Cream ipv Flatcoat Lolland Moccas Cream. Toen Sabine deze fout telefonisch meldde aan de dossierbeheerder van KKUSH vroeg die of Sabine dat niet gezien had op de dek-en geboorteaangifte ? Wie moet de dek-en geboorteaangifte invullen ? De fokker. Alsof Sabine zelf Danskes naam verkeerd zou geschreven hebben. Niet dus. En het is omdat Sabine hen gisteren nog maar eens contacteerde met de vraag waar de correcte stambomen bleven dat ze woeha vandaag in de brievenbus staken. Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus kan niet anders dan aandelen hebben in de telefonie.

20/11/2013 22:59:21

Gun-Gun stond vandaag oog in oog met Philippe de Marnic de Saint-Aldeconde, Bernard van Orley, Abraham Ortelius, Jean de Locquenghien en Gerard Mercator. Ze moest niets van het heerschap weten. Ze staarde hen één voor één aan en terwijl ze langs de mannen heen liep, zette ze haar nekharen recht en liet ze horen dat ze wel degelijk een hond is. Wat dachten die wel ? Gun-Gun beduvel je niet. Ze weet best dat deze heren al meer dan vierhonderd jaren dood zijn en dus niet zomaar onbeweeglijk in een park, hartje Brussel, kunnen staan !

15/11/2013 12:22:23

Happy dogsday allerliefste Bailey ! Voor jou doen we graag allen zo'n onnozel hoedje op ;-) Maar alleen omdat je 6 geworden bent hoor ! Bailey is de pietzak die telkens twee dagen op rij feest mag vieren op haar verjaardag. Niet getreurd, wij delen altijd mee in de pap. Ook Sabine mag kaarsen uitblazen, zal wijselijk zwijgen over het aantal ;-)

Câline, ikke, jarige Bailey, Danske en Gun-Gun.

14/11/2013 0:13:49

Always remember my Lucky Ones : Luck is an attitude. Een jaar geleden gaf ik het leven aan 8 bloedmooie kindjes. Ik ben zo trots als een moeder maar kan zijn. Geweldige nakomelingen heb ik op de wereld gezet ! Uitgegroeid tot bonken van kerels met peperkoeken harten en uitbundige meiden met lieve karakters. Jullie waren iedere puf waard ;-) Gelukkige eerste verjaardag my Lucky boys and Lucky girls !

Appa, mijn eerstgeborene.

13/11/2013 1:03:22

Het zijn er van vorig jachtseizoen maar de auteur had het razend druk. Bailey en Danske zijn tijdens een jacht op 5 januari 2013 in beeld genomen. Fotograaf Léopold Amory maakte er een boek van. Als herinnering voor alle aanwezige geweren. Wij hebben ook een exemplaar. Enkele bladzijden er uit waarbij ik de privacy van het jachtgezelschap respecteer. Bailey heeft nogal veel als model gediend ;-) Voor ons een heel dierbaar aandenken want beiden werden uitzonderlijk door Luc voorgejaagd die dag.

 

12/11/2013 15:24:44

Monkey Trouble in de hoofdrol op de volgende foto's. Boeiend om te ontdekken hoe gelijkend hij aan zijn mama is. Helemaal Danske toen zij zijn leeftijd had. @ Nick : doesn't he look like his mum ?

Fudge, volgende week, 6 maanden jong. Met Hugo, van wie de leeftijd er niet toe doet ;-) Maar wel een belangrijk gegeven : Fudge is hun eerste hond.

Foto's : Sonja de Ketelaere, de andere baas van Fudge

10/11/2013 23:38:29

Gisteren waren we in Halle-Zoersel. Om de eerste verjaardag van de Lovertjes te vieren. Een deugddoende boswandeling met daarna voor de grote mensen een eetfestijn. De bazin van Badu had dit bedacht. Natuurlijk waren alle OPP'ers uitgenodigd. We waren met een leuke bende. Voor Bailey was het de max daar ze twee van haar kleinkinderen mocht ontmoeten. Gypsy en Quinto waren, samen met hun mama Yara, ook van de partij. Voorbeeldig klein geweld. Wij waren er met ons vijven én met onze beide bazen. Onze Luc, dat is waarlijk een baas om naar op te kijken !

De Lovertjes Badu, Lagun, James en Sam met in hun midden mama Bailey.

Gypsy en Quinto, kids van Yara die op haar beurt kid is van Bailey.

Twee Kinky's : K.C. en Alfred met op de troon mama Bailey.

02/11/2013 22:25:58

Op de vooravond van de eerste verjaardag van Bailey's jongste kiddo's wil ik jullie allen een fijne eerste verjaardagsfeest toewensen ! James, Sam, Badu, Lester, Aiko, Lilith, Lagun, Largo, Flanelle en Ross laat jullie lekker verwennen door jullie baasjes. Jullie hebben die extra die een verjaardag met zich meebrengt dubbel en dik verdiend. Ook felicitaties van de rest van de bende hier. En van Mutti Bailey een supergrote lik tot achter jullie groene flatcoatoren. 

Gun-Gun deed stinkend haar best vandaag. Sabine had haar ingeschreven voor de clubkampioenschap gehoorzaamheid. Omdat je als hond slechts éénmaal in je leven de kans krijgt om deel te nemen als pup. Als je dan nog het geluk hebt in de goeie helft van het jaar geboren te zijn tov de dag dat het clubkampioenschap plaatsvindt. Gun-Gun, die morgen 6 maanden oud is, kon nog net bij de pups ingedeeld worden. Het is niet dat Gun-Gun veel getraind werd, daar was namelijk geen tijd voor. Gun-Gun volgde ook nooit eerder les in groep en ze zette nog nooit een poot op de terreinen van Will to Please. Maar dat heeft haar niet tegengehouden om uitstekend te scoren. Met 9 jongelingen waren ze. Kregen elk 8 oefeningen af te leggen. Volgen aan de lijn - Keerwendingen : gewone keer/linkerkeer/rechterkeer - Aandachtsoefening met aan- en aflijnen - Komoefening - Houdingen zitten en liggen - Apporteeroefening - Betasten en beoordelen - Binding met de hond tijdens het los volgen. Heavy stuff voor puppy's als jullie het mij vragen. En als jullie het mij niet vragen : heavy stuff voor puppy's. Guntje behaalde 14/15 voor de twee eerste onderdelen. Op alle andere kreeg ze de volle bak punten. Met een totaal van 98/100 is ze gelijk puppyclubkampioene 2013 ;-)

30/10/2013 22:39:14

Een souveniertje van haar flatzussen. Meegebracht uit Frankrijk. Attent van Bailey, Danske en Câline om aan Gun-Gun te denken. De drie hadden een fabuleuze jachtdag voorbije vrijdag. Sabine had het naar haar zin hoewel ze even getwijfeld had om met zowel Bailey, Danske als Câline op post te staan. Ze was niet zeker of dat een wijze beslissing was. Maar na de eerste drift wist ze dat de dag goed zou verlopen. Alle drie deden ze stinkend hun best en samen met de andere aanwezige Retrievers zorgden ze voor een tableau van 624. Niet mis. Mijn zussen hebben ze duidelijk zien vliegen ;-)

Een markeer over een slootje in de maïs. Gun-Gun was snel terug met de buit.

Da's ook niet moeilijk met zo'n stelten ;-)

17/10/2013 23:21:20

Ik had een leuke tijd in Dardennen. Bedankt Sabine en Marc om mij mee te vragen !

Na de vele kilometers bergop en bergaf, waren de dutjes in de zetel welverdiend.

09/10/2013 22:30:21

Gelukkig kunnen we regelmatig uitwaaien aan zee. Soms worden we vergezeld van Kadanz en Lilith en soms van Ayla en Amy. Onze liefste Goldenvriendinnen.

19/09/2013 23:54:22

Nu de herfst in aantocht is, is er geen kat meer te bespeuren op het strand. Maar wel honden ;-)

Bailey, Câline, ik, Danske en Gun-Gun. Waarbij Danske en ik alert blijven of Luc er niet aankomt ...

14/09/2013 21:59:14

Een foto van Câline door Benny getrokken, mocht niet achterblijven. Bij deze :

04/09/2013 22:03:19

Deze morgen reed 'mijn limousine' de oprit op. Mocht ik de hele dag met Marc, zijn vrouw en Casper op stap. We hebben zo'n 16km van de Beverhoutsroute afgewandeld. Ik ben een gelukzak dat ik zoveel met hen mee mag. En Marc ook. Want ik ben altijd topenthousiast wanneer ik zijn auto hoor aankomen. Spring ik van contentement een gat in de lucht. Sabine vindt dat ik hem uitdrukkelijk moet bedanken voor alle goede zorgen en dat neem ik letterlijk ;-) Mijn zussen gingen samen op pad. Liepen ze Benny tegen het lijf. Hij trok een paar leuke shots van Bailey, Danske en Gun-Gun. Câline zal hem telkens te snel af geweest zijn ;-) Die man weet echt wanneer hij op het knopje moet drukken. En wij vinden het alvast leuk om van jonge Gun-Gun enkele leuke plaatjes te hebben. Dikke merci Benny ! Wanneer ik jou nog eens zie, zal ik jou ook eens aflebberen sé.

Allerliefste Bailey

Monkey Dans

Langpootmug Gun-Gun

Gun-Gun heeft fun-fun

Wanneer je vier maanden en een dag oud bent, moet je eens met je kop op de foto toch ?

27/08/2013 12:36:21

Mijn leven gaat zijn gewone gang met dat verschil dat ik elke dag mijn eigen uitstap krijg met Casper. Kijk daar iedere keer enorm naar uit. Is heel tof dat ik word opgehaald door zijn baasjes om een grote wandeling te maken. Ik ga soms ook nog wel met mijn eigen roedel op stap hoor. Zoals gisterenavond naar het strand. En Danske vergezelde Casper en mij ook al twee keren. Dat was toen Sabine met Bailey, Câline en Gun-Gun weg was voor de ganse dag. Zo ook zaterdag. Voorbije zaterdag waren Bailey en Câline ingeschreven voor het Africhtingsbrevet. Bailey miste op een haar de verre markeerapport en kreeg geen punten voor deze oefening. Geen drama hoor. Elk jaar doet Sabine één keer mee aan dit Africhtingsbrevet. Bailey was nog geen twee toen ze bewees deze oefeningen te beheersen. Dit was de vijfde keer op rij (ja ja ook Bailey wordt er dit jaar 6) dat ze deelnam en de eerste keer dat ze niet slaagde. We zitten er niet mee in. Bailey heeft het Basisbrevet in de plaats ;-) Voor Câline was het de eerste keer. En Sabine wou het met Câline wel behalen. Wat ze ook deed. Slechts drie honden slaagden in alle proeven waarbij Câline het hoogst van allen scoorde op de Africhtingsonderdelen. Namelijk 19/20 voor het verloren zoeken, 19/20 voor de verre markeer en 20/20 voor het blind over water. Dat ene punt speelde ze telkens kwijt voor het niet zittend afgeven. Keurmeester kwam achteraf zeggen dat Câline een leuk werkende hond is. Mooi toch ;-) Toch werd ze 'slechts' 2e omdat er een barrage diende te gebeuren. Bij gebrek aan training de laatste drie maanden kon Câline het daar niet waarmaken. Een walk-up met voorop een markeer gevolgd door een schot links achter. Markeer moest andere hond halen, Câline de blinde waarbij ze voorbij keurmeesters en andere hond moest. Was voor haar teveel. Ze had de eend die al weg was in haar kopje en werd onzeker. Ook hier gevolgen van Lucs hersenbloeding te dragen ... Doch niet getreurd. Zoals ik eerder schreef, ze was beste hond op de moeilijkste proeven. Verdient een dikke pluim op haar hoedje ;-) Resultaat : Bailey 83/100 en Câline 143/160. Er deed nog een Perfect Promise hond mee. Bess, Kinky Love, ging op voor het Basisbrevet. Geslaagd met 82/100. Goed gedaan van Bess.

Om enigszins een kwalitatieve foto te kunnen maken, moet 'het portret' kunnen blijven zitten.

Gun-Gun kan dat ;-)

En ook het blijven liggen, lukt al netjes.

Nog geen vier maanden oud maar wat een présence ...

... hoewel ;-)

15/08/2013 15:22:59

Eens andere familiekiekjes dan braaf op rij zitten naast elkaar ;-) Zondagavond zijn we met een bende op het strand gaan wandelen en het was zeer gezellig. We hebben genoten van het weerzien van kinders, broers, halfzussen, nonkels enz. It's all in the family ... Bedankt Benny voor de foto's.

Geflankeerd door mijn twee zonen, Casper en Appa.

Bailey met zoon Ross en broer Troy

14/08/2013 15:12:48

Of Gun-Gun nu hoog zal scoren op schoonheid of niet, vinden wij niet zo belangrijk. Hoe ze is qua karakter en qua werklust, dat daarentegen boeit ons wel. Vorige week liet Sabine een eurocent vallen en Gun-Gun vond dit hoogst interessant. We hebben haar laten doen. En juffrouw raapte de cent op ! Meer nog, ze bracht hem ook nog naar Sabine. Dat deed Sabine beslissen om een 2 eurostuk weg te gooien. Gun-Gun had moeite om het stuk van de laminaatvloer in haar bek te krijgen maar ze zette door tot ze het muntstuk vast had. Ook dat kwam ze enthousiast brengen. Dit mocht Gun-Gun voor Luc nog eens overdoen met 50 cent. Lukte haar absoluut. Op de Happening zaterdag konden de honden ook naar jaarlijkse gewoonte deelnemen aan de Engelse scurry (is een apporteerwedstrijd met hindernissen). Toen er niemand stond te wachten, vroeg Sabine of Gun-Gun het hindernissenparcours mocht ontdekken. Dat kon. Sabine ging met Gun-Gun halverwege staan en op het einde werd een dummy opgegooid. Gun-Gun zette haar lange benen in en liep zonder aarzelen over, onder, tussen alle hinderlagen die ze op haar pad tegenkwam. Ze vond de dummy niet meteen, in feite kent ze zelfs nog geen dummy, maar bleef zoeken. Op de juiste plaats dan nog wel. Eureka, ze had de dummy. Parmantig troonde ze die mee terug. Weegt wel 500g zo'n dummy hé. Waar enkele andere snelle honden over het nadarhek sprongen, kon zij er net tussen met haar frêle lijf. Dummy zou wel volgen ;-) Trots en vrolijk kwam ze met haar buit in Sabines armen gelopen. Dàt was het mooiste moment van die dag.

14/08/2013 0:02:54

Gun-Gun heeft er haar eerste show op zitten. Ze werd 'Beste Baby' van het ras. Zal ook de enige keer zijn dat ze het zal winnen van reu Wunjo hoor ;-) Wunjo zal het wel maken later op showvlak, we vinden hem nu al een knappe pup. Maar als Carla het ziet zitten om Gun-Gun de kneepjes van het vak aan te leren, wordt ze misschien toch duchtige concurrentie ;-) Hoe dan ook, Gun-Gun, die helemaal niets kent van showen, zweefde over het gras alsof ze dit al jaren doet. En stond ook mooi. Alsof ze dit al jaren doet. Aandoenlijk om kleine smurf bezig te zien. In de erering was het vooraf al een uitgemaakte zaak. Ze had de strijd aan te gaan met een Golden reu die tegen de 6 maanden aanliep. Gun-Gun is net drie maanden. Maar het gekste was de reden waarom ze niet won. Keurmeester zei : 'Ja, die andere heeft al zijn nieuw gebit, de keuze is dus niet moeilijk.' Zal die keurmeesters nooit maar dan ook nooit verstaan. O ja, Bailey liep ook een rondje in de werkklasse. Ze kreeg een 1e plaats 'Zeer goed'. 'Omdat het toch zo jammer is dat zo'n bruine niet egaal is van kleur.' Zou augustus nu eens de maand kunnen zijn dat een flatcoat aan het verharen gaat ? Zal die keurmeesters nooit maar dan ook nooit verstaan.

Carla Ranson, handler van Flat-Hunters Strilie Eye Candy, met Flat-Hunters Strilie Eye Candy.

13/08/2013 1:01:24

Op 1 augustus zag ik Luc in levende lijve. Mijn Akitahart sloeg over ! Ik mag sindsdien iedere donderdag mee. Vind ik reuzefijn. Hoop dat hij er elke week beter zal gaan uitzien en dat ik hem weldra mijn naam zal horen zeggen. Beloof om voortaan heel braaf naar hem te luisteren. Jullie weten vast wel al dat ik er een nieuwe onderdaan bij heb gekregen. Gun-Gun heet ze en 't is weer een zwarte. Maar ze is even lief of onze andere kleine zwarte en dat maakt haar onweerstaanbaar. Mag ik jullie voorstellen : onze nieuw samengestelde roedel.

Van links naar rechts : Gun-Gun, Danske, ik de Alfa, Bailey en Câline.

25/07/2013 14:35:21

Zowel Sabine als Danske hebben mij verzekerd dat Luc in leven is. Ergens. Weg van hier. Maar dat hij het niet goed maakt. Ik wil hem zelf zien. En dat kan binnenkort. Is mij beloofd. Luc mag weldra eens een luchtje scheppen en dan kan ik ook bij hem. Ik zal enthousiast reageren opdat hij mij niet vergeten zal. Zodat hij de strijdlust vindt om te vechten tegen al het kwade dat hem overkomen is. Intussen hou ik de boel hier in de gaten wanneer Sabine op bezoek gaat bij Luc. En mag ik elke dag op wandel met Casper en zijn baasjes. Lief van hen dat ik met hen mee op stap mag. Maar ik kijk voornamelijk uit naar die ene uitstap.

11/06/2013 0:00:01

Wat had ik graag onder andere omstandigheden nog eens het woord genomen ... Maar ook wij missen onze baas. We zagen hem door vreemde mannen weggevoerd worden en sindsdien geen spoor meer van hem. We weten dat hij nog leeft. Dat ruiken we aan Sabine wanneer ze terug thuis komt. We zien dat ze verdriet heeft en dus kan ik enkel concluderen dat het niet goed gaat met onze baas. Ik mis het om hem 's morgens wakker te maken want dat is altijd mijn eerste werk. Ik ben diegene die hem likjes geeft opdat hij zijn dag goed beginnen zou. Danske staat iedere keer paraat aan de voordeur bij zijn thuiskomst. Met de brede kwispel. Nu zijn deze handelingen plots overbodig. Kan iemand mij uitleggen wat er aan de hand is aub ...

28/05/2013 16:20:19

Bailey denkt bij zichzelf : 'Waarom heb ik toch vier poten ? Kon moeder natuur mij nu niet van 6 oren hebben voorzien ...' Danske had dan liever 6 poten gehad en geen oren. En voor Câline is het uitstekend zoals het is. Twee oren en vier poten. Mijn zussen ondergingen een trimbeurt ;-)

24/05/2013 11:29:21

Vandaag zijn de Kinky's jarig ! Omdat de Monkey's er al gingen zijn, had K.C. haar birthdayparty eerder. Onderstaande foto's zijn toen gemaakt. K.C. met mama Bailey links en de verjaardagstaart van K.C. rechts in beeld. Tegenwoordig is het in om een foto om te zetten naar een cartoon. Ik heb mij ook eens uitgeleefd. Waarbij ik de foto op de taart in ere heb gehouden. Zo, bij deze : Kinky Pink (Kadanz), Kinky Love (Bess), Kinky Kiss (Bliss), Kinky Night (K.C.), Kinky Cool (Flynn), Kinky Game (Alfred) en Kinky Brown (Copain) wij wensen jullie allen een fijne tweede verjaardag toe ! Met een hele dikke extra proficiat voor onze Pinky Lady. Ze is trouwens nog steeds de enige meid die het kleur roze kreeg bij de geboorte. Uit alle andere nesten werd er eerst een mannetje geboren ;-) Kadanz, ook jij mag je tweede verjaardagsfeest vieren. Je bent me toch een uitzonderlijk sterk kind van Bailey ! O, ik ben te weten gekomen dat Jade voor haar communie een laptop kreeg. Heb een licht vermoeden dat zij niet de enige is van haar vriendinnen ;-) Meisjes, lief van jullie dat jullie de kindertjes van Flynn op de voet volgen. Geef hem maar een super grote knuffel, die lieve beer van een Flynn. Want ook hij is er twee vandaag ;-)

23/05/2013 13:54:21

Heel veel mensen waagden een kans om het aantal aapjes en apinnetjes juist te raden maar helaas pindakaas. 't Is nutjes gelijk da ze ier zeggen. Niemand had het juist. Wie zou er ook kunnen denken hebben dat de mannetjes opnieuw zo sterk vertegenwoordigd zouden zijn. Die Flynn toch ;-) Moeten er in zijn kwakjes, net als in die van Jasper, veel Y-chromosomen aanwezig geweest zijn. Danske bepaalde het aantal en hij hun geslacht ;-) Hoe dan ook, prima teamwork van dat oververliefd op elkaar koppeltje. Hun monkeys zijn om op te vreten.

22/05/2013 12:15:27

Ik wil zowel Bailey als Câline in het zonnetje zetten. Omdat ze beiden op de terugweg zijn van hun hormonale ongemakken. Zowel met Bailey als met Câline werd er na onze vakantie in Drenthe niet meer getraind. Bailey en Câline lagen dus twee weken stil qua werk. Toch besloot Sabine om deel te nemen aan de working test in Ittre. Bailey is niet geklasseerd maar Sabine kan er mee leven. Ze is niet ontgoocheld huiswaarts gekeerd. Eén dummy van de tien gemist, de laatste, en eigenlijk door een inschattingsfout van de voorjaagster. Ook bezorgde Sabine Bailey een blauw oog net voor ze aan de vierde proef moesten beginnen ... Bailey had de walk-up en de marking in hoog gras te doen met slechts één oog beschikbaar ! Dat kwam omdat Sabine na de middagpauze haar hondje uit slaapmodus wou hebben en ze een happy dummybal opgooide. Bailey kreeg heel ongelukkig het uiteinde als een zweepslag in haar ene oog. Ze jankte hard. Meteen had ze het derde ooglid over haar oogbol. Moeilijk markeren zo. Ook op de laatste proef speelde deze blessure hun parten. Maar Bailey krijgt weer zin in werken. En haar oog is weer helemaal oké.

Câline had zondag training en waauw wat ging ze denderend goed ! Een pittige les maar Câlientje is back in business. Eerst kregen de vijf flatcoats twee memories. De linkse over water, de rechtse in een bosje. De hoek tussen beide dummy's 30°. Vrije keuze van binnenkomen. Terwijl om beurt de honden een markeer met eend kregen, werd er op de twee plaatsen opnieuw voor elke hond een dummy gelegd. Honden hadden dat dus niet meegekregen. Toen liepen ze zo'n 100 m verder weg van die plaats. Om en om een boom werden er voor iedere hond twee dummy's gelegd. Verder doorgelopen. Weer zo'n 100 m. Dan hoek om totdat ze op de dijk aan de overkant van het water in rechte lijn tov de boom stonden. Om bij de dummy aan de boom te komen, hadden de flatcoats de dijk af te rennen, het water in te gaan (zo'n 20m breed), een bebost eilandje over te steken om dan opnieuw zo'n 20 m te moeten zwemmen. Câline had totaal geen moeite hiermee. Enkel meegegeven eenmaal op het eiland dat ze rechtdoor moest. Dat was alles. Ze ging in één rechte lijn door en kwam in één rechte lijn terug. Knap kind ;-) Dan schoof de bende nog eens 100 m verder de dijk op. Zo kwamen ze bij de twee eerste dummy's maar aan de overkant van het water natuurlijk ;-) Vanop die inzetplek lag er een dummy in het bosje rechtvoor over het water en lag de andere dummy schuin over water op het eiland. Doelstelling was dat beide dummy's binnenkwamen op één rechte lijn, volgorde was vrij. De eerste rechtvoor was vrij simpel. Hoewel eigenlijk blind. Met de schuine lijn hadden de meesten het toch moeilijker. Câline werd ook eerst wat onzeker op die tweede maar was snel onder controle. Toen aarzelde ze geen seconde en ging in één streep en op één commando schuin het water over. Kicken ! De eend was niet zomaar mee. Er was een sleep voorzien. Waarbij de honden mochten zien waar de eend neerviel en waar hij zich de eerste 10 m naartoe sleepte. Inzetplek was nog eens 20 m voor de valplaats. Câline gebruikte dat fijne neusje van haar uitstekend en liep de haak perfect. Wederom kicken ! Na de sleep keerde het gezelschap op hun passen terug en hadden de flatjes nogmaals de tweede dummy te gaan ophalen aan de boom, de twee waters over. No problem at all. With pleasure zelfs ;-) Als laatste mochten ze nog bewijzen dat ze allen steady zijn. In linie op de dijk. Met schot en veel heisa werden de dummy's in het water gesmeten. Werd er enthousiast 'ap-peltaart' en nog van die woorden beginnend met 'ap' geroepen maar blijven zitten moesten ze ! Heftig hoor om dan braaf te zijn en niet de dijk af te rennen en het water in te jumpen ;-) Onze Câline wou heel graag hoor maar wat was ze keurig ! Enkel op het commando 'Apport' van haar eigen baas vertrok ze.

21/05/2013 16:36:22

Er hoeft echt niet getwijfeld te worden of wij met zijn allen een gelukzalige dag beleven. We hebben twee jarigen in ons midden - voor diegenen die het nu echt nog niet weten ;-) het gaat over Danske en Câline - en we mogen genieten van de lieve aanwezigheid van de 10 monkeys. Ze zijn hartstikke braaf ! Tot nu toe nog geen apenstreken gezien ;-) Met hun geboorte is Bailey tevens oma geworden. Vinden we toch ook best speciaal. We kregen als klap op de vuurpijl het nieuws dat Yara drachtig is. Leuk voor Yara's baasjes om op Yara's 3e verjaardag bevestigd te krijgen dat ze mama wordt. Bailey wordt dus over een dikke maand opnieuw oma. We weten dus eigenlijk niet om wat eerst te feesten ;-) Wil hier tegelijk alle zussen en broers van Danske én van Câline een fijne verjaardag toewensen !

20/05/2013 19:22:55

We hebben weer prijs ! Nog een lieve meis ;-)

20/05/2013 18:12:23

Pup 9 is een feit. En nog maar eens een jongetje. Van 362 g.

20/05/2013 15:46:33

Nummer 8 hebben we net verwelkomd. Een jongen van 366 g.

20/05/2013 14:59:21

Nummer 7 is opnieuw van het mannelijke type. Stand tot nu : 5 jongens tov 2 meisjes.

20/05/2013 14:40:21

Nummer 6 ook ;-)

20/05/2013 13:43:21

En nummertje vijf is een meisje !

20/05/2013 13:17:11

En hopla, nummer vier is net geboren ! Allen reutjes tot nu toe !

20/05/2013 9:49:22

Aan het weer kan het niet liggen dat Danske zo moet hijgen ... Haar temperatuur zit op 36.5 dus koorts maakt ze ook al niet ... Danske vloeit ook al wat. Toch heeft het eerste pupje nog kiekeboe te roepen. Maar als ik de geboortekalender bestudeer, mag ik eruit concluderen dat we puppiewuppie roze over maximaal 9 uren zullen begroeten ... Wordt vervolgd ;-)

20/05/2013 0:01:38

19 mei ging ook aan de Danskepups voorbij ... Maar ik heb niet in gedachten dat Danske tot de 21e zal wachten ...

19/05/2013 0:01:47

En op mei 18, kregen we ze ook nog niet te zien.

18/05/2013 0:01:18

Hun geboortedag wordt alvast niet 17 mei ;-)

17/05/2013 19:10:21

Sabine en Luc bekokstoven dit natuurlijk al veel langer maar het kwam mij nu pas ter ore dat we dit jaar nog een vakantie naar Frankrijk en een trip naar Denemarken getrakteerd krijgen van hen. Woeba, woeba !

16/05/2013 13:44:48

Een producent is een persoon, organisatie of bedrijf dat producten of diensten levert. Letterlijk betekent het maker. Danskes melkproductie draait op volle toeren ;-)

@ Wendy : Leuk je deelname aan de pronostiek maar jouw voorstel werd eerder al gegeven door Isabelle. Je mag gerust het aantal (10) houden maar je kan niet voor 6 reuen en 4 teefjes gaan. Ook niet meer voor 4 mannekes en 6 madammekes. Die combi koos Arlette. Dus Wendy even een andere geslachtskeuze maken ;-)

15/05/2013 8:21:47

Ik heb nog niet verteld over voorbije zaterdag ... Voor Danske en mij viel er niet veel spannends te beleven. Zo ook niet voor Luc. Dit omdat Danske rust waarderen kan gezien haar bolle buik. Dus trok Sabine met enkel Bailey en Câline naar Zoersel en bleven wij thuis. K.C. had iets vroeger haar tweede verjaardagsfeest. Omdat mama Bailey er zeker bij moest zijn. En met de nakende geboorte van de kleine monkeys was het te riskant om te wachten tot K.C.'s effectieve geboortedag. Ze hebben het meer dan goed gehad. Bewijs daarvan al het lekkers die Sabine mee te nemen had naar huis opdat Luc ook een beetje de sfeer kon proeven. Letterlijk. Zelfs Bailey, Danske, Câline en ik hebben van de dorade gesmuld ;-) Njammie ! Keukenprinses Ilse heeft zichzelf weer overtroffen zulle. Sabine had samen met Jos, Nora en Wim, Sybille, Jacqueline, Danny, Ilse en ouders een erg prettige dag. Hebben ze wederom een scheet gelachen ;-) Tot ze geen pap meer konden zeggen ...

Kinky Night of Perfect Promise, pupje geel destijds ;-)

14/05/2013 9:13:12

Zo ziet onze Monkey Dans er tegenwoordig uit. Als jullie denken te weten hoeveel Flynn-zonen en hoeveel Danske-dochters er aan het stoeien zijn in d'r baarmoeder, waag dan jullie kans op de naamdummy ;-)

13/05/2013 12:47:11

Uiteindelijk vorige week de stambomen van het Love-nest ontvangen. Hadden ze zogezegd een document aangaande de papa tekort om het dossier af te werken. Dat heb je als je van die buitenlandse dekreuen wil als papa ;-) Maar of ze daar de fokker in kwestie van op de hoogte brengen ... Wij, niets vermoedend, vonden het wel heel lang duren. Na een paar telefoontjes naar de desbetreffende organisatie die de stambomen levert - 'k zal hun naam best niet vernoemen - kwam de aap uit de mouw. Nog maar eens dat ene bewijsstuk verzonden. Deze maal aangetekend, niet per e-mail, want dat kunnen ze niet lezen naar het schijnt. Heeft het nog 6 weken geduurd ;-) Maar goed, ze zijn er. Dus tijd om ze te gaan brengen. De eerste stamboom leverden we af aan de baas van Sammeke Sam. We hadden een fijn weerzien en maakten ook een toffe wandeling samen. Goddelijk om mama met zoon door de Belseelse velden te zien huppelen. Op identiek dezelfde manier ! Wat lijkt Sam qua uiterlijk en gedrag op zijn Mutti. Sam loopt ook heel mooi mee aan de lijn. Bravo !

Bailey had op Moedertjesdag een knuffelmoment met twee van haar Lovebabbies. Om half10 stonden we te kijken hoe James het ervan afbracht tijdens de les gehoorzaamheid. Natuurlijk liep het niet van een leien dakje met al die toeschouwers. We hadden niet anders verwacht. We weten dat hij het wel goed doet en genieten van de bijna wekelijkse mails waarin de vorderingen van James verhaald worden. Ook een heerlijk knulletje. Qua looks gans zijn mama. Qua gedrag is hij een stuk stoutmoediger. Dus dat zal wel van de papa komen ;-) Dank jullie wel daar in Lier voor de gezelligheid en het warme onthaal en de lekkere brunch. We trokken daarna naar Badu's huis. Maar eerst hielden we halverwege halt om op een leuke locatie te wandelen. Danske mocht deels los en deels aangelijnd mee op stap. Ze raakt al wat sneller vermoeid nu en hoort momenteel niet de hele tijd achter ons aan te rennen ;-)

Badu is een klein maar zo een fijn en elegant mieke. Zij kan niet loochenen dat Jasper haar papa is. Dezelfde doordringende aantrekkelijke blik. Ze is van nature een erg braaf en rustig meisje. Niet te vergeten dat ze allen nog maar 6 maanden geleden geboren werden. Badu gaat, terwijl Anick aan gelaatsverzorging doet, gewoon op haar kussen liggen. Nadat ze de klanten uitbundig begroette bij het binnenkomen natuurlijk. Ze is wel een flatcoat hé. Ook in 's Gravenwezel tevreden mensen dus ;-) Megatof om de nakomelingen van Bailey in hun dagelijkse leefwereld mee te maken. Overal worden we hartelijk ontvangen. Kan niet op ;-) Luc wil ook nog melden dat de Duvels hem meer dan gesmaakt hebben.

9/05/2013 10:14:53

Vond deze foto eens leuk om hier te plaatsen. Câline in portret genomen door Bart Augustijns tijdens het afleggen van het Gehoorzaamheidsbrevet in Will to Please op 27/04. Dit terwijl ze de oproepoefening aan het uitvoeren is. Hier is ze geconcentreerd aan het wachten tot Sabine genoeg afstand heeft genomen en ze teken krijgt om te komen. Voor wie het interesseert, de link naar het reglement en de oefeningen van het KKUSH sectie 4B 'Gehoorzaamheidsprogramma voor alle honden'.

8/05/2013 13:33:22

We hebben ons niet verveeld in het buitenland. Onze dagen waren goed gevuld. Zoveel mooie plekjes in de omgeving om te wandelen en te trainen. Donderdag kregen we ook nog gezelschap van Henny Ha. Hij had zijn eigen vrouw en die van een ander (Angelito) meegebracht. Corrie en Petra dus ;-) Altijd oergezellig om tijd met hen door te brengen. Het was deze keer niet anders. We ontmoetten dankzij hen Martha die ons op sleeptouw nam door 'haar' bos. Als je met zijn 8'en vrienden bent, is het geen noodzaak om krak dezelfde interesses te hebben. Dorin, Nathalie, Sabine, Geert en Luc brachten het grootste deel van de dag samen door. Al wandelend met dummyvesten aan. Lieljan, Alex en Patrick hadden hun stalen ros mee. Het was handig dat zij meestal de locatie, waar wij aan het trainen waren, op hun fietsroute voorzagen. Bv als er een dummy hoog in een boom vastzat. Vereende krachten doen wonderen ;-) Tafelen - en alles wat daarbij hoort - gebeurde daarentegen steeds gezamenlijk. Ik kan jullie verzekeren dat er veel en lang getafeld is en dat het wederom prachtmomenten waren.

Voorjager Geert geeft coureur Patrick richting aan. Pelotonmaat Alex schiet boomklimmer te hulp. Dorin zorgde voor bewijs. Nathalie voor 't verhaal ;-)

6/05/2013 14:08:23

Onze vijfdaagse vakantie in Drenthe zit er weeral op. We hadden het er opnieuw erg naar onze zin. Volgend jaar doen we deze uitstap over. Zeker weten. Misschien zijn we er niet allen terug bij rekening houdend met de gezegende leeftijd van sommige bendeleden maar dat wil daarom niet zeggen dat we geminderd zullen zijn in aantal ;-)  

De hondenbende van Drenthe 2013 : Diesel, Jazz, Frodo, Zappa, Ally, Lace, Danske, Câline, Dazzle, Bailey, Aiko, Quinnell en Bruce

1/05/2013 10:09:53

In mei leggen alle vogels een ei. En ons D'tje haar bébé'tje(s). Over drie weken, wanneer de vliezen breken.

30/04/2013 13:22:51

Voorbije zaterdag deed Câline het behalen van het Gehoorzaamheidsbrevet over. Oorspronkelijk was ze slechts voor die keer ingeschreven. Maar daar ze eigenlijk heel snel de oefening 'terugsturen naar de plaats' beheerste, zocht Sabine naar een andere mogelijkheid hier in de buurt om eerder dit brevet te spelen. Dat was 13/04. Er werd sterk getwijfeld om alsnog een tweede keer die standaardproeven te gaan doen maar waarom niet eigenlijk ? Omdat Câline in een schijndrachtfase zit en af en toe de middenkoot van haar rechterpoot durft uit te steken. Daarom dus ;-) Eén van de keurmeesters was dezelfde als twee weken geleden. En toen Câline net bij het terugsturen naar de plaats die poot de lucht instak, zei hij te weten dat ze dit onderdeel nochtans perfect uitvoeren kan. Moet ze toch wel indruk gemaakt hebben destijds ;-) Gehoorzaamheid is een zeer strikte discipline en punten verliezen gaat snel, heel snel. Bij het behalen van het Gehoorzaamheidsbrevet mag je hooguit twee proeven herdoen als het tijdens de eerste poging niet lukte. Maar dan slechts met een maximum score van de helft van de punten op die oefening. Tweede keer deed ze het grandioos perfect. 7,5/15. Brevet binnen met een totaal van 82,5/100. Zeker niet slecht maar het had opnieuw 90/100 geweest als ze die poot gelaten had waar hij hoort te zijn ;-)

Zowel zaterdag als zondag waren we in het gezelschap van mensen die mee met ons aan het wachten zijn op de geboorte van Danskes pups. Ze hopen namelijk dat er eentje voor hen bij zit ;-) Zondag heb ik het dan weer gekund ! We waren zelf op bezoek. Hebben ze daar toch wel een grote vijver. Nu doet water mij niets. Maar tijdens het gezellig kuieren in hun mooie tuin streek er een koppel ganzen neer op die vijver. Van ons vieren ben ik het die achter ze aanging ... Deze ganzen zijn van de boer die wat verderop woont maar die beesten kozen deze prachtige vijver uit om aan de oever hun nest te maken. Tuurlijk vlogen ze niet weg. Wij - de ganzen en mezelf -  hebben vele rondjes gezwommen. Ik, Aiko, die een broertje dood heeft aan zwemmen, heb voor de tweede keer in mijn leven het 1000m schoolslagbrevet behaald. De eerste maal zorgde een sierlijke zwaan voor deze uitdaging. Uitgeput moest ik de duimen leggen.

29/04/2013 13:23:55

Maandag 13 mei - 's avonds pas - gaan we ruggengraatjes tellen en tellen en nog een keer extra goed tellen. Om zo te weten te komen hoeveel puppiewuppies we mogen verwachtende zijn. Dan kan er ook een gokje gewaagd worden om een naamdummy te winnen. Zo ene als hieronder bv ;-) Ross, broertje van James, woont in Den Haag en zijn baasjes kozen voor een oranje versie. Vanmorgen kreeg hij hem per post geleverd. Die laatste koninginnedag kan gevierd worden ;-) Wil dan ook hierbij al onze Nederlandse vrienden - en dat zijn er best wel veel - een fijne koningswissel wensen morgen met lekkere oranje tompoezen. En nog iets dat ik al lang eens wil vertellen maar het komt er maar niet van. Bailey dankt haar naam aan de TV-serie Grey's anatomy. Eén van de hoofdpersonages is dokter Bailey. Zij was de 'kleine bruine' destijds. In de loop van de seizoenen zijn er wel meerdere personages met een bruine huidskleur bij gekomen. En ik weet wel dat Ross zijn naam te danken heeft aan een andere bekende TV-serie (Friends) maar het is toch maar al te treffend dat in Grey's anatomy er een dokter de naam Ross draagt. Dokter Ross en weten jullie wat zijn huidskleur is ?

Loverboy of Perfect Promise maar anders wel Ross voor de vrienden.

24/04/2013 17:21:14

A man's got to do what a man's got to do ! Een maand voor hij twee wordt, heeft Flynn het aan zijn rekker. 't Is van moeten trouwen. Maar wat een gentleman. Voor haar buikje verraadt dat ze zwanger is, heeft hij Danskes eer gered. In stijl gaven zij elkaar het ja-woord. Een heuglijke dag ;-)

To the world you may be just one dog, but to one dog you may be the world.

24/04/2013 10:28:54

Toen Bailey eind oktober binnenste buiten werd gefotografeerd en in het puppydagboek van de Lovertjes de röntgenfoto verscheen, konden jullie een gok wagen naar hun aantal en geslacht. Diegene die het bij het rechte eind had, won een gepersonaliseerde naamdummy. Jammer maar niemand had het juist geraden. Misschien dat deze keer Sabine wel een dummy mag maken. Dus bij deze, als later de röntgenfoto van de Danskepups ter publicatie komt, mogen jullie weer gaan tellen. Hopelijk heeft er een hondje geluk en wint zijn baas voor hem zo'n leuke dummy. Hier James die trots zijn dummy showt. James is een Lovebabbie, volgende week 6 maanden jong. Ik denk dat de vast-los oefening gewoon beter lukt als je dat met je eigen funny naamdummy mag doen ;-) Bedankt Karen voor de foto.

Love Crime of Perfect Promise alias James Hond

23/04/2013 15:29:27

Sabine was twee dagen weg met Bailey. Vrijdag en zaterdag. Vrijdag voor training en zaterdag voor wedstrijd. Verder kreeg Bailey al twee weken geen enkele dummy te zien omdat ze absoluut niet in stemming is om er iets mee te doen. Maar wedstrijd was ingeschreven op een moment dat Bailey wel lekker in d'r vel zat. Geld ben je toch kwijt en Sabine besloot er een leuke dag van te maken. Is haar gelukt ook ;-) Het werd een megatoffe tweedaagse. Tijdens de training liet Bailey af en toe zien dat ze het wel nog snapte maar op de wedstrijd weer helemaal niet. 'Huh, een dummy zoeken, echt baas, dat heb ik nog nooit van mijn leven gedaan.' 'Hetzelfde als rechts en links, nooit eerder sprak je mij die woorden toe.' Het blijft erg frustrerend des te meer dat de hele trainingsgroep waar Bailey deel van uitmaakt verschrikkelijk goed scoorde. Alleen Bailey niet ;-( En mensen, Bailey zou echt niet in die groep mogen meetrainen, moest ze onder het niveau zitten. Onbegrijpelijk hoe hormonen zo lelijk huis kunnen houden en voor een totaal ander hondje zorgen. Maar Sabine en Bailey hadden twee heerlijke dagen. Ze logeerden bij Sas en Guus en werden er lekker verwend. De volgende dag, wt'tje lopen onder een stralende zon in Bergschenhoek, waar ze vele bekenden (waaronder Marijke Kort en haar weerzien alleen al was de verplaatsing meer dan waard) mochten begroeten. De working testen van de Nederlandse Flatcoated Retrieverclub zijn gekend om net altijd dat ietsjes moeilijker en net altijd dat ietsjes uitdagender te zijn. Het was deze keer niet anders. Typisch dat op de pittigste proeven Bailey nog het meeste scoorde.

Câline zit ook in schijndrachtmodus. Het uit zich wel anders dan bij haar moeder. Câline wordt erg onzeker, durft stout te zijn en is uitermate loom in het terugkomen. Dat laatste was tijdens het Gehoorzaamheidsbrevet op 13/04 duidelijk te merken. Hoewel ze 90/100 behaalde, speelde ze veel punten kwijt aan haar traagheid. Een apport brengen zou fun moeten betekenen voor een jachthond. Nu niet dus. Maar 'terugsturen naar de plaats' deed ze dan weer wel prachtig. Kreeg ze alle punten voor ;-)

Groot nieuws over Câlines zus. Yara is loops sedert 14 april. Zondag - en toen waren we nog maar de 21e - ging ze al van bil met ene Melvin. 't Is een rappe kadee. Vandaag mag ze nog een keer op bezoek bij hare chérie en ik denk dat ze elkaar nog wel een keertje zullen liefhebben deze week. Maar dat wil zeggen dat, als Melvin raak schiet, Bailey op korte tijd voor een tweede keer oma wordt. Hier even de link http://www.123website.nl/flatcoatsfromblackandfree waar de belevenissen van Yara en haar kroost te volgen zullen zijn. Als er pupjes van komen, hebben wij een extra snoepreisje naar het noorden in 't verschiet ;-)

18/04/2013 12:51:46

Het partygeweld heb ik overleefd zonder kleerscheuren en met een nog even goed uitziende kop als ervoor. Heb daar zo mijn trucjes voor. Om bv. een glanzende vacht te behouden, duikel ik jaarlijks een keer of drie - en daar is nu het uitgelezen moment voor - in een welriekende verse mesthoop. Doet wonderen !

Het schijnt dat zwemmen ook goed is voor de body. Dat is nu eens niet aan mij besteed. Jenna, die hier 10 dagen was, vindt niets fijner. Wat een rat is me dat ! Zij zwemt gewoon voor het plezier van het zwemmen. Gelukkig doen mijn zussen dat niet. Bailey, Danske en Câline moeten een doel hebben. Ben ik blij om want mag het niet gedroomd hebben om naast hen te staan telkens als ze zich uitschudden willen.

Vorige week woensdag waren Sabine en ik erbij toen Appa het zwemmen geleerd kreeg. Net geen 5 maanden deze kleine man. Ik ben wellicht bevooroordeeld want ik vind hem echt een megaleuke knul ! Louise en hij vormen een fantastisch duo. Foto 1 : papa Louise. Foto 2 : Louise.

                                        Appa koel                                                                                           Coole Appa

14/04/2013 10:08:49

Kijken jullie maar van héél dichtbij. Gebruik gerust de inzoommogelijkheid op jullie computer. Jullie zullen er geen enkele vinden ! Zes jaar vandaag en nog geen enkel grijs haartje op mijn mooiste snoet. Smultraktaties here I come ;-)

13/04/2013 15:58:11

Hoewel ik pas morgen verjaar, heerst er hier vandaag al heuse feeststemming ! Dat hebben we aan Câline en ook wel een beetje ;-) aan Danske te danken. Ja Bailey is tegenwoordig helemaal afgeschreven ;-) Câline omdat ze deze ochtend het Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet van Sint-Hubertus behaalde. Met een schitterend resultaat zelfs. Een 3e plaats en een puntentotaal van 90/100. Dit voor een hondje die op 1 maart nog nooit van 'terugsturen naar de plaats' had gehoord. En Danske omdat ze mama wordt. Luc kon overhaald worden om drie dagen eerder dan gepland met zijn Monkey Dans naar de dierenarts te gaan voor de echo. Het vermoeden die we hadden, werd heerlijk bevestigd. Danske en Flynn mogen over een dikke maand mamaatje en papaatje spelen ;-)

9/04/2013 17:15:23

Had gehoopt dat Bailey's 'kunnen' van zondag op de working test van Sint-Katelijne-Waver al wat verteerd zou zijn na twee nachten slapen maar neen Sabine is er nog niet van bekomen. Ze is ontmoedigd, ontgoocheld, teleurgesteld en nog zoveel meer. Bailey heeft weeral last van schijndracht. Na haar laatste nest ging ze nochtans onder het mes met het oog voorgoed verlost te zijn van die hormoonschommelingen. We hadden horen zeggen dat teefjes de eerste maal nadien toch nog onderhevig kunnen zijn aan die wisselende gemoedstoestanden kenmerkend voor een schijndracht. Bailey heeft op dat vlak het grote lot gewonnen. Ze had er zondag totaal geen zin in en heeft dat dik laten zien ook. Bailey kon de uitgezette proeven absoluut aan. Maar ze koos om de hele dag apatisch en lusteloos te zijn en bakte er niets van. Sabine was zo beschaamd dat ze haar zelfs uit de wedstrijd haalde. Het is werkelijk frustrerend om dit niet in de hand te hebben. Hier kun je niets tegen doen, werkelijk niets. Ze hebben samen al een mooie weg afgelegd en Bailey kan best veel en dit is enkel een hobby. Toch is Sabine er het hart van in.

Sinds zondag logeert Jenna bij ons. Volbloed zusje van onze Câline. Ze blijft tot volgende week dinsdag. Tof want dan kan ze mee mijn verjaardag vieren. Krijg ik een extra cadeautje misschien ;-)

5/04/2013 11:00:43

Ondertussen pakt ze haar dummy meestal zoals het hoort in het midden vast. Toen ze heel klein was zelden. Liever aan het 'tuuteke'. 't Is dan al geen grote geworden waardoor ze het zichzelf niet gemakkelijk maakte. Kan mij inbeelden dat het niet handig terug rennen is met een 500g wegende sigaar in de bek die van links naar rechts zwierelt. Maar terugbrengen deed ze hem en ze liet hem dan ook nooit of te nimmer los onderweg. Nu heeft ze nog van die momenten hoor. Dat tijdens een training een deel van de apporten 'aan het touwtje vast' binnen komen. De techniek die ze zich van jongsaf aan eigen gemaakt heeft, mocht ze niet verleren en zou later misschien wel eens van pas kunnen komen. Vooruitdenkend heet dat. Woensdag was het zover. De dummy's lagen over een slootje in dichte begroeiing. Câline is zorgzaam. Gezien haar zus wel eens zwanger zou kunnen zijn, nam ze Danskes dummy ook maar alvast mee. Danske moet het in haar toestand wat rustiger aan doen toch ;-)

Ook al is ze klein, toch kan ze twee dummy's tegelijk apporteren ;-) Is voor een keertje grappig maar moet wel bij maar één keertje blijven ;-)

4/04/2013 13:13:56

Vorige week, van maandagavond tot vrijdagochtend, hadden Kadanz en Lilith nog een keertje naar ons te luisteren. Net tijdens die week hadden we twee maal bezoek van mensen die graag kennis wilden maken met het ras 'Flatcoated Retriever'. Hadden zij het voorrecht om vijf van die exemplaren te kunnen knuffelen. Handen tekort ;-) Gelukkig weten we ons te gedragen wanneer er goed volk de drempel overschrijdt. Vooreerst een vriendelijke uitbundige verwelkoming door ons allen. Aja, wij, honden, zijn hartstikke joviaal en beleefd. Daarna blijven we uit interesse in de buurt hangen (lees liggen). Want we pikken graag een extra aai over onze bol mee. Zonder opdringerig te zijn hé. Wij bedelen niet om aandacht. Bailey, Danske, Câline en ik hebben manieren. Kadanz en Lilith bewezen ook van goede afkomst te zijn ;-)

Woensdagochtend zagen we dan eindelijk ;-) Amy. Zij is er zo eentje van die gouden soort retrievers en leeft bij een superbaasje. Kadanz, Lilith en ik hebben aan Amy verteld dat wij, hoewel we er een tikkeltje anders uitzien, ook honden zijn. Puppy Amy nam het ons niet kwalijk ;-) M.a.w. we schoten goed op met elkaar. Een korte wandeling samen in het bos leverde ons veel belangstelling op van een klas kleuters. Alle kleintjes (zowel kids als pups) hebben wat van deze ontmoeting opgestoken. De dag kon voor Lilith niet stuk toen bleek dat ze 's avonds als enige Sabine en Luc mocht vergezellen op restaurant. Zo was zo flink als een pup van bijna 5 maanden kan zijn. Ze rolde zich voor het grootste deel van de tijd in een bolletje. Twee maal werd ze onrustig. Kleine juffrouw had haar neus te poederen ;-) Mooi dat ze aangaf dat de nood hoog was.

2/04/2013 14:51:32

Ga ik op Paaszaterdag met een bunch jachthonden op stap in de veronderstelling dat er wel één van hen de Paashaas zal kunnen strikken zodat er de volgende dag een echte Paasbrunch gedegusteerd kan worden. Kozen bazen de geschikte locatie niet uit ! Meeuwen genoeg op het strand maar natuurlijk geen hazen !

Sam, Bess, K.C., Câline, Danske, Bailey, mezelf, Lilith, Kadanz, Badu en James.

Er zijn wel 20 foto's gelijkend op deze getrokken (dit is de 20e en de vorige de 1e) maar op de 18 ertussen staat er wel altijd iemand over zijn hond gebogen en die iemand is voornamelijk Bianca ;-) Hier ben ik het al beu en sta ik er nog maar half meer op. Op die 18 andere zie je mij er stilletjes vanonder muizen ;-)

En voor je iets zegt Bianca, hier het bewijs van één van ertussen. En toch zien we je graag ;-)

1/04/2013 12:23:57

De funny bags van Mr. poop ...

... met onze vijgen na Pasen.

25/03/2013 20:13:28

Sabine ging op voor alle dummy's binnen en dat lukte ook. Ze neemt zich voor om de volgende keer alle dummy's binnen te hebben maar óók in de juiste volgorde. Ze deed zaterdag met Bailey mee aan de working test die doorging in Thorembais. Hoe zot kun je zijn om met zo'n gezellig lenteweer een hele dag buiten te willen zijn ;-) Toch hadden ze een leuke dag en smaakt deze deelname naar meer. Bailey is, na haar laatste nest, klaar voor de Novice. Of Sabine dat al is ;-) Zij is het die de punten liet liggen. Moet wel zeggen dat toen ze de proef, waar ze nul op scoorden, af te leggen hadden, het dan net aan het sneeuwstormen was. Verzachtende omstandigheden mogen ingeroepen worden ;-) Proef even beschrijven. Een dijkje van zo'n 4 meter breed aan beide kanten afgaand naar water. Voorjager stond geposteerd op die dijk. Er stond een werper zo'n 80 m verder op die dijk. Hij gooide een markeer links van hem de dijk af. Die viel ergens op die helling in een bosje. Keurmeester zei toen dat er 20m voor de valplaats van die dummy een blinde lag. Deze lag dus voor de vj ook rechts op de helling van dat dijkje in rotzooibegroeiing. Blinde moest eerst binnenkomen. Stuur de hond maar ;-) O ja en links zaten er eendjes in het water ;-) Is dit een pittige proef of niet ? Bailey moest tegen de hevige sneeuwbui in naar de dummy. Toen Sabine Bailey de stopfluit gaf, sloeg de fluittoon over door de nattigheid van de sneeuw. Daar ging het mis dus ;-) Nogmaals snel proberen te fluiten. Bailey stopte wel maar al te ver en had toen al de 'wrong bird' in de neus. En een flatje breng je niet in één twee drie op andere gedachten ... Resultaat : een non-classé met 71/100. Wat inhoudt dat ze het op de andere vier proeven best goed deed.

22/03/2013 9:27:48

Zouden de spermatozoïden van Flynn de weg vinden naar de eicellen van Danske ? Je zou haast denken van wel gezien alle moderne snufjes in de handel waardoor je altijd op bestemming komt. Alleen ... moeten de zwemmers van Flynn het zelf weten op te lossen. Er is geen stem die hen vertelt welke richting ze uit moeten. Go with the flow mannekes. Nu nog hopen dat Monkey's eitjes thuis zijn als er aangeklopt wordt. 't Is goed volk die voor de deur staat !

21/03/2013 14:14:54

Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente. Ook in de ogen van Flynn en in die van Danske was het vandaag lente én zelfs zomer. Om het bij teksten van liedjes te houden, Flynn zat met één zin in zijn kop. Die van Luc De Vos, Vlaamse zanger van de rockgroep Gorki. 'Anja, de laatste dans die moet je mij nog schenken.' Danske veegde Anja onder het tapijt en gaf haar laatste dans met veel plezier aan Flynn.

20/03/2013 21:56:27

Het blijft leuk om nakomelingen van Bailey op foto vast te leggen als de gelegenheid zich voordoet. Deze is er eentje van voorbije zaterdag. Sammeke mag stilaan kortweg Sam genoemd worden ;-)

Bailey geflankeerd door Kinky zoon Flynn en Lovertje Sam.

20/03/2013 14:39:22

Danske zette over de middag haar toyboy nog eens aan het werk. Die twee maken er echt iets van voor ze aan het gedeelte komen waar het om te doen is. Geen rechttoe rechtaan maar eerst elkaar heerlijk opwinden. Met zo'n adonis kan dat wel. Energie in overvloed. Flynn kan haar temperament aan en laat zich niet van de wijs brengen. Hij weet hoe hij Danske kan bekoren. En zij laat zich al die amoureuze aandacht welgevallen. Zonder hierbij het essentiële gedeelte die voor nageslacht kan zorgen te vergeten. Danske en Flynn stonden ineengestrengeld van 13h01 tot 13h15.

20/03/2013 10:50 37

Wat een luxe ! Niet alleen zorgen de weergoden voor sneeuwvlokjes buiten, Danske en Câline vinden het fijn om ons - de hele week al - ook binnen op een klein sneeuwtapijt te trakteren. 's Ochtends liggen overal verspreid uiteengereten stukjes inlegkruis. Ze hebben het nu nog niet door dat dit aan hun reet moet blijven 's nachts. Ze hebben het wel door, zo dom zijn ze echt niet maar als dieven in de nacht maken ze van die nacht gebruik om tijdens het snurken der bazen het er van tussen uit te peuteren. Of ze het van elkaars gat trekken of louter aan zelfbevrediging doen, is mij een raadsel. Ik ben dan namelijk ook aan het snurken. Maar voor ik effectief de slaap kan vatten, word ik gedwongen ongecensuureerde lesbian peepshow te aanschouwen. Give buzze seks tussen Danske en Câline genre hardcore zonder dildo's. Wansmakelijk, wansmakelijk. Bah, no sweet dreams voor mij deze week.

20/03/2013 01:05:39

Het weekend dat we weg waren, spendeerden we in Oldenzaal. Luc had vrij 's vrijdags en we maakten er een mini-tripje van. Eerst werden 's ochtends Kadanz en Lilith opgehaald en toen konden we beginnnen aan de vier uur durende autorit. Halverwege de benen en pootjes gestrekt waarbij mijn zussen dummy's mochten halen en ik lekker lui mocht toekijken hoe ze dat deden. Ieder zijn prioriteiten nietwaar. Bij aankomst eerst sleutel hotelkamer halen om erna bij Corrie en Henny Ha (ha ha daar is-ie weer) langs te gaan. Altijd een warm onthaal bij deze alleraardigste vrienden. En zoals altijd bleven Sabine en Luc er graag hangen ;-) De volgende dag hadden onze bazen met Henny afgesproken om een kijkje te gaan nemen naar de proeven van de PJP. PJP staat voor Provinciale Jachthonden Proef voor de betere A en B honden van die streek. Daarna met zijn allen naar Henny thuis om op te warmen. Ook Joop kwam er aangewaaid. Hadden ze nog een laatste keer alles te overlopen voor de BKB van de volgende dag. De dag was bijlange nog niet ten einde. Daarom gingen we vrijwillig opnieuw van het snertweer genieten. Allez, ikke niet. De flatcoats kregen wat dummy's opgegooid en verstopt. Henny zorgde voor leuke oefeningen. Echter Câline toonde zich erg onzeker op verleidingen. Enkele dagen later was duidelijk hoe dat kwam. Haar loopsheid zat er toen aan te komen ...

Waar wij logeerden, verbleef ook de winnaar van de BKB (Ben Koolen Bokaal). Het succes dat we hem toewensten op zaterdagavond heeft misschien een klein beetje geholpen ;-) Leuke man trouwens, Cees Deelman. Zijn leverkleurige flatcoatgirl zette een knappe prestatie neer en werd terecht eerste. En dat de bruintjes goed werken kunnen ! Want op de tweede plaats niemand minder dan de door ons allen bekende en beminde Santa. Obviously bruine flatcoatgirlpower ! De vrouwelijke voorjagers waren btw in de meerderheid. Idem dito wat de deelnemende honden betreft. Op één reu na allemaal teefjes. Obviously girlpower ! Behalve het weer, waar niemand iets aan veranderen kan, was deze wedstrijd perfect georganiseerd. Als toeschouwers hebben we genoten van deze dag. En was het veel te snel tijd om huiswaarts te keren ...

19/03/2013 13:35:56

Danske mag de 'hard to get' tante spelen, Flynn weet hoe 'to get her'. Ze dacht hem af te matten maar ze heeft met een jonge viriele knaap te maken. Zijn uithoudingsvermogen werd getest. Beiden verkeren in prima conditie ;-) De nieuwe generatie houdt van voorspel. Verleiden en verleid worden. Dé daad die kinnekes kan opleveren geschiedde om 10h36. Toen verhuisde het zaad ;-)

18/03/2013 23:29:14

Kinky Cool deed kinky met coole Danske om 12h53. Flynn is man geworden ;-) Hopelijk mag hij zichzelf ook papa noemen over zo'n 60-tal dagen. Danskes vruchtbaarste moment moet wel nog komen. Haar progesteronwaarde wees 4,52 ng/ml aan. Laten we zeggen dat ze al eens geoefend hebben. Een proevertje ;-) Als ik haar nu op en neer zie dansen met onze zwarte, zal Flynn zich mogen scherp houden de komende dagen ...

14/03/2013 23:10:25

Oorspronkelijk hadden we twee weekends weg gepland. Vorig weekend en aankomend weekend. Dat tweede weekend valt in het water ... We gaan geen 800 km hier vandaan het weekend doorbrengen als dat hét moment zou kunnen zijn waarop Danske en Flynn vurig naar elkaar verlangen. Jammer want we verheugden er ons erg op. Nu verheugen we ons op de danslessen van het duo Danske-Flynn. Zij mocht hem intussen al een bezoek brengen. Ze zijn verzot op elkaar, dat is absoluut een feit. Danske heeft lekkere parfum op, Flynn is er zich van bewust. Nog even wachten tot het goede moment. Deze morgen bloed geprikt. Progesteron 0,79 ng/ml. We gokken op een ultimate dance battle zondag, maandag en dinsdag. En wie weet dansen ze de sterren van de hemel ook nog wel woensdag. Binnenkort zal ik het jullie allemaal kunnen vertellen ;-)

Câline heeft weer vreetbuien. Versnaperingen en beloningssnoepjes vindt ze het einde en zou er bijna een moord voor begaan. Kortom ook zij is loops. Sinds gisteren. 7 weken eerder op het schema dat ze normaal aanhoudt. Bij haar volgende loopsheid mag zij waarschijnlijk de dans der dansen dansen ... Voorlopig moet ze het stellen met een broekje. Zonder het ventje. Futiel detail : Monkey Dans draagt een zwart en Câline een bruin. Trekt op geen kl...ten.

7/03/2013 21:21:21

Yep, dat is hem. De dag waarop dit jaar Monkey Dans loops werd. Een uur geleden werd deze vaststelling gemaakt ;-)

6/03/2013 21:41:13

We zijn van de babysit. Op Kadanz en Lilith. Twee dagen en twee nachten brengen ze bij ons door. Deze ochtend vroeg kwam Giovanni ze brengen en ze mochten meteen de auto in. Richting Knokkestrand. Danske en ik bleven thuis. Danske omdat ze het de hele week rustig aan moet houden. Zondag stond ze namelijk op drie poten. Het was duidelijk dat ze heel veel pijn had maar de dierenarts kon de oorzaak van haar lijden niet vinden. Maandag steunde ze al terug op alle vier d'r stelten dankzij pijnstillers. Wel een goed teken dat ze niet mank bleef lopen. Ik offerde mij deze morgen op om haar gezelschap te houden. Sabine vond het stiekem zalig om met deze vier flatcoats op stap te zijn. Bailey met drie van haar dochters. Uit elk van haar nesten eentje. Uniek toch. De rest van de dag brachten we samen door. Moet zeggen dat zowel Kadanz als Lilith in omgang hele aangename meiden zijn. De verbouwingen bij hen thuis mag voor ons best wat langer duren ;-) Dan komen ze misschien nog eens terug logeren ...

Mama Bailey met het 'Just a - Kinky - Love' trio : Just a Jewel, Kinky Pink en Love Legacy.

26/02/2013 13:10:54

Even vermelden dat ook week 6 en week 7 uit het leven van Lagun bij Veerle onder 'Media' terug te vinden is. Btw, Veerle schikt nog veel te schrijven ;-) En dat de belevenissen van Eager (artikels van Canisha in Woef onder 'Media') eindelijk geüpdatet zijn. Dat dit enkele maanden op zich liet wachten, heeft te maken met het feit dat Luc het niet nodig vindt om elke maand de heer Jaak Pijpen op te bellen. Hoewel Luc dat gerust mag doen. Mannelijke dierenvrienden onder elkaar ;-)

14/02/2013 14:58:29

Valentijn, Valentijn ... wil jij weldra de mijne zijn ? Hoe lang hij nog geduld moet hebben, weten we niet. In afwachting kunnen ze het 'hart'stikke goed met elkaar vinden.

9/02/2013 23:22:19

We hadden ons met geen beter gezelschap kunnen omringen vandaag. Sabine heeft het al de hele week moeilijk (en is behoorlijk lichtgeraakt) want vandaag twee jaar geleden trof ze haar mama levenloos aan. Zoiets hakt op een mens in ... Maar net vandaag mocht ze een hele bunch van 'haar' pupjes knuffelen. Acht ! 5 babbies van Bailey en 3 kids of my own. Een bont gezelschap om haar te omringen en een dankbare gelegenheid om deze datum aan een prettige herinnering te koppelen. Het was aandoenlijk om ze weer te zien. Allen hard gegroeid en zo knoddig ! Hoe snel een ukkiepuppie yuppiepuppie wordt ... Er was voorzien dat hun baasjes eerst vragen konden stellen over de kleine dingen die in de praktijk misschien niet zo goed lopen als in de theorie ;-) Aansluitend kregen ze per groepje van vier les in basisoefeningen gehoorzaamheid (Sabine) en in volgen (Patrick). Dan werd er gewisseld. Caroline nam ondertussen elke geleider ook even apart om one to one te werken. Er volgde een welverdiende koffiepauze door catering Luc verzorgd waarbij iedereen gezellig aan het kletsen ging en de pups uitrusten konden. De namiddag werd afgesloten met een kleine wandeling. Fun voor de pups, Kadanz en wij 4'en. Ik denk dat alle pupmensen en instructeurs van de dag met een zeer tevreden gevoel huiswaarts keerden. Bedankt voor jullie inzet ! Hartverwarmend ;-)

James die weet dat hij 'the charming looks' heeft en James meteen erna wanneer baas zijn aandacht vraagt.

Koekoe, ik ben Whoopy.

Badu en Casper, full speed naar baas en lekkere beloning.

Nog drie die 's anderdaags met een stijve nek rondgelopen zullen hebben. Flanelle, Lilith en Appa.

Lester leert netjes aan de lijn te lopen. Zo ook met jongste familielid Ine.

Ik en mijn kids Whoopy, Appa, Casper.                                                                                    Lilith, Badu, Flanelle, James, Lester en Mutti Bailey

Lilith, Badu, Bailey, James, Flanelle, Lester, ik, Whoopy, Appa en Casper

8/02/2013 23:56:44

Deze week drie dagen op rij een deugddoende strandwandeling gemaakt. Tegelijk de vuilnismannen wat geholpen. Câline ontfermde zich over een petflesje en ik over een blik pindanootjes van douteuze afkomst.

ABCD-opruimdienst. Zoals overal en elders : twee van de vier die werken.

8/02/2013 09:12:38

We krijgen geregeld nieuwtjes binnen over mijn kids. Ze kunnen nergens nog gemist worden. Het zijn dan ook zo'n brave zieltjes. Juist gelijk de mama ;-) Hieronder Appa die deze week mee naar school mocht met Louise. Zo jong en al zo voorbeeldig. Ze had praktijk wondverzorging. Hij kreeg verbanden rond zijn hoofd, aan zijn staart en poten. Liet het allemaal gebeuren. Vond de aandacht maar al te fijn en speelde graag voor slachtoffer.

Irina trakteerde ons gisteren met een uitgebreid verslag over het wel en wee van Muppet. Deel twee van 'The Muppet Show' ;-) Verbazingwekkend wat hij reeds onder de knie en achter de kiezen heeft. Gastgezinnen van hulphonden krijgen namelijk een hele waslijst met een opsomming van 'things to do with a puppy' die afgewerkt moet worden. Muppet gedraagt zich tot nog toe supernetjes onder alle invloeden. Van welke aard ook.

Appa op de eerste hulp voor honden ;-)

Muppet kan zwemmen. Muppet gaat winkelen. Tijd voor varianten op de Tiny-reeks.

7/02/2013 20:50:32

Morgen is het al terug vrijdag. Ik loop achter want vorige vrijdag hadden Bailey en haar companen wederom een megatraining. Danske, Câline en ik kregen een wandeling vooraf en een wandeling achteraf dus we mogen niet klagen. Bailey mag nog op les ;-) De lijnen van vorige week hadden ze deze keer blind te doen. Ging hen allen goed af. En één memory was keimooi om naar te kijken. Hadden ze vanuit het bos de prikkeldraad onder te gaan, het veld over te steken, opnieuw de prikkeldraadhindernis te nemen en aan de overkant in het bos de dummy te zoeken. Het veld had op 6 plaatsen een sloot van regen over de ganse breedte en daar moesten de flatcoatgirls twee maal door. Prachtig om ze te zien rennen in een strakke lijn zich niets aantrekkend dat het water hen langs de oren spatte. 

6/02/2013 19:54:51

Eén van de proeven die de deelnemers op het Canisha-feest voorgeschoteld kregen om verkozen te kunnen worden tot beste hond van het jaar was het brengen van een blikje cola naar hun baas. Op een bijzettafeltje stonden drie volle blikjes naast elkaar, een blikje icetea, een blikje cola en een blikje bier. Gerrit vertelde aan het publiek dat de honden binnen een bepaalde tijd het blikje cola dienden af te geven aan hun baas zonder er gaatjes in te boren ;-) Hij gebruikte in zijn uitleg express nog eens de woorden icetea en bier (de sloeber) zodat ze niet op de klank van het woord cola konden afgaan. Twee dagen erop moesten mijn apporteerzussen er aan geloven natuurlijk ... Sabine wou dit met hen ook eens proberen. Het gaan halen van een blikje Gini was het hier. Bailey en Danske zagen dat niet zitten maar onze Câline ! Woeha ! Die sloeg zonder aarzelen met haar ene poot het blik om, pakte het horizontaal heel voorzichtig vast en bracht het enthousiast naar Sabine terug. Peanuts voor het zusje van Eager ;-) Doordat ze dat zo knap deed, mocht ze ook een stuk van 1 euro proberen van de grond te rapen en te apporteren. Daar had ze wat moeite mee omdat ze niet direct doorhad wat ze halen moest. Dat zie je nu ook niet zo goed liggen hé. Ook hier ging ze met haar poot te werk. Tot ze er in slaagde om de munt tussen haar lippen te pakken. Slim meisje ! Vier meter had ze af te leggen om het aan Sabine te kunnen geven. Deed ze ! Zonder de cent in te slikken ;-)

5/02/2013 17:12:49

Voorbije zomer kregen Sabine en Luc van toffe vrienden een uitzonderlijke fles champagne cadeau met de woorden : 'Drink die eens uit bij een speciale gelegenheid.' De bevestiging van Bailey's zwangerschap via echografie vonden ze à priori een mooi moment maar dan kwam het. Sabine wou niet op de zaken vooruitlopen en zo zou het genieten van deze drank uitgesteld worden tot de pups effectief geboren waren. Maar net voor de geboorte van de Lovertjes kwam ik roet in het eten gooien ... Neen, de fles zou worden gekraakt pas nadat ook mijn kids gezond en wel de wereld mochten begroeten. Toen werd het sprankelend genietmoment nog maar eens verschoven. Tot al mijn pups zeker waren van een goede thuis. 31 december had dus de uitgelezen dag kunnen zijn maar een speciale fles mocht niet eventjes tussen alle andere champagnetoestanden die de feestdagen met zich meebrengen zomaar opengemaakt worden. Daarna was Luc geveld door de griep en de fles bleef onaangeroerd. Tot 27 januari. Dat is de dag waarop ze met zijn tweetjes geklonken hebben op hun vrienden, op de heerlijk parelende champagne maar vooral op de goede afloop van alle hondjes. De gelegenheid dat Eager de dag ervoor officieel hulphond was geworden, maakte het plaatje immers compleet.

31/01/2013 15:28:38

Het hele Canishafeest zat puik in elkaar. Eerst werd de hond van het jaar verkozen. Dat konden noch Bailey noch ik worden daar enkel hulphonden aan de wedstrijd mochten deelnemen. Amai, de proeven die ze voorgeschoteld kregen ... Bailey en ik zouden nogal last hebben gehad van plankenkoorts ;-) Om dus niet te zeggen dat we er niets van zouden gebakken hebben. Immense bewondering voor de deelnemende teams. Volgend jaar hopen we Eager te mogen aanmoedigen. Een cheque van 3353,7 euro werd overhandigd aan Gerrit. Dit bedrag werd bijeen gesprokkeld door de inzet van enkele mensen met het hart op de goede plaats. Eén van de Iron Maids (ze zijn met 8) werd naar voren geroepen. Deze meiden zetten zich sportief in (ze gaan voor een 1/2 triathlon op 13/07) en het geld dat ze binnenhalen, gaat naar vzw Canisha. Marieke Vervoort, meter van Canisha, kwam met haar hond Zenn hun verhaal vertellen. Humorvol doch heel eerlijk en met een nuchtere kijk op het leven. Ik denk dat velen zich op moeilijkere dagen aan haar vechtlust kunnen optrekken. De gastgezinnen van de hulphonden in opleiding werden geëerd voor hun barmhartig werk. Dat is het moment waarop Lagun en Muppet het podium terroriseerden ;-) En last but not least liep Eager enthousiast aan de zijde van Marnic de brug op. Dit was zijn moment van glorie. Eager mocht zijn medaille in ontvangst nemen en is nu officieel hulphond. Hij mag voor de rest van zijn dagen (tot aan zijn pensioen) ten dienste staan van Katrien. Een sterkere compliciteit tussen baas en hond bestaat er niet volgens mij. In volle pracht stond hij voor zo'n 200 aanwezigen mooi te wezen. Kippenvel ! Ontroering alom ! Sabines ogen werden even vochtig maar dat waren traantjes van blijdschap. Eager zag er werkelijk schitterend uit ! Met zijn keilief ondeugend kopje, zijn zachte handeling en zijn brede kwispel deed hij zijn ras alle eer aan. Wat zijn wij trots op deze jongen ! 'Just a Pride of Perfect Promise' is zijn stamboomnaam. What's in a name ;-) Eerder die dag hadden we Katrien ontmoet. Bailey en Eager waren zo blij om elkaar terug te zien. Katrien wist niet waar ze het had toen Eager uit de bol ging bij het herkennen van zijn mama. En ze zag meteen de gelijkenissen in gedrag tussen moeder en zoon. Hartverwarmend ... Eager gaat een wonderlijk leven tegemoet als hulphond van Katrien. Wij willen dan ook het duo Katrien-Eager alle geluk van de wereld toewensen.

Marnic overhandigt Eager aan Katrien die zich nu baas van Eager mag noemen. Hij wordt bedankt voor de goede zorgen.

Eager wordt gehuldigd met een zeer verdienstelijke medaille. Just a Pride of Perfect Promise, 'onze' Eager, is officieel gebrevetteerd tot hulphond.

 

Katrien en Eager hebben elkaar verdiend. Op naar de mooiste samenwerking en vriendschap !

29/01/2013 20:07:55

Bailey en ik mochten voorbije zaterdag Sabine en Luc vergezellen naar het jaarfeest van vzw Canisha hulphondenorganisatie. Danske en Câline hadden voor een keertje thuis te blijven. De twee oudsten van de roedel waren eens de pietzakken van de dag ;-) We hadden ons al lang op deze gebeurtenis verheugd. Daar we zowel Eager als Lagun als Muppet zouden weerzien. Over Eager vertel ik later. Hij krijgt zijn eigen stuk verhaal. Heeft-ie meer dan verdiend. Wat was het fijn om met Veerle en Irina kennis te maken ! We hadden wel al contact met hen maar we hadden ze nog nooit 'live' gezien. Dit feest was dan ook de uitgelezen kans om ze te ontmoeten. Supermeiden zijn het ! Lagun en Muppet konden het niet beter getroffen hebben. Natuurlijk hadden beide dames het druk met helpen en overal bijspringen maar toch konden zowel Bailey als ik genieten van een intiem momentje met onze zonen (zonder jasjes aan). Fiere moeders zijn we zulle ! Lagun woont nog geen maand bij Veerle en Muppet was zaterdag net twee weken onder Irina's hoede. Toch hadden ze op het podium één en al aandacht voor hun baasjes. Dit op hun leeftijd. In een zaal waar 200 mensen aanwezig waren en waar het bovendien op de bühne stikte aan verleidingen. Niet te vergeten dat Lagun en Muppet elkaar heel goed kennen. En twee pupperds bijeen maar al te graag met elkaar willen spelen. Megawerk hebben Veerle en Irina tot nu toe al verricht. Het was kicken om mijn hummeltje de metalen loopbrug met gaten naar boven te zien nemen. Nonchalant liep hij met Irina mee. Alsof metalen loopbruggen met gaten dagelijkse kost zijn. Gelukkig is hij voorzien van een stel dikke poten onder zijn lijf ;-) In de voorbije twee weken is hij ferm gegroeid. Geldt ook voor Lagun trouwens. Was hij ooit de kleinste man in huis ? Moet ik schrijven dat wij allen erg ontroerd waren om dit ogenblik mee te mogen maken ? De 8 Canisha-honden in opleiding werden aan het publiek voorgesteld en daar stonden een zoon van Bailey en een zoon van mij als jongste snotters bij. Dat doet nogal iets met een moederhart hoor.

De twee jongste aanwinsten van vzw Canisha. Muppet en Lagun. Zie hen braaf opkijken ! Ultieme verafgoding ;-)

Hun baasjes Veerle en Irina worden gehuldigd voor de eervolle taak die ze beiden aangaan.

Bailey en ik keken toe en ons hart liep over van trots.

28/01/2013 10:36:27

Ik krijg zware concurrentie ! Mijn schrijverstalent komt in het gedrang ... Anderzijds is het omdat ik 'Laguns amazing adventures' zelf om te versmaden vind dat ze hier een plekje krijgen. Veerle is de persoon die Lagun (Love Shack of Perfect Promise) helpt in zijn basisopleiding tot hulphond. Hoe zij en Lagun samen de wereld verkennen, is te lezen onder 'Media'. Teveel reclame wil ik nu voor Veerle ook niet maken maar eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat het werkelijk heerlijke verhaal(tjes) ;-) zijn.

27/01/2013 21:26:53

Bailey zag vrijdag dan eindelijk haar trainingsmaatjes terug. Wat was dat lang geleden ;-) Ze is vier maanden 'out of order' geweest wat jachttraining betreft maar wat werkte ze mooi ! Niet alleen mooi maar gewoon goed ;-) Lijnen in het bos in de sneeuw met verleiding is nu niet meteen het gemakkelijkste om mee te herbeginnen toch ? Afsluiter was een blinde lijn van zo'n 100m vanuit het bos naar een open veld onder een prikkeldraad door waarbij de honden nog eens naar rechts gedirigeerd moesten worden om bij de dummy te kunnen uitkomen. Bailey nam een kaarsrechte lijn aan, reageerde direct op de stopfluit, liet zich met één commando naar rechts leiden en vond met veel gemak de dummy. Ze had er zin in en lijkt niets verleerd te zijn. Gave opkikker !

24/01/2013 15:15:32

Tijd om het trainen te hervatten. Câline is het springen over hindernissen alvast niet verleerd. Nu nog al de rest ;-)

24/01/2013 14:56:19

Tuuuuuuuuurlijk vinden wij sneeuw fijn ! Wat een luxe dat we in West-Vlaanderen al dagen op rij in een sneeuwlandschap op stap kunnen ! We krijgen er geen genoeg van en gelukkig hebben wij een baas die ons maar al te graag dit genot gunt. Prachtige natuuruitstappen in witte wonderwereld.

22/01/2013 17:12:44

Jullie zullen onderhand denken dat we werkelijk winterslaap aan het houden zijn ... We hebben te kampen met netwerkproblemen maar ik zou Aiko niet zijn als ik mijn grijze hersenmassa niet in werking zou stellen en voor een oplossing zou proberen te zorgen ;-) Ik geef toe dat de knop de laatste dagen op luilekkermodus staat. HEERLIJK ! Lekker lang in bed, op tijd en stond een stapje in de wijde witte wereld zetten, de overige periodes of maffen of uitbundig kroelen met baas of smakelijke diners naar binnen spelen. Je zou voor minder een hond willen zijn ;-)

We waren vorig weekend in de buurt van Reims. Eigenlijk begon ons weekend al donderdagnacht om 5h. Brrr, was het op dat prille uur toch even koud aan mijn tietjes. Sabine en Luc waren vrijdag, samen met vier van hun vrienden, uitgenodigd voor de afsluiting van het jachtseizoen in Anthenay. Tof dat we aanwezig mochten zijn op de allerlaatste drijfjacht van deze winter. Speciaal was ook dat het de allereerste keer was dat er op deze jacht in de sneeuw werd gejaagd. Tot vorig jachtseizoen was het in Frankrijk bij wet verboden om bij sneeuw te jagen. Maar nu kon het dus wel en wij waren van de partij. Ally en ik kregen 's morgens een jasje aan en kropen bij elkaar in de auto terwijl Troy, Dazzle, Lace, Bailey, Danske en Câline moedig de koude temperatuur trotseerden. Het gezelschap hoefde niet te verkleumen daar ze de hele dag alle te overbruggen afstanden te voet hebben afgelegd. Goed voor hun conditie ;-) Bea jaagde Bailey voor. Zo had Sabine zich enkel over Câline te ontfermen. Wat super was gezien het voor Câline lang geleden was dat ze nog iets met jacht te maken had. Puppies in huis, weten jullie wel ...

De 6 flatcoats samen haalden 215 stukken wild binnen wat een mooi tableau is op het einde van het seizoen onder een wit landschap. Los van het jachtgebeuren is het er bovenal erg aangenaam vertoeven want wat een uitzonderlijke equipe staat daar elke keer enthousiast klaar. Grote bewondering voor dit uitzonderlijk team. Natuurlijk vloeide er rijkelijk champagne om dit 'fin de saison' te vieren. Na de talrijke dagen van intense samenwerking viel het afscheid nemen zwaar. Maar 'ceci n'est pas un adieu ce n'est qu'un au revoir' en na de lovende woorden van de jachtheer over onze compagnie - ik hou wat hij zei lekker voor mezelf want ik zou stoeferig overkomen - zijn we het hen gewoon verplicht terug aan te treden volgend jachtseizoen. Wat we zonder twijfel graag zullen doen.

Vooraf had de compagnie afgesproken om er een lang weekend van te maken. Zodoende bleven we in de buurt van Epernay overnachten in een gîte waar honden meer dan welkom zijn. Ook met deze gastvrouw was het een blij weerzien en de bende werd verwelkomd met - hoe toepasselijk - champagne. In het dorpsrestaurant werd unaniem besloten om vooral niet te gaan mengen qua drank ;-) 's Nachts was er een pak sneeuw uit de lucht gevallen. Joepie ! Dat maakte onze middagwandeling des te plezanter. Met 8 honden hadden we dolle sneeuwpret tussen de wijngaarden. Zoals wij deel uitmaken van de 'Ardennenbende', is nu ook de 'champagnebende' tot leven gekomen. Ik hou van 'bendevorming' ;-)

12/01/2013 13:46:22

Wij kunnen geen pUp meer zeggen ... Hebben veel slaap in te halen nu ze werkelijk allemaal effectief vertrokken zijn. Vrijdag vertrok Muppet, de laatste man in huis, en gisteren mocht ook Whoopy met haar nieuwe familie mee. Voilà, mijn plichten als moeder zijn voorbij. Ik heb enorm genoten van mijn kleintjes en ben waanzinnig trots op ze. Ze zullen het allen goed doen, ben ik zeker van. Tenminste als ze wat van hun moeder meehebben ;-) Met veel liefde heb ik voor ze gezorgd en ik heb bewezen dat ik een uitstekende mama ben. Een aparte unieke ervaring ! The Lucky Ones, mijn bijzondere unieke L-ukkies, we love you !

5/01/2013 20:31:13

Vandaag werd nog maar eens een deel van mijn nageslacht opgehaald door hun nieuwe familie. Mijn kids zullen uiteindelijk verspreid over Vlaanderen wonen - behalve mijn jongste dochter die naar Nederland immigreerde - maar eentje vond een thuis héél erg dichtbij. In onze straat nog wel ! Het grappige is dat we dit gezin voorheen niet kenden en dat ze eigenlijk via deze site bij ons zijn terecht gekomen. Hoe soms dingen moeten lopen zoals ze lopen. Rest er mij op heden een zoon en een dochter om voor te zorgen. Plezant wij met ons drietjes.

4/01/2013 18:41:52

Fulltime mama zijn is een intense aktiviteit. Ik ondervind het aan den lijve. Vooreerst wil ik iedereen een gelukkig nieuw jaar toewensen maar bovenal een goede gezondheid. Zo, nu ik getoond heb beleefd te zijn, kom ik terug op mijn schaapjes. Intussen zijn ze wat ouder en wijzer geworden. Ze werden ontwormd voor de derde maal, gechipt, geënt en getest op hun gedrag. Mijn kids maken nogal wat mee ;-) Een paar zijn gisteren ook al naar hun nieuwe thuis vertrokken. Wij mochten vandaag van allen enkel en alleen goede berichten ontvangen. Ik heb ze wel degelijk een uitstekende opvoeding meegegeven hé ! Akitamoedertrots ben ik op ze ! Gisteren kwam er een lieve vriendin van Sabine en werden er van mijn 'still home' kids enkele portretfoto's gemaakt. Ziehier hun grappige smoeltjes.