Babysit

26/02/2020 : De biopt van Baileys kaak is naar het labo voor verder onderzoek. Ze kunnen niet met zekerheid zeggen dat het geen kanker is. De zwelling is verdwenen maar ze heeft echt een gat in haar kaak binnenin. Ze zijn me dus erg bang aan het maken. Ik weet het wel, Bailey is 12 jaar, drie maanden en twee weken oud. Wat een fantastische leeftijd is voor een flatcoat. Ik kreeg van het  dierenartsenteam enkel complimenten over mijn allerliefste Bailey. Ze eet goed, ze is zoooo verschrikkelijk lief en zo gemakkelijk in omgang, ze is een voorbeeld van een hond. Heel tof om te horen ;-) maar duh dat wisten we echt nog niet ;-) Kort op bezoek geweest. Vrolijk blij bruintje. Ik hoop dat we haar met die infuus nog een hele tijd zo enthousiast genietend van het leven mogen meemaken. Ik ben absoluut nog niet klaar om afscheid van haar te nemen. 

Gun-Gun zie ik dikker worden hoewel ze helemaal geen trek heeft en zeer weinig eet. Kan het haar niet kwalijk nemen dat ze meer dan kieskeurig is. Er is gewoonweg niet genoeg stockageruimte ;-) Temperatuur zelfde cijfers ;-) Ook vannacht kunnen we op beide oren slapen ;-)

25/02/2020 : Begonnen met temperatuur te nemen. Telkens 37,4. Nog geen paniek dus ;-) Gun-Gun maakte mij vannacht wakker omdat haar blaas te vol was. Deze ongemakken horen er bij. Toch kan ik het enkel heel fijn vinden dat ze aan mijn oren komt jammeren om mij te vertellen dat ze dringend naar buiten moet. Ze genoot dan ook een goede opvoeding ;-) We zijn klaar om de pups te verwelkomen. Zoals gezegd wordt : alles is in gereedheid gebracht ;-) Nog even, nog heel even.

24/02/2020 : Bailey is niet meer onder mijn goede zorgen. Moet nu vertrouwen op deskundige mensen dat zij haar, naast medische hulp, ook zullen vertroetelen en knuffelen. Haar maaltijden en een hele zak konijnenoren meegegeven. Ik ga om 16h op bezoek. Eerst zullen ze haar een lichte sedatie geven om een biopt te nemen van haar wang. Daarna zullen we stap voor stap moeten afwachten. Haar staart kwispelde toen ze meestapte met de dierenarts maar mijn hart was allesbehalve sprongen aan het maken ... 

Gun-Gun en Bullet mee om ze erna op de weegschaal te zetten. Gun-Gun zit nu precies 9 kilo over haar normale lijf gewicht. Bullet zit 1,2 kilo over het - voor haar ideaal - gewicht ! Ze is er altijd als de kippen bij om andermans maaltijden - op dit ogenblik die van Gun-Gun en liefst ook die van Bailey - naar binnen te schrokken. Moet ze vanaf vandaag op klein rantsoen ;-) want die 1,2 kilo moet er af !

23/02/2020 : Satu, 8 maanden en 2 dagen, had haar allereerste apport uit het water. Ze was eager genoeg om de dummy te willen dat ze niet twijfelde om het water in te gaan. Ze heeft een mooie zwemslag op weg naar de dummy. Die op de terugweg kan beter. Moet ze nog een beetje zoeken hoe ze haar pootjes te bewegen heeft. Komt goed. Leuke ;-) kleindochter van Gun-Gun. Dit weekend o.a. ook jachttraining gehad met Bullet en met Thumbs. Beiden hadden er zin in en werkten heel fijn. Leuke ;-) dochter en leuk ;-) nichtje van Gun-Gun. Gun-Gun zelf is al een tijd op rust wat dummywerk betreft. Is voor de, jullie allen welgekende, goede zaak ;-)

22/02/2020 : Eten smaakt niet meer zo. Al de lekkere extra troeven baten niet meer. Ze laat zich niet echt meer paaien. Niks forceren. Kleinere porties meerdere keren per dag. We zijn aan de laatste periode voor de bevalling gekomen en er is niet veel meer plek over in die buik van haar ;-) Het zij zo.

21/02/2020 : We gaan voor de baxter na overleg met eigen dierenarts. Maandagmorgen om 9h zal ik Bailey achterlaten voor drie dagen. Zullen hele lange worden ... Ze eet niet goed. Medicijnen helpen wel tegen de zweer in haar mond. Bailey zelf is nog erg vrolijk. Ik ga haar helpen in welke richting ook. Wil haar bestaan niet nodeloos rekken. Infuus zouden haar nierwaardes echt kunnen veranderen. Haar leven zo comfortabel mogelijk maken, is het minste wat ik voor haar kan doen. Zolang zij plezier in het leven heeft, ga ik er in mee. 

Wat Gun-Gun betreft : er zijn wel degelijk 11 pups geteld ;-) Deze ochtend bevestigd door de persoon die RX nam. Pc's doen niet altijd wat een mens wil ;-) Pupje die rugnummer 5 zou dragen, ligt tussen pupje met nr 4 en pupje met nr 6 op hun skeletje getekend. 't Is maar een weten hé ;-) Voor het eerst vandaag had Gun-Gun het lastig op het einde van de wandeling. Was haar laatste grote wandeling op het strand voor de bevalling dus. Vanaf morgen rustiger aan voor onze gezette mama in wording. Werpkist staat al in de living maar dat is het dan ook zowat. Het overige komt maandag aan de beurt. 

20/02/2020 : Deze is het dan. De RX van Gun-Guns laatste nest. Ben de vorige twee eens gaan herbekijken in de respektievelijke dagboeken. Toen woog ze - zo ook vandaag - telkens 37 kg op ongeveer hetzelfde moment in haar dracht. En waren er zich evenzeer +10 pups sterk aan het maken. Foto is niet erg duidelijk, des te vriendelijk van de dierenarts om er de cijfertjes bij te zetten ;-) Gun-Gun gaat voor een elftal. Er kan zoals altijd eentje verstopt zitten. Maar daar gaan we nu even niet van uit. Een elftal klinkt goed genoeg ;-) Hoewel waar is nummer 5 op de foto ? Dus we zullen moeten wachten tot ze zich naar buiten drummen ... Ze kunnen perfect 'maar' met 10 zijn ;-)

 

18/02/2020 : Het is niet omdat het verstand duidelijk weet dat ze niet voor altijd met 7 zullen zijn dat mijn hart daar in berust ...

Pas om 17h merkte ik dat het niet goed zat. Ze ging deze morgen nochtans nog mee op wandel. Ze rook niet lekker maar kon niets vinden waaruit zou blijken dat ze zich ergens in gerold had. Toen de werkmannen weg waren - die de haardmantel afbreken en een nieuwe plaatsen nadat we een daar waterschade hadden - kregen ze allen een voor hen lekker konijnenoor en toen merkte ik op dat haar rechterkaak dik stond en hard aanvoelde. Een uur eerder echt nog niet. Gezien het uur meteen gebeld naar een dierenarts hier in de buurt om nog een afspraak te kunnen strikken. Mocht direct gaan. Anderhalf uur later waren zowel haar kaak als haar bloed en haar urine onderzocht. Ze is niet het type hond die aan takken knaagt dus een abces kan eigenlijk uitgesloten worden. Het resultaat van de bloedstaal duidt een nierinsufficiëntie aan. Wat wellicht aan de basis van de zweer in haar mond ligt. Urine was ok. Een prik antibiotica en een rits pillen mee naar huis. Vrijdag gaan we terug met de hoop en de stille wens dat de bult weg is. Of tenminste kleiner en reukloos is geworden. Voorzichtig werd geopperd om haar drie dagen aan de baxter te leggen. Deze moet ik even met eigen dierenarts bespreken. Ze zou er een paar maanden 'meer' voor krijgen maar dat is geen garantie. Ze moet niet op nierdieet, ze moet wel blijven eten. Ze zal aftakelen ... Ik wil vooral niet dat ze afziet en ik vertel hen het verhaal van Câline. Het meisje, stagiair, kijkt mij aan, luistert aandachtig en zegt : ' ik was daar in Merelbeke toen. Ik kan je vertellen dat ik de persoon ben die haar heeft dichtgenaaid.' Het gaf mij ergens een gerust gevoel dat deze lieve meid bij mijn lieve meid was tijdens haar laatste moment. Want normaal ging Câline gewoon geopereerd worden maar toen werd gezien dat er niets meer aan te doen was en hebben ze mij opgebeld voor die laatste beslissing. Ik vond het voor haar goed zo, ze mochten haar niet in leven houden voor mi of tot ik er was. Ze hoefde echt niet nog eens wakkergemaakt te worden en pijn te voelen. Maar tuurlijk ben ik een baas die tot op het laatste er wil zijn voor mijn honden en ik had mij er tot nu niet goed bij gevoeld dat ik er niet was toen Câline voorgoed wegging. Straks, wanneer en hoe ver ga ik hierin, zal ik wel bij haar mama zijn. Als Bailey voorgoed haar ogen dicht zal doen ...

PS : Gun-Gun weegt doorgaans 28.5 kg. Zeven weken na haar eerste intieme samenspel met Ican weegt ze 36.8 kg.

14/02/2020 : Ons zevental heeft er één nieuw gigantisch groot kussen bij. Een donutmodel van 120 cm doorsnede. En ze liggen er allen erg graag op. Het is wat het schapenvelletje voor de mens betekent. 't Is hier ook voor de haard te doen ;-) Op deze Valentijnsdag moet Gun-Gun het wel zonder Ican stellen. Heeft ze het rijk voor haar dikke buik alleen ;-) 

13/02/2020 : Zes weken al dat we voor de laatste - en derde - keer naar Jülich reden op en af. Nog drie te gaan ;-) En vandaag voor het eerst een heel voorzichtige stomp van één van de kleintjes gevoeld. Machtig, zoals altijd, machtig. Gun-Gun ligt graag tegen me aan en voor we effectief aan het werkwoord 'snurken' toe zijn, is de mooiste afsluiter van de dag : pupjes voelen. Ik weet niet of ze het even spannend vindt of ik maar ik denk wel dat ze 'mijn handoplegging' als heerlijk ervaart.

05/02/2020 : Gun-Gun is '5 weken ver'. Ze is op zich geen 'dikke' maar we kunnen er niet onder uit. Haar lichaam verraadt de aanwezigheid van groeiend leven in haar. Ze staat nog niet echt dik hoor. Ik zie het absoluut dat ze aan het zwangeren is. Na een week geen eetlust (ochtendmisselijkheidsverschijnselen) heeft ze nu meer trek en laat ze zich graag culinair verwennen. Ik hoef haar niet meer te smeken om te eten, ze is zo gemakkelijk te verleiden ondertussen ;-)

31/01/2020 : Geschiedenis herhaalt zich ... In de slechte zin dat ik nog steeds niet echt de tijd vind om deze website bij te houden qua nieuws ;-( Maar ook in de goeie zin dat we opnieuw mogen uitkijken naar jong leven over een vijftal weken ;-) Het vorige dagboek is bij deze verhuisd naar de Babyblues onder het 'Sweet Sixteen'-nest want dat vormen ze met hun 7. Vorige week donderdag een echo laten nemen van Gun-Guns buik. We zagen in 1 oogopslag 5 foetussen ;-) Dierenarts draaide zijn ogen en zei vrolijk : 'Dat wordt wederom een groot nest.' Het is nu te zien wat hij onder een 'groot' nest verstaat. We zijn hier namelijk wel al één en ander gewoon op dat vlak ;-)

Op Facebook kondigde ik dit heuglijk nieuws al aan met volgende foto. Eline en Anthony hebben een Sweet Sixteen-pupje, Lou genaamd. Zij zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Ze brachten hun familie en vrienden op de hoogte met de hulp van Lou. Vond het zo schattig dat ik Anthony - hij is beroepsfotograaf - vroeg of ik de foto mocht lenen wanneer we zeker zouden zijn dat ook wij met familieuitbreiding te maken zouden hebben. Kan tellen als aankondiging. Lou is nota bene een kleinzoon van Gun-Gun via zijn papa ;-) 

Foto : Anthony Van Driessche