Babysit

21/03/2019 - dag 14 : En dan nu de 5 :-) Sabijnse koningen. Had ik opnieuw te orchestreren. Moest gewoon deze foto's overdoen. Hij hoeft niet als 'mietje' door het leven te gaan, hij mag een echte vent wezen. Genre first class gentleman. En mocht het blijken dat hij graag aan burlesque dansen doet, dan wordt het nog meer genieten om hem zijn show te zien opvoeren ;-)

20/03/2019 - dag 13 : Ik heb mij in tussentijd al het gegeven eigen gemaakt dat het 5/4 is in plaats van 4/5. Och, ik ga hier niet om huilen toch. Later als ik groot ;-) ben, zal ik er zelfs om kunnen lachen. Ik herinner mij de geboorte van mijn allereerste pupje. Overweldigend gevoel. En omdat het geslacht van dat pupje van ondergeschikt belang was op dat moment, kreeg hij - ja was een hij - de roze kleur als herkenning. Op 21 mei 2010 om 20h28 ontstond zo de traditie dat in ieder nest de eerstgeborene de roze kleur dragen zal. Hebben we op 7 maart 2019 een bijkomende traditie in het leven hebben geroepen ? Iedere buik zal absoluut driedubbel gecheckt worden en donkerblauwe Sabinepup zal telkens ter sprake komen ;-) Zoals bij iedere eerstgeborene mijn gedachten steevast even naar Easy, 'Just a Beaut of Perfect Promise' afdwalen. En dan nu eindelijk de 4 allerliefste Sabijnse maagden. Mooi op rij ;-) Met hier en daar al een echte knipoog ;-)

19/03/2019 - dag 12 : Stom ! Ik voel mij zo stom. Eindverantwoordelijkheid ligt bij mij en ik moet gewoon beter weten ... Vandaag wou ik de meiden samen op de foto. Ik wist gewoon dat dit niet zo smoothly zou verlopen als bij de mannetjes gisteren. En niet omdat ze met 1 meer zijn. Omdat ze OPP-meisjes zijn. Enkel daarom. Eentje, het donkerblauwtje, trok zich van niets aan. Deze pup sliep rustig door. Ik dacht al : 'Wat een verschil met die andere vier kronkel-kronkel-kronkel-kronkel-lijfjes'. Door het gewoel van de pupjes valt donkerblauw pupje om en kom ik tot de ontdekking dat 'zij' een 'hij' is ! Ik ben in shock. Omdat ik dat tot nu niet opmerkte ! Het derde pupje kwam een kwartier later op de wereld dan het tweede. Ik was met het tweede pupje bezig toen de derde zich manifesteerde. Mijn lieve helper gaf mij door dat het een teefje was. Deze vaste assistent heeft echt genoeg ervaring dat ik niet te twijfelen heb aan diens vaststelling. Maar ... eindverantwoordelijkheid ligt bij mij en ik moet gewoon beter weten. Ik schreef eerder dat Noodles voor een perfecte mise-en-place zorgt. Waardoor ik mij niet hoef te bemoeien met bijvoederen. En er is in mijn ogen geen enkele reden om pupjes van die leeftijd voor het plezier op hun rug te gaan draaien. En tuurlijk heb ik dat pupjes pietje wel al gezien. Legde enkel niet de link naar eentje meer. De reuen lagen namelijk nooit met 5 tegelijk op hun rug in de werpkist. Het is mij tot nog toe bijgevolg volledig ontgaan dat dit pupje dus geen meisje is maar een jongetje ... Gelijk de reden waarom donkerblauw Sabijntje zo 'braaf' was in vergelijking met de andere vier tijdens de poging om de teefjes samen op foto te hebben ;-) 

Ons travestietje ...

18/03/2019 - dag 11 : Gisteren een dag in Zichem-Scherpenheuvel doorgebracht. De Gouden Jachthoorn organiseerde er hun jaarlijkse clubmatch. Een uitgelezen moment om Bullet te laten proeven van 'het leven zoals het is op working tests' gezien ze dit jaar voor het eerst zal deelnemen aan deze vorm van wedstrijden in België. En als ik toch dat eind ging rijden waarom ook niet Thumbs meenemen ? Tuurlijk is die snotneus nog niet klaar om competitief mee te gaan spelen maar wat een mooie ervaring mocht ze opdoen. Want het leuke aan Trainingsclub De Gouden Jachthoorn is dat ze een 'Junior' categorie hebben. Mijn motto is dat je beter spijt kan hebben van iets wat je wel gedaan hebt dan van iets wat je niet deed ;-) Ewel ook Thumbs heeft me doen glunderen. Geen klassement omdat ze op onze 2e proef niet wachtte tot de dummy gevallen was. Ze had bijgevolg geen idee waar die gevallen was. Als een kieken zonder kop rende ze rond ... tot de pet van de helper van zijn hoofd waaide en ze die achterna ging ;-) 0/20. Maar hela, wel een totaalscore van 70/100. Haar broer Scott werd 2e. Sabijntjes, jullie mogen gerust een voorbeeld aan deze twee knapperds nemen. Bullet bij de Beginners werkte ook vlotjes. Ook al kwam ze op de laatste proef donder en bliksem tegen. Echt zot. Ze was op weg naar de 1e dummy. Opeens donderslag en een strook fel wit licht tegen de grond aan. Bangelijk. Had haar dan nog over water te sturen om de 2e dummy. Op het einde van de dag bleek ze 86/100 gescoord te hebben. Goed voor een 3e plaats. Sabijntjes, zij is jullie halfzus hé. Voorbeelden genoeg om jullie aan op te trekken dus ;-) Maar eerst hebben jullie nog héél véél te slapen : op de foto's de vier Sabijnse koningen 'aan het werk' ;-)

17/03/2019 - dag 10 : De Sabijnen (Latijn : Sabini) waren een Midden-Italische volksstam die van (vermoedelijk) de 8e tot de 3e eeuw v.Chr. ten noordoosten van Rome woonde in het bergland tussend de rivieren Anio, Tiber en Nar, in de nu naar hen genoemde subregio Sabina, in Latium.

Volgens de oud-Romeinse overlevering zouden er, in de oudste tijden, Sabijnen hebben gewoond op de Quirinalis-heuvel in het huidige Rome. Bekend is de sage van de Sabijnse maagdenroof. Deze verhaalt hoe Romulus en zijn volgelingen, omdat de door hen gestichte stad een tekort aan vrouwen had, hun toevlucht namen tot een list. Ze nodigden de naburige Sabijnen uit op het Consualia-feest, overvielen en verjoegen de gasten, en ontvoerden hun huwbare dochters. Toen de Sabijnse koning Titus Tatius daarna tegen de Romeinen optrok, om deze misdaad te wreke, zouden de Sabijnse meisjes bemiddeld hebben om een oorlog te voorkomen. De beide nederzettingen sloten vrede, smolten samen en Romulus deelde het koningschap met Titus Tatius tot diens dood.

Hoewel de meeste historici aan dit verhaal geen enkele historische waarde toekennen, heeft onderzoek met zekerheid aangetoond dat de twee volken nauw met elkaar verbonden waren, met name op het gebied van religie en mythologie. De Romeinen hebben in godsdienstig en staatskundig opzicht een sterke invloed van de Sabijnen ondergaan, en van oudsher hebben Sabijnse elementen deel uitgemaakt van de bevolking van Rome.

Ziezo een beetje geschiedenis over de origine van mijn naam ;-) In 2019 hebben de officiële stamboomnamen met de letter 'S' te beginnen. Noodles heeft 'iets' met Italië. Cfr haar naam, zo ook haar eerste nest, de Ricciarelli's. Dit nest is mijn 15e nest Flatcoated Retrievers, ik ben op een 15e geboren en ik heet Sabine ;-) Ik ben ver van een egocentrische maar deze kon ik niet laten liggen. Misschien niet mooi naar anderen hun mening - I really don't care - maar zeker en vast origineel te noemen ;-) Niemand anders zal ooit een nest hebben met deze naam ;-) Op 7 maart 2019 is dus, onder de vorm van 9 flatcoatjes, het 'Sabine'-nest geboren. En voor wie op een pup van deze combinatie wacht, geen paniek, ze krijgen echt nog een aanvaardbaar deel als individuele naam ;-)

9 Sabijntjes o zo lief ;-)

16/03/2019 - dag 9 : Een goede mise-en-place is het halve werk. Mise-en-place, ook wel gekend als m.e.p., is een term in de horecasector. Wordt gebruikt om voorbereidende werkzaamheden aan te duiden. Zorgt voor een hogere snelheid van de service. Door alles zo goed mogelijk van tevoren klaar te zetten, worden de gasten sneller bediend. Noodles is er eentje die de knepen van het vak kent. Haar mise-en-place in de keuken is top. En in haar eentje staat ze niet alleen in voor de smakelijke bereiding van succulente gerechten. Want ze organiseert en superviseert ook zelf de bediening in de zaal. Ze zorgt persoonlijk voor het onthaal en de dienstverlening. Ze begeleidt de klanten naar hun tafel en wijst hen hun plaats toe. Ze zorgt voor een ontspannen sfeer in de zaal, voor een sociale en discrete omgang met de klanten en ze verzorgt de public relations. Ze heeft altijd aandacht voor de wensen van de klant en waarborgt een klantvriendelijke en kwalitatieve bediening. Ze houdt toezicht op de naleving van het bedieningsprotocol en de huisregels. Ze controleert tevens de orde en netheid in de zaal. Ze heeft m.a.w. geen maître d'hôtel van doen ;-)

15/03/2019 - dag 8 : Noodles waakt enorm over haar kroost. Toen Frederik de day after birth de pups één voor één medisch checken wou, hield ze elk van zijn bewegingen nauwlettend in de gaten. Zonder agressie maar met een duidelijke attitude hapte ze zelfs een keer naar zijn naderende handen. Niet met de intentie om te bijten. Ik snap haar. Het was haar manier - een hond heeft in feite geen socialere manier ter beschikking - om duidelijk te stellen dat ze door het vuur zou gaan om haar kleintjes te beschermen.

Ik had gemakkelijkheidshalve dezelfde knuffel als voor de Ready Steady Go bende in de werpkist gelegd. Wat een idee ;-) Leverde wel deze bijzonder leuke foto op. En bewijst tegelijk wat een ontzettend vriendelijk en duldzaam hondje Noodles is.

'Dat die nieuwelingen maar hun eigen Mr Comfy zoeken. Deze hoort bij de Ready Steady Go's ;-)'

14/03/2019 - dag 7 : Er wacht hen allen een mooi leven. Maar tussen ons gezegd en gezwegen : nu hebben ze het ook nog zo slecht niet ;-)

13/03/2019 - dag 6 : Deze had ik nog te posten. Indrukwekkend dat uit zo'n kleiner modelletje van flatcoat zo'n gewichtige ;-) pups geboren werden. Ondertussen zijn ze al een pak bijgekomen. Zonder enige interventie van mijnentwege. Noodles kan die 9-ling op haar eentje heel goed aan. Vijf jaar geleden was het aan onze Câline om kleintjes op de wereld te zetten. Wat gaat tijd snel als je die met één of met meerdere ;-) flatcoats mag beleven. Fijne verwendag met een extraatje wens ik jullie - Zeppos, Mellow, Nucky, Strike, Nouba, Nâline, Noortje en Luna toe. 

12/03/2019 - dag 5 : Een weekend bestaat uit meer dan een zondagnamiddag en -avond. Zaterdagochtend op jachttraining in Ardooie met Bullet in de Novicegroep. Pittige oefeningen voor mijn nog geen twee jaar oud hondje maar ze kan het niveau aan. Ik reed erg tevreden naar huis. Is een halfzusje van deze kleintjes ;-) In de namiddag - jachtcursus bij Best of Friends - nam ik Gun-Gun mee. Ze heeft net 12 pupjes grootgebracht. Het mag om terug in the mood te komen wat eenvoudiger voor haar. In deze les was ook Qricket - zus van Bullet - aanwezig. Speedy is het beste adjectief in associatie met het substantief Qricket ;-) Zondagochtend dan met Thumbs terug naar Will to Please in Ardooie. Jachtcursus in de Initiatiegroep. Opnieuw een uitdagende les. Onderverdeeld in twee groepjes werkten we deze keer niet zo ver van elkaar op hetzelfde terrein. Zalig was het om vanuit onze plek Nougat - een Câlinekind - te kunnen zien gaan. Wat een stijl, wat een snelheid, wat een markeervermogen, wat een plezier in werken heeft zij ! Thumbs zit samen in de groep met James - broer van Bullet -. Hem zag ik letterlijk groeien telkens er een dummy voor hem werd gegooid. Zijn lijf wordt 10 centimeter langer ;-) Zo mooi zijn goesting om aan de slag te gaan. Thumbs is met haar 14 maanden één van de jongste deelnemers. Het was een jachtles op het markeren. Wel, zij is een dochter uit dezelfde mama en dezelfde papa als deze kleintjes ;-) Noodles is een topmarkeerder. Het lijkt erop dat Thumbs die gave geërfd heeft. Wat deed ze het stinkend goed. Ik reed wederom erg tevreden naar huis. Vijf, bij ons geboren, hondjes mogen bewonderen terwijl ze dummy's gingen halen. Vijf, bij ons geboren, erg getalenteerde Retrievers.

Noodles' neus verraadt wat momenteel haar talent is ;-)

11/03/2019 - dag 4 : Een flatcoatweekend achter de rug. Daarmee bedoel ik in aanwezigheid van meer flatcoats dan we anders onze weekends doorbrengen ;-) Gisteren stonden de kids van Gun-Gun centraal. 6 QTPies en 3 Ready Steady Go kleintjes trotseerden het barre weer. Ook hun respektievelijke baasjes doorstonden regen en storm. Genoodzaakt om ons initieel plan - een idyllische stranduitstap - om te buigen naar een meer veilige om en rond Damme wandeling. Iemand enig idee waarom ;-) Dat er hele kleintjes ons vergezelden, is omdat twee QTpies er recent een zus bij kregen in de gedaante van een Ready Steady Go-pup. Eigenlijk superleuk dat hun eigenaars onderling gewoon ook vrienden zijn geworden. Ik schreef het al meermaals : honden brengen mensen dichter bij elkaar. De hoofdreden van ons samenkomen, was het vieren van de tweede verjaardag van de QTPies. Dat we erna samen lekker zouden gaan eten, was voor iedereen ook vanzelfsprekend. Ik mag stellen dat we allen Levensgenieters zijn ;-)

Over levensgenieters gesproken ;-)

10/03/2019 - dag 3 : Waar meestal in andere - of bij andere fokkers in hun - dagboeken pupjes heel lief en braaf netjes op rij naast elkaar aan de tepels van mama liggen, houden deze 9 duidelijk niet van conformiteit ;-) Wat een complete chaos. Wat een waanzinnig heerlijk zootje ongeregeld bij elkaar. Toch komen ze alle negen 'aan hun trekken' ;-) 

09/03/2019 - dag 2 : Voor wie het nog niet zou weten inmiddels : het is mijn gewoonte om de eerstgeborene een roze veeg als kenmerk te geven. Ongeacht het geslacht van dat hondje. Het zal dan ook wellicht voor niemand nog vreemd aandoen dat we dus soms een reu hebben rondlopen met de roze kleur. Ik vind het persoonlijk iedere keer schitterend als de eerste een reu blijkt te zijn. Beleef ik gelijk mijn eigen binnenpretje ;-) Meiden 'in het roze' zijn aandoenlijk. Reuen 'in het roze' zijn even, misschien zelfs een tikkeltje meer, aandoenlijk ;-) En deze keer, in dit nest, mogen we een aandoenlijk roze reutje welkom heten ;-) 

Onze, er geweldig uitziende zo kort na haar bevalling, Noodles mag trots zijn op haar innige samenwerking met Ice. 

08/03/2019 - dag 1 : Of ik hier nu veel of weinig tekst schrijf, het kan niemand wat schelen ;-) Maakt niet uit wat ik neerpen op deze eerste dag na hun geboorte. Foto's, dat is waar de toekomstige baasjes in geïnteresseerd zijn ;-) Enkel in foto's. Bij deze vertel ik vandaag niets meer of minder ;-) Ongelofelijk moe. Ook al zijn ze overdag geboren. Ook al verliep alles vlekkeloos. Foto's voilà ;-) 9, ja 9 pupjes te zien. Kan er nog niet bij ;-) Niet omdat ze met 9 zijn. Dat kunnen we zeker ook aan ;-) Omwille van het moment waarop ik ontdekte dat ze met 9 waren. Mijn zotte hart werd zowaar vreselijk zot verwend ;-)

07/03/2019 : In de periode waarin we onze thuis delen met pupjes hebben we een puppyren in onze living staan. Toen bleek dat ook Noodles drachtig was, wist ik : we zullen voor een lange tijd een puppyren in onze living staan hebben ;-) Omdat er hier nog een Ready Steady Go kleintje rondloopt, wou ik de werpkist er voor de geboorte van de nieuwe generatie niet in. Hersens laten kronkelen en gezocht naar een andere setting. Alle dames - uitgezonderd Noodles ! - zijn al in de werpkist gaan liggen om er een dutje te doen. Duidelijk een leuke plek bedacht dus ;-) We kunnen de Noodles en Ice kleintjes verwelkomen. Alles staat klaar. Wij zijn klaar. Nu is het aan Noodles ;-) 

14h31 : Ik ben overtuigd dat ook Noodles klaar is ... 

14h44 : eerste reu is geboren, eventjes zo'n 440 gram zwaar.

15h26 : een girlie girlie ;-) 398 g.

15h42 : een tweede girlie girlie. 392 g.

16h56 : een derde meid. Liet wel even op zich wachten. 346 g.

17h07 : nummertje vijf is geen lief wijf maar een jongen met een mooi lijf. 462 g !

17h25 : zesde is opnieuw een ... meisje ;-) Stand van zaken ;-) op dit moment 2-4. 372 g.

19h10 : eindelijk is onze zevende daar. Een mannetje. Weer zo'n kleine kolos. 444 g.

19h37 : de achtste zorgt voor evenwicht. Een knaap. 446g.

We wachten het nog even af maar in principe zijn we er. Volgens RX dan toch.

UP-UP-UP-PUPDATE 21h49 : Noodles gaf na de geboorte van de 8e pup aan dat ze klaar was. Drinken we gemoedelijk een glas rode wijn nadat we haar lekker in de watten hebben gelegd. Op het vlot verlopen van ook deze bevalling mogen we er eentje klinken. Net mijn steun en toeverlaat bevallingsassistent uitgezwaaid. Ruim ik wat op. Geef Noodles een lieve aai over d'r bol. Tel, is een automatisme, tot 8. Gewoon als check-up. Kom ik bij 9 uit. Duh, zoveel heb ik niet gedronken ! Opnieuw. 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 EN 9 ! Eentje die geen kleurtje heeft ! Een meisje ;-) 412 grammen ! Wat ben ik over-gelukkig. En dat voor het minst voor mezelf. Wat een superleuk staartje aan dit verhaal !

06/03/2019 : Maandag had Thumbs nuchter te blijven. Omdat ze onder narcose moest. Dat was dan om enkele RX-foto's te kunnen maken. Dierenarts' opinie : A-heupen. Elleboogdysplasie 0/0. Het is nu afwachten of de commissie van onze 'Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus' zijn mening deelt. Ze werd ook gecheckt op Patella-Luxatie. Is ze vrij van. En ze heeft de allermooiste blinkertjes. PRA, Cataract, Gonio vrij. Ook haar mama onderging een oogonderzoek. Ze was voorheen en ze is opnieuw vrij verklaard van alle mogelijke erfelijke oogziektes. Dik tevreden met alle resultaten van de gezondheidsonderzoeken. Boven alles een gelukkig baasje en daarbij ook een gelukkige fokker.

We blijven in de RX fotografie ;-)

05/03/2019 : Pupjes voelen fase. Noodles wordt in zwangere modus - nog meer dan anders - heel erg graag geknuffeld. En blijft niet stil liggen ook niet. In die zin dat ze haar staart heen en weer en haar dikke lijf(je) kronkelt. Maar we kunnen ze voelen ;-) We kunnen ze voelen !

04/03/2019 : 8 weken min 1 dag, 8 weken, 8 weken plus 1 dag. Zolang is het geleden dat Noodles en Ice samen ;-) waren. We mogen ervan uitgaan dat hun pupjes levensvatbaar zijn. Bij de dierenarts langsgeweest. Noodles ziet er met haar 32 kilo's niet zo verleidelijk meer uit als tijdens hun liefdesdate ;-)

03/03/2019 : Ze is zo voorzichtig in haar doen en laten omwille van haar pupjes. Mooi om mee te maken. Ze springt niet meer in de zetel en ook niet meer op bed. Uit zorgzaamheid. Of is het omdat ze zo rond als een ton is en ze er gewoon niet meer op kan ;-)

02/03/2019 : Thumbs en drie van haar broers slaagden voor de sociabilisatietest. Vier Ricciarelli's legden dus de verschillende proeven af waarbij twee keurmeesters beoordeelden of ze 'sociaal' zijn. Was leuk om met enkele van de eerste kindjes van Noodles en Ice samen de test af te leggen. Nox, Ragnar, Scott en Thumbs hebben een eerste - haha - gouden medaille op zak ;-)

Golden Ragnar thuis ;-) En in Ardooie op hondenclub 'Will to Please' : Scott, Thumbs, Ragnar en Nox.

01/03/2019 : Ik weet dat het dagboek van de Ready Steady Go kleintjes nog wat aanpassingen nodig heeft. Komt goed. Hun hele verhaal is verhuisd - want de kleintjes van Noodles en Ice verdienen hun eigen story boek - naar de Babyblues pagina onder het 'Ready Steady Go-nest. Dat laatste lijkt me logisch ;-) Moeten jullie er wel een stuk voor naar beneden scrollen. Is dan ook al het veertiende nest. Wat wil zeggen dat we ons nu aan het klaarmaken zijn voor het vijftiende OPP-team. Het zou, na een nest van 12, peanuts moeten zijn om voor 8 pups te zorgen ;-) Hoop alvast dat we de volgende twee 1/2 maanden net zo heuglijk mogen beleven als de voorbije twee 1/2 maanden. Maar we zullen beginnen met het begin : met Noodles een vlotte bevalling toe te wensen. Er kan altijd iets mislopen. Neen, ik ben geen doemdenker maar hoe wonderlijk een geboorte ook mag zijn, ik ben toch iedere keer opgelucht als dat gedeelte achter de rug is.