Belevenissen 2012

31/12/2012 18:35:59

Het jaar kan voor mij niet mooier eindigen ! Vandaag vond ook mijn laatste kid een warme thuis. Al mijn pupjes hebben een gezin gevonden waar nu al hevig naar hun komst wordt verlangd. Het ontroert mijn moederhart dat er zoveel mensen zijn die mij en mijn kiddo's graag zien. Doelend op iedereen die ons gesteund heeft, dit gaat niet enkel over de gezinnen die een kid van mij in huis nemen. Doet deugd !

Het is ook voor ons oudejaar dus heb ik niet zo heel veel tijd om een epistel te verhalen maar hebben jullie gekeken naar 'Hachiko, a dog's story' ? Het heeft mij wederom erg gepakt. Oergrappig is dat iemand die straks eigenaar wordt van een dochter van mij, ons mailde om ons op de hoogte te stellen dat deze film op televisie kwam. En op de bewuste dag, 28 december, vertrok Flanelle, dochter van Bailey, naar haar nieuwe thuis. Evi kwam binnen en zei lachend : 'Jullie hebben het aan mij te danken dat vanavond 'Hachi' geprogrammeerd staat.' Echt waar, zij plant de programma's voor Vitaya en VTM in ! What a funny coincidence. Ook al hebben we gesnotterd, bedankt Michèle en Evi ;-) 

27/12/2012 21:01:59

Slimme tantes ;-)

25/12/2012 12:16:12

If you take a chance in life - Sometimes good things happen. Sometimes bad things happen. But if you don't take a chance - Nothing happens.

Don't ever change yourself to impress someone, cause they should be impressed that you don't change to please others. 

22/12/2012 16:19:44

Ik vind het heel fijn om mama te zijn. Trouwens 28 december wordt de film 'Hachi' op televisie (VTM) uitgezonden. Wie kijkt, zal begrijpen hoe loyaal een Akita Inu wel is. Hou de zakdoeken alvast klaar ...

20/12/2012 14:08:21

Door alle drukte is het Sabine nog niet gelukt om alle Kerstkaarten te versturen. Maar vóór de wereld vergaat, willen we jullie via deze weg toch een fijn volgend jaar toewensen ;-) Aan allen die we een warm hart toedragen, wensen we een prachtig 2013 toe. Eerst nog een beetje genieten van 2012 hé. Doen we hier verschrikkelijk erg. Wat is het leven mooi !

Kerstkaart editie 2012. Bailey's babbies zijn dan op de kop 5 weken oud en voor de eerste maal buiten. Pup op de achterkant is teefje donkergroen.

19/12/2012 11:24:26

Vijf weken zijn ze vandaag. Ze hebben hun eigen speelruimte rechtover die van Bailey. Omdat ze toch minder gewicht in de schaal kunnen leggen tegenover de chokotoffs. En omdat ik ook nog steeds graag apart bij mijn pups ben. Ik had als mama eerst gedacht dat mijn pups vermassacreerd gingen worden door de 11 dagen oudere kids van Bailey. Maar Sabine zorgt goed voor ze als ze allen samen zijn. En soms doet ze het anders. Doet ze half-half ;-) Komt de helft van Bailey's kids bij een deel van mijn kinderen en gaat het andere deel van mijn zieltjes naar de overkant spelen bij de vijf van Bailey die daar bleven. Gezellig boeltje toch ;-) Vijf weken zijn ze vandaag. En ze hebben zoveel van mij mee ! Ik ga nu eens iets vertellen over mezelf en over mijn drukmoment. Ik ben zo'n hond die privacy wil. En daarom moet ik afstand nemen zodat ik op mijn gemak mijn drol kwijt kan. Geen pottekijkers nodig. Mijn kiddo's worden onrustig en zetten hun voorpoten tegen de ren aan wanneer hun hurkytime er aan zit te komen. Knap toch ! Sabine neemt ze dan mee naar buiten waar ze in alle intimiteit hun behoefte kunnen doen. Enne, onze verwarming staat sinds kort een paar graden lager. Door al dat blozen van alle hartverwarmende reacties in ons gastenboek hebben we het hier met ons allen zó waaaaaaaarm. Wij worden omringd door echte hondenvrienden, die naam waardig !

17/12/2012 17:00:01

Mijn kinderen groeien en bloeien. Ze maakten vandaag kennis met het ballenbad. En van tijd tot tijd spelen ze ook met de 'grotere' pups. Erna vallen ze dan in elkaars armen in slaap. Ontroerend om te zien, al die kleintjes, bruin en zwart, tesamen. Een wereld zonder rassenhaat ...

Snoesjes zijn het !

15/12/2012 20:47:12

Mijn pups hebben een drukke dag achter de rug. Het is weekend hé ;-) Veel mensen zijn hen komen bezoeken. Ik heb ze allen heel vriendelijk maar nauwlettend in het oog gehouden. Sabine heeft allemaal erg toffe baasjes voor mijn kids uitgekozen. Ook eerder al werden ze geknuffeld door nog andere mensen. Stuk voor stuk zijn het gezinnen die dolgraag één van mijn kids in huis willen. En er zijn er bij die van behoorlijk ver kwamen ! Gelukkig voor ons blijft er eentje in onze straat wonen. Tof dat ik 'nen kleine' zal weten groot worden. Nog één van mijn zonen moet zien een goede thuis te vinden. Maar we zijn overtuigd dat ook voor hem een gouden mandje is weggelegd.

10/12/2012 17:44:21

Danske heeft zo haar eigen agenda deze winter. Zij geniet van talrijke jachtdagen. Daar Sabine zowel voorjager is van Bailey als van Câline boet onze kleinste een beetje in op dat vlak. Maar ook zij heeft nog jachtdagen in het verschiet en zelfs Bailey heeft nog enkele plezante jachten op haar programma staan dit jachtseizoen. Danske was zaterdag op jacht en heel leuk gegeven, Bess maakte haar allereerste jacht mee. Deze Kinky-dochter van Bailey zette haar eerste stappen en heeft genoten. Bess werkte suPer. Wij, aan het thuisfront, werden graag op de hoogte gehouden door de mede-voorjagers ;-) Morgen is Danske opnieuw weg naar het jachtveld. We gunnen het haar.

6/12/2012 15:22:53

Ja hoor, ook hier kwam de Sint langs. Met zoveel jong geweld in huis kon hij niet anders dan ons met zijn bezoek te verblijden. Hieronder mijn jongste in de armen van de goedheiligman.

5/12/2012 10:41:16

Hoor, wie klopt daar kind'ren,
Hoor, wie klopt daar kind'ren,
Hoor, wie tikt daar zachtjes tegen 't raam?
't Is een vreemd'ling zeker,
Die verdwaald is zeker,
Ik zal hem gauw eens vragen naar zijn naam.

Sint Nicolaas, Sint Nicolaas,
Breng ons vanavond een bezoek,
En strooi dan wat lekkers
In de één of andere hoek. 

Yep, ook mijn kind'ren kunnen horen. Gelukkig. Net op tijd ;-)

4/12/2012 17:59:21

Danske ging zaterdag op jacht. Onder normale omstandigheden zou ze vergezeld geweest zijn van Bailey en Câline maar door de 'changement de programme' in ons huishouden ging Santa mee. Ze hadden een toffe jachtdag met een gevarieerd tableau : 6 lièvres, 2 canards, 20 bécasses, 7 poules, 3 coqs en 2 chevreuils. Mijn Frans wordt er steeds beter op ;-)

27/11/2012 15:55:32

Jullie kunnen het mij toch niet kwalijk nemen dat ik ten volle van het moederschap geniet. Ik ben in zwangerschapsverlof en maak er gretig gebruik van om mijn kleintjes te verwennen. Een krak van een BOM. Dat is wat ik ben. Ik leef in teken van mijn kids. Vandaar dat ik geen tijd heb voor andere dingen. Ik ben het die moet zorgen dat ze op tijd hun eten krijgen, dat ze netjes blijven en dat ze lekker knus tegen mij aan kunnen liggen. Zij hebben geluk met een mama als ik want ik heb een dikke warme vacht. En ik ben gezegend met 8 ongelofelijke brave kindjes. Sinterklaas zal niet weten wat hij ziet als hij hier langskomt. 'Luck is an attitude.' Ik weet best dat mijn kids onmogelijk een officiële stamboom kunnen hebben maar niets belet mij om hen van een passende naam te voorzien. Ik was voorbestemd om nooit mama te worden en daarom net zijn mijn pups Lucky-pups. Lucky One, Lucky You, Lucky Luke, Lucky Devil, Lucky Shot, Lucky Boy, Lucky 7 en Lucky Strike.

Stop trying to fit in when you were born to stand out.

16/11/2012 11:09:31

Mijn oerinstinct vertelde me woensdagavond dat het tijd werd om mijn jongen op de wereld te zetten. Als hond van het oertype deed ik dat helemaal zelfstandig. En al helemaal niet op de door Sabine voor mij voorziene plaats. Mijn plekje waar ik altijd lig, vond ik het geschikst. Sabine schrok zich een bult en had mij met mijn eerstgeborene te verhuizen naar de - toegegeven - eigenlijk wel comfortabelere werpkist. Alleen is het daar zó warm ... Mijn eerste is een mannetje. Toen een meisje. Na nog zo'n 40 minuten gaf ik leven aan een tweede zoon. En na een tussenpauze van 25' kwam mijn derde zoon. Om 20h30 vond ik het tijd om de aankondiging van mijn tweede dochter te doen. Lotte was van plan om de geboorte te filmen van de 6e spruit maar die liet op zich wachten. Ik wou geen camera op mijn foef - foei ! - gericht dus heb ik gewacht tot ze weg was ;-) Om 22h42 deed mijn vierde zoon zijn intrede. En iets minder dan een uur later kwam mijn derde dochter. 21 mei 2010 had Bailey gekozen om de eerste keer mama te worden. Dat was op Danskes verjaardag. 14 november 2012 werd ik op mijn beurt mama. Dit op Bailey's verjaardag. Maar op 15 november is Sabine jarig. En toeval wil dat Bailey effectief geboren is op 14/11 maar officieel geregistreerd werd op 15/11. En ik had dan nog een extra verrassing in petto voor hen. Om 5h11 maakte Sabine de geboorte mee van mijn vierde dochter. Ik ben mama van 8 ! Ik heb vier zonen en vier dochters. Eén zoon en één dochter zijn heel klein, de andere 6 zijn ten opzichte van mij in feite ook best klein ;-) Eigenlijk, het is dat ik ze gebaard heb dat ik voor 100% weet dat ze mijn baby's zijn. Mijn pups zullen in eerste instantie ook wel raar naar mij opkijken eenmaal ze kunnen zien ;-) Samen vormen ze een homogeen stel. Allen zwart met een wit borstvlekje en witte teentjes. Die witte tenen hebben ze dan toch van mij geërfd. Zal btw nagels knippen heel gemakkelijk maken. En drie hebben een wit puntje aan het einde van hun lange staart. Nu heb ik terug mamaatje te spelen, doei !

15/11/2012 16:31:28

12/11/2012 17:21:56

Het is lang geleden dat ik nog eens iets over onze Monkey Dans schreef. Zij heeft het momenteel hartstikke naar haar zin. De reden dat Luc niet thuis was toen Bailey beviel, was omdat hij aantrad op de working test in Oldenzaal. Daar Oldenzaal een pokkeneind hier vandaan is, ging Luc op zaterdag al door. Hij i.p.v. Sabine mocht nu eens een avond doorbrengen bij Corrie en Henny. Met zijn allen leefden ze mee vanuit het Hoge Noorden der Nederlanden eenmaal Bailey aan het zware werk begonnen was. Het werd bij hen ook laat ;-) Danske behaalde 's zondags een 6e plaats met 74/100.

Voorbije woensdag, vrijdag en zaterdag ging ze mee op jacht. Luc en Danske samen, heel wat quality time voor hen beiden. Het kan dat Danske nooit echt zal scoren op wedstrijd maar niemand maalt er om. Danske is tenslotte Lucs eerste jachthond. Samen hebben ze vooral fun én ze maakt alles goed op jacht. Een hondje met een groot doorzettingsvermogen die enorm veel plezier heeft in dit soort werk. Ze blinkt werkelijk uit in het nazoeken. Dit is helemaal haar ding ! Met drie honden hebben ze vrijdag 531 stukken wild binnen gebracht. Meer hoef ik niet te zeggen toch ?

Vandaag is ze weeral op schok. Deze maal in België. En deze keer zijn het eenden en fazanten die geapporteerd moeten worden. Vier jachten op 6 dagen tijd. Monkey Dans heeft haar roeping gevonden ;-)

10/11/2012 11:15:19

Ik heb een geheim. In feite heb ik zeven geheimen. Al 55 dagen lang. Sabine en Luc ontdekten mijn geheim 9 dagen geleden. Ik wist wel dat ik door de mand ging vallen ... Dat vallen gebeurde dus op 1 november. Geheel toevallig. Junior, onze oudste kater, hij wordt 14 in maart, sukkelt met zijn gezondheid. Daarom was afspraak gemaakt om hem een week ter observatie bij Lotte te brengen. Luc nam Câline en mij ook mee daar wij beiden onze jaarlijkse vaccinaties nodig hadden. Sabine had de avond ervoor vastgesteld dat er zowel bij Câline als bij mij melk uit onze tepels vloeide. 'Schijndracht' heet dat. En mijn baasjes hadden ook al opgemerkt dat er soms wat slijm uit mijn vulva kwam. Daar ik loops was in juli (toen we in GB op vakantie waren) en in september opnieuw (toen Sabine met Bailey naar Jasper was) moest dit extra in de gaten gehouden worden om een baarmoederontsteking te voorkomen. Nu ik toch op de tafel stond daar bij Lotte, stelde ze Luc voor om een echografie te nemen. Hup op mijn rug. En toen kon ik er niet meer onderuit. Toen hebben ze ontdekt dat ik een scheve schaats gereden heb. Toen kwam het uit dat ik op de familiedag mijn pleziertje heb gehad met een aanwezige genodigde. Toen kwam het uit dat ik mama word. En toen hebben ze beseft dat de papa van mijn kleintjes 'definitely' een Flatcoat is. Hebben de volwassenen snel hun geheugen opgefrist. Ze kunnen enkel concluderen dat ik zeer vruchtbaar ben daar ik nooit gekoppeld heb gestaan en er geen enkele reu met een erectie tot in Tokio rondgelopen heeft. Ik bracht zelfs het grootste deel van de dag in de autokennel door ... Voorbije donderdag mocht ik mijn ongeboren kindjes tellen. Ik word over enkele dagen mama van 7 !

Ik deed mijn uiterste best om deze 'accident de parcours' zo lang mogelijk verborgen te houden en dat is mij zeer goed gelukt. Ik ben nooit misselijk geweest, moest - in tegenstelling tot Bailey - geen enkele keer overgeven, hoefde nooit - in tegenstelling tot Bailey - naar buiten omdat mijn pups op mijn blaas zaten te drukken, at - in tegenstelling tot Bailey - altijd mijn bordje leeg, en heb - in tegenstelling tot Bailey - een vacht die als perfecte camouflagejas dient. Ondertussen zijn baasjes al wat bekomen van ' the shocking news'. Ze waren er allebei niet goed van maar ze zijn wel meteen in aktie geschoten. De weinige mensen die in vertrouwen werden genomen, hebben het eerst met een groot ongeloof weg gelachen. Wat wil je ook ? De meesten waren aanwezig op die bewuste dag. Maar onze vrienden steunen ons, hebben ons lief en helpen. Ik had in drie dagen tijd mijn eigen brand new werpkist door Philip - hij heeft straks een zoon van Bailey - uiterst knap gefabriceerd en mijn eigen 'papegaai' om de warmtelamp aan vast te kunnen maken, door Giovanni - hij heeft straks een dochter van Bailey - uiterst slim op de kop getikt. Want Sabine en Luc zijn van opinie dat mijn kindjes evenveel recht hebben op bestaan als die van Bailey. En mijn pups zullen met evenveel zorg en liefde omringd worden. Daar hebben ze geen seconde over getwijfeld. Ze hadden kunnen opteren om mijn onschuldige lammetjes bij geboorte dood te spuiten. Geen haan zou er naar gekraaid hebben. That would be the easy way maar ze stellen mijn welzijn voorop ! Ik weet maar al te goed dat ik mama word hé ! Heb ook mijn gevoelens ! En die worden gerespecteerd. Had ook niet anders verwacht van hen. Ze weten hoe dan ook dat er een wind van kritiek zal waaien maar ze nemen tenminste hun verantwoordelijkheid. En ze laten het niet aan hun hart komen. Ze kiezen ervoor om ontroerd te worden door mijn speciale unieke akita-flatcoat-exemplaartjes.

Mijn pups hebben wel, stuk voor stuk, een goede thuis te vinden. Ook al zijn het geen rashondjes, ze zullen in hun eerste 8 levensweken niets tekort komen en zullen dezelfde inprenting en socialisatie krijgen als alle eerder hier geboren pupjes. Met andere woorden, ze krijgen de beste start in hun leven. Willen jullie helpen zoeken naar 7 geschikte gezinnen bij wie ze van een lang, mooi en gelukkig leven mogen genieten ? Mocht iemand een familie weten die een 'surprise-look' pupje van goede afkomst in huis wil nemen, laat het mij dan aub weten. Zo, ik denk dat ik genoeg stof heb doen opwaaien, dus hou ik er mee op voor vandaag. Heb mij ook mentaal voor te bereiden op MIJN moederschap.

7/11/2012 1:43:22

De hoofdvogel werd o-o-o-o-oo-o-o--o-o-o-o-oh door niemand afgeschoten. Sabines belofte blijft echter gelden. Die gaat mee met het nest van Danske en we hopen dan een naamdummy te kunnen bezorgen aan de persoon - of eerder aan diens hond - die het aantal pups plus geslacht goed kan raden. Voor iedereen terug gelijke kansen. Ik gok dat Danske loops wordt in ... ewel neen, ik ga mij daar nu eens niet over uitspreken sé. 'k Ga mijne kop niet opnieuw laten zot maken door haar capriooltjes van hormoontjes. 'On verra bien', zei de blinde. Wel zo denk ik ook tegenwoordig. We zien wel wanneer Monkey Dans komen gaat ;-)

4/11/2012 8:12:35

Er is er hier één die het druk heeft gehad vannacht.

3/11/2012 14:27:44

Bailey's babbies zitten op dit eigenste moment nog steeds ondergronds of binnenshuis ;-) Honden verkiezen namelijk de nacht om te bevallen. Is een gevolg van ons oerinstinct. Maar als ze moeten komen, dan zullen ze komen. Dan zullen ze niet wachten tot het donker wordt. 't Wordt nu natuurlijk wel al vroeg donker dus misschien ... Spannend hé ;-)

Terwijl op aarde ergens nieuw leven ontstaat, gaat op diezelfde aardbol ook leven weg. De cyclus van het bestaan. Hier verwachten we nu heel binnenkort nieuw leven. En ook hier hebben we leven moeten afstaan. Niet enkel James stierf. Tricot is ondertussen twee weken vermist en we vrezen het ergste. Tricot komt trouw iedere dag naar huis. Is trouwens altijd in de buurt te vinden. Twee weken is dus lang. Het is niet dat we de hoop opgeven maar we willen ook niet vasthouden aan een illusie ...

31/10/2012 11:52:49

An, tot nog toe ben jij de enige die het goede voorbeeld geeft. De anderen hebben het nog niet te goei door, me dunkt ;-) Als jullie kans willen maken op de hoofdprijs, dan graag aangeven hoeveel pupjes jullie denken dat er geboren zullen worden én ook daarbij vertellen hoeveel reutjes en hoeveel teefjes. Aja, dat geeft meer mensen de mogelijkheid om deel te nemen. En voor de hoofdprijs zou ik wel dingen. Sabine belooft een gepersonaliseerde naamdummy te maken voor de winnaar. @ Lotte, jij hebt al een 'k-weet-nie-oe-toffe dummy met 'Bess' op dus jij zwijgt ;-)

30/10/2012 9:13:25

Ik sluit het vierde jaar site af vandaag. Over enkele uren start het 5e seizoen. Waauw, ik ben al vier jaar een schrijvende Akita. Ben nu eens waarachtig trots op mezelf ;-) Trouwe lezers, ik zou daar best een party voor willen geven alleen mag Bailey niet meer springen op het ritme van de muziek en heeft zij, gezien haar opgezwollen toestand, geen nood aan tal van feestvierders in de buurt. Ze gaat de laatste week in en staat rond, zo rond als een ... ja, als een wat ? Zo rond als een vat. Booze in the house ... en dan geen feest. Aie aie aie ;-)  

27/10/2012 8:21:49

Oké, er mag weer gegokt worden hoeveel pupjes Bailey zal baren. Deze keer helpen we jullie een beetje ;-) Ga maar spieken bij Babysit.

25/10/2012 14:01:57

Bailey hare bovenkant,

so far so good.

Bailey hare onderkant,

no comment !

24/10/2012 13:43:39

Buddy James had eerst te sterven ... Sinds vandaag pronken er tijdelijke verkeersborden die aangeven dat de max. toegelaten snelheid gereduceerd wordt tot 30 km/h. Of bestuurders zich er aan zullen houden ? James ligt nu six feet under in de tuin. Op een plekje die alleen wij weten zijn. Hij was ons opperbeste kattenmaatje. Hij was het die de pups van Bailey met zijn soort socialiseerde. Jamie zonder vrees.

22/10/2012 14:35:22

Ik huil en met mij mijn hele familie. Sinds een week wordt verkeer via onze straat omgeleid. Komt er een rond punt in het centrum van Vivenkapelle. Moesten de conducteurs zich nu nog aan de toegelaten snelheid houden. Maar neen, ze rijden als gekken op een weg waar nauwelijks twee auto's elkaar kunnen kruisen. En dan moeten ze in hun haast noodgedwongen uitwijken naar de berm of naar onze oprit. Sabine vond net onze James, nog warm, dood, op de oprit. Zal hij waarschijnlijk van het herfstzonnetje aan het genieten geweest zijn en lap.

22/10/2012 13:12:34

Klut klut kluts hoor je wanneer Bailey aan het bewegen slaat. Haar elegante trippel trappel trippel voetwerk wordt overstemd door het allerminst bekoorlijk klutsend lawaai die haar tepels maken. Bij elke gezwinde stap die ze zet, slingeren haar reusachtige tepels van links naar rechts. Geen zicht, werkelijk geen zicht ! 

18/10/2012 23:21:21

Turbulente toestand. Sabine was er gisteren niet helemaal bij. Met haar hoofd. Toen ze kippenworsten te ontdooien legde. Want Bailey krijgt, nu ze bijzondere goestjes heeft als gevolg van haar zwangerschap, extra culinaire verwensessies. Danske, Câline en ik delen natuurlijk ook mee in de leute. Hadden jullie wel kunnen bedenken ;-) Die saucissen had ze op het keramiek fornuis gezet. In een plastieken pot. Op zich niets mis mee. Maar Sabine ging even - 2 uren - weg naar vrienden en vergat onze worsten. Eenmaal terug thuis, schrok ze verschrikkelijk. Een doordringende geur kwam haar tegemoet en in onze keuken hing er nevel. Eén van de kookplaten stond te gloeien in hoogste stand. Het plastiek was aan het smelten en twee worsten waren foetsie ... Ik verklap niet wie van ons vier tijdens het stelen met haar ene poot toevallig op de 'on' knop van het fornuis en met haar andere poot op de '+' van de betrokken kookplaat belandde. Ik weet wel dat het snel te warm werd onder de voeten. Anders was geen enkele worst blijven liggen. En ik besef maar al te goed dat we héél véél geluk hebben gehad ...

16/10/2012 10:40:15

Hij en zij en wij op de hei.

Picture courtesy : Silke Janke

15/10/2012 14:58:49

Het weekend brachten we door in Ermelo (Nl). Het is niet omdat we tal van jachtdagen voorgesteld kregen dat we iedere week naar Frankrijk kunnen ;-) Want toen in juli de uitnodiging kwam, hadden we natuurlijk al rekening te houden met Bailey die zou gedekt worden. We hebben onze jachtdagen enigszins goed ingepland waardoor we dit weekend dus in Ermelo konden doorbrengen. Silke en Stefan zijn er een hele week op vakantie in een peperkoeken huisje. Ze wilden ons graag terugzien, wij hen ook en zo spendeerden we het weekend met hen en hun flatcoats Merlin en ... Jasper. Mama en papa van het aankomend nest weer herenigd ;-)

Luc ging zaterdag eerst mee op een jacht voor de voet. Hij en Danske hebben dus een megazwaar weekend gehad. Het jachtgezelschap had maar 1 picking-upper van doen. Sabine liet Luc met plezier alleen vertrekken. Een hele dag ploeteren tussen de bieten, mosterd en maïs waarbij je laarzen bij elke stap een kilo meer gaan wegen ... ze mocht het al beleven. Trouwens de valiezen moesten gemaakt worden, geldig excuus om thuis te blijven ;-)

Het peperkoeken huisje grenst aan de Veluwe. 's Morgens trainden de flatcoats op de heide en had Stefan mij als assistente. Hij was werper van dienst vandaar. Het is Silke die zowel Merlin als Jasper voorjaagt. Even een kanttekening ;-) Jasper werd eind september 1e in Novice klasse op de working test in Liebenberg (D). Als enige flatcoat in zijn categorie liet hij alle labjes en goldens achter zich. Hiermee mag hij deelnemen aan de WT Finale 2013 ! Het weekend ging veel te vlug voorbij want we hadden het reuzeleuk samen. Danke für die Einladung, Silke und Stefan !

Hoe schoon op de wereld de zomerse hei (tijdens de herfst)
dat is hier op aarde de hemel voor mij
Hoe schoon op de wereld de zomerse hei
dat is hier op aarde de hemel voor mij (en voor Danske, Câline, Bailey, Merlin en Jasper).
 

10/10/2012 23:39:55

Ik wil toch even mijne grote mensenvriend Olivier Martens in de bloemetjes zetten. Niet dat hij vrouwelijke kantjes heeft of zo. Moet hij het boeket maar aan zijn lief Kimberly geven. Olivier verdient een dikke bravo want we hebben het hem niet gemakkelijk gemaakt. Correctie : Sabine heeft het hem niet gemakkelijk gemaakt. Het tot stand komen van deze nieuwe site zou nooit gelukt zijn zonder de immense hulp en schitterende brains van Olivier. Tot vervelens toe heeft hij moeten horen hoe Sabine het graag wou en ettelijke uren zocht hij naar oplossingen voor haar ideeën. Samenwerking van die twee bracht dit resultaat met zich mee. Het mag gezien worden, dat is een feit. Maar zowaar ik leef ben ik overtuigd dat hij opgelucht is dat deze klus geklaard is ;-) En wij ook, oooooooo ja, wij ook !

8/10/2012 22:36:59

Flynn, die tenslotte nog maar 16 maanden is, heeft geen enkele moeite met wild. Werd deze avond nog maar eens bevestigd. Caroline kwam langs, ze had Flynn bij en hier hadden we dit eendje in de frigo liggen. Van het één kwam het ander en zo maakte Flynn vandaag kennis met het dier 'eend'. Hij aarzelde geen seconde om mevrouw Kwak op te pakken en te brengen. Had niets maar dan ook niets van aanmoediging nodig. Voor hem de natuurlijkste zaak. En hij wou best eendje nog mooi vasthouden voor de foto ook.

Flynn en zijn eerste eendervaring.

7/10/2012 18:23:57

We waren nog eens op pad de voorbije dagen. 60 uren om exact te zijn. We vertrokken in de nacht van woensdag op donderdag om 05h15 en kwamen gisteren om 17h15 terug thuis. Bailey, Danske en Câline mochten samen met Troy, volbroer van Bailey, het flatcoatras eer aandoen op jacht. Met hun vieren - en with the little help of their friends, de drijvende meute Springer Spaniëls - brachten ze donderdag 225 patrijzen en 40 fazanten binnen. Dit onder een jachtgezelschap van 8 geweren zonder honden. Sabine jaagde de hele dag zowel Bailey als Câline voor en telde voor de gein de vogels die haar twee meiden voor hun rekening namen. Ondanks Bailey het wat rustiger aan moet doen, zorgde zij, samen met haar dochter, voor het apport van 73 stukken wild.

Vrijdag kregen ze versterking van twee Goldens waardoor Sabine 's morgens enkel Câline meenam en in de namiddag alleen Bailey. Deze keer 11 jagers ook allen zonder hond. Het tableau van vrijdag : 324 patrijzen en 28 fazanten. Travakken, een werkwoord die mijn zussen ondertussen goed kennen. Ze hebben hun beentjes uit hun lijf gelopen. Houdt hen fit en taai, zo'n tweedaagse in de champagnestreek ;-) Gezien er pupjes op komst zijn, was dit Bailey's laatste jachtdag vóór de bevalling. Over een maand zijn ze daar dus is het welletjes geweest voor ons moedertje. Vanaf nu mag ze uitdijen ;-) Vrijdagnacht bleven we ook nog in Frankrijk slapen en zodoende hadden we zaterdag een welverdiende relaxdag. We sliepen met zijn allen lekker uit en trokken erna de wijde wereld van de wijnstokken in. Ik mag dan op zo'n jachtdag misschien niet veel uit te vreten hebben, ik krijg het dubbel vergoed buiten de driften. Zalig tripje vond ik het wederom.

3/10/2012 14:04:59

Mijn witte wangen kleuren rood ... omdat ik tot de ontdekking ben gekomen dat onze kleinste spruit een meisje van plezier is. Boemballeke met Jasper omdat ze hem eens wou knippen ja ! Câline maakte enkele weken terug, toen ze in het snotje had dat het einde van hun vakantie naderde, van de nood een deugd. Nog even haar eigen pretje meepikken ;-) Uit de one-night stand van Jasper en Câline komen er dus geen kindjes.

1/10/2012 16:50:21

We don't give a damn. Dat we zonder kwalificaties naar huis moesten. We hebben een fantastisch weekend gehad. Op alle vlakken. Ook al hebben ze niets behaald, Danske en Câline hebben alletwee bewezen dat ze doorzetters zijn met een natuurlijke werkaanleg. We waren zaterdag en zondag terug in Frankrijk te vinden, op de veldwedstrijd van St. Benoit-en-Woevre, zo'n 150 km verderop dan waar we dinsdag en woensdag verbleven. Eigenlijk waren Sabine en Luc niet van plan deel te nemen aan deze veldwedstrijd maar door de seksuele uitspatting en mogelijke zwangerschap van Câline, beslisten ze alsnog om te gaan. Wat een leuke beslissing ! Zo'n snoepreisje is altijd mooi meegenomen. Vooral omdat we prachtig weer hadden en de prijsuitreiking reeds om 15h plaatsvond - we hebben het al anders geweten ;-) vorig jaar moesten de koplampen van de auto's dienst doen als verlichting om de namen en resultaten van de honden te kunnen lezen - waardoor we na de wedstrijd naar de 'Lac de Madine' zijn gereden. Je kan er rond het meer wandelen maar die uitdaging zijn we wijselijk niet aangegaan. We hebben genoten van de adembenemende vergezichten en de rust die er heerste. We sliepen in een typische 'auberge' waar Sabine en Luc 's avonds met Monica en Gerard uit Nederland en Pierrot uit het franstalig gedeelte van België aan tafel gingen. Het allegaartje aan talen zorgde voor een meer dan gezellige sfeer.

Zaterdag was Câline op 'concours 2' en Danske op 'concours 3' ingedeeld. Zondag was het net andersom. Over Câline kan ik kort wezen wat zaterdag betreft. Ze ging niet diep genoeg het water in waarop Sabine besloot om niets te forceren en om haar terug te roepen. Zij stond op post als tweede hond aan een grote vijver die omzoomd wordt door een brede rietkraag. In de vijver zijn ook immense waterleliepartijen aanwezig. De eenden vielen heel diep, bijna aan de overkant in het water. Toen het Câlines beurt was, wou de keurmeester (Rony Michiels) dat ze een stuk uit de middenzone apporteerde, dus geen stuk die links of rechts was gevallen. Dit was nog teveel gevraagd voor onze Câline. Einde wedstrijd voor haar.

Danske werkte twee dagen op rij magnifiek goed. Zaterdag deelde ze twee eye-wipes uit. Dat wil zeggen dat ze de hond, die voor haar aan de beurt was, uitschakelde omdat die de eend niet binnen bracht en zij wel. Maar ze legde een keer teveel de eend voor Lucs voeten neer. Keurmeester Claude Robert vond het erg jammer want ze had drie hele moeilijke vogels gehaald en ze verdiende voor haar werk absoluut een 'Excellent'. Zondag deelde ze één eye-wipe uit en was de enige hond die naar de overkant trok om buit te halen. Maar ook dan legde ze de eend een keer teveel neer. Einde wedstrijd. Luc is gelukkig want Dankse heeft getoond dat dit echt haar ding is en dat ze over uitzonderlijke werkkwaliteiten beschikt. Moet hij nu met haar oefenen dat ze wacht met het wild los te laten tot ze daar het commando voor krijgt.

Sabine was doorgelopen naar Lucs wedstrijd en kon zo nog de finale van deze wedstrijd meemaken. Drie honden gingen op voor de 1e, 2e en 3e plaats. Om ze te kunnen rangschikken, hadden ze een eend te zoeken die gekwetst over het pad het bos in was gedoken. Eén voor één mochten ze hun kans wagen. Ze kwamen alle drie leeg binnen. Km besliste toen maar dat de hond die het beste had gezocht, 1e werd. Sabine vroeg nadat de wedstrijd was afgelopen of ze Câline mocht sturen op die vogel daar deze eend gewond was en het toch de voorkeur draagt om het beestje zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen. Een soort van nazoek. Met alle plezier. Câline bracht deze CACT vogel wel binnen hé en had daar niet eens veel tijd voor nodig ! Ze kreeg applaus van de jagers en van de keurmeester.

Zondag stond Câline in de laatste drift ingedeeld. Had ze te wachten eer ze aan de beurt was. Wil nu dat in de 'battue' voor haar een labrador bij de eerste vogel meteen lawaai maakte en zo per direct uitgesloten was van deelname. De keurmeester vroeg Sabine om zijn plaats in te nemen. Oké, daar gingen ze. De eend die dan geschoten werd, was enkel licht gewond en viel meer dan 100m ver in het water. De km (Anja Moller) besloot dat de Golden waar Câline bij in wedstrijd stond die eerst moest halen. Die Golden zag dat echter niet zitten en dobberde meer rond dan wat anders ... De km vroeg of Câline het kon. Sabine zei dat ze het best wou proberen maar dat het Câline niet zou lukken gezien haar leeftijd en onervarenheid. Inderdaad, ze legde ongeveer 1/3 afstand af. Plots ging haar neus in de lucht en trok ze naar links waar ze een eend vastpakte. Dat was voor haar een blinde apport. Ook Sabine had geen weet dat daar tussen de waterlelies een eend lag. Keurmeester kon het begrijpen en zei dat Câline nog een marking kreeg maar dat ze daarvoor moest wachten op de laatste deelnemer om verder te doen. Die ene verre eend zou wel binnen moeten komen maar later dan als beslissend stuk voor de CACT. Even pauze gehouden. Want de vrouw die op post moest staan met Câline deed ook nog met een andere hond mee in een andere 'concours'. Toen ze er was, ging de wedstrijd verder. Er werden drie eenden geschoten. Ze vielen allen links in het riet. Eén viel diep, de twee anderen dichterbij. Câline mocht als eerste één halen. Deed ze heel keurig waarbij ze zonder aarzelen doorzette en ijverig haar neus deed werken. Wel legde ze de eend neer toen ze het water uitkwam en ik ga hier niet om liegen, dit is iets wat Câline nooit doet maar gisteren dus wel. En dat mag niet ...  De Duitse keurmeester vroeg om Câline meteen om een tweede vogel te sturen maar dan de verste van de drie. Oei, moeilijk ! Ze spartelde eigenlijk heel dapper door het zompige water en de waterlelies maar toen klapte een jager zijn geweer dicht op links. Câline hoorde dit en zwom die richting uit waar ze geur kreeg van die andere eend ... Sabine liet haar werken want die neus van haar deed overuren. Het was puur genieten om haar bezig te zien. Zo gedreven om in het riet de eend te vinden. Wrong bird maar Sabine was ongelofelijk trots op ons kleintje. Keurmeester zei ook dat ze een heel leuk hondje is met veel kwaliteiten die nu nog wat te jong is maar die zeker mooi werk had laten zien.

Toen de wedstrijd afgelopen was, lag die heel verre eend nog steeds in het water. De km had beslist om daar geen hond op te zetten omdat ze naar eigen zeggen dan alle honden had moeten elimineren. Ze kwam naar Luc en vroeg hem of hij Danske wou inzetten. Een blinde op meer dan 100m in moerrassig water, zij liever dan ik ... Luc trok zijn stoute schoenen aan en stuurde Monkey het water in. Danske zwom een heel stuk rechtdoor maar trok ineens pertinent naar links. Km zei : 'Laat ze gaan want idd daar zou er nog één kunnen zitten.' En ja, Danske haalde uit het riet nog een eend die vergeten was. Dan nog eens uitgestuurd op die verre eend. Allen waren quasi overtuigd dat dit stuk niet binnen te halen was, zo ver lag het. Maar Danske ploeterde zich een weg tussen de waterlelies rechtdoor. Met slechts één enkele vocale ondersteuning van Luc. De spannning was op iedereens gezicht te lezen en plots kon je aan haar zien dat ze de eend geroken had. Ze zette gedreven door. Haar bruine koppie was bijna niet meer waar te nemen. De jagers stonden perplex. 'Hoe oud is ze ?' 'En dan nog een flatcoat !' Eenmaal Danske bijna bij de eend was, vloog het beestje weg maar kon gelukkig geen hoogte meer nemen. Toen waren ze getuige van nog een heuse achtervolging die 30m links in het riet eindigde waar Monkey Dans eendje te pakken kreeg. Gezwind kwam ze 'chargé' terug door het bos en onder luid applaus en vele bravo's overhandigde ze mevrouw Kwak aan Luc. Trouwens die twee eenden buiten wedstrijd legde ze niet neer ...  

27/09/2012 14:52:11

Mijn zussen hebben hun eerste jachtdagen van dit seizoen achter de kiezen. Ze zijn er meteen goed ingevlogen ! Dinsdag een tableau van 248 patrijzen en 21 fazanten. Woensdag hebben ze, in samenwerking met nog 5 flatcoats, 409 patrijzen en 25 fazanten binnen gebracht. Ze hebben niet stil gezeten dus ;-) Daar we toch wat kilometers af te leggen hadden, vertrokken we al maandagnamiddag. Zo genoot ook ik van een tweedaags uitje in het buitenland. Al ging het er voor mij heel wat relaxter aan toe ;-) Ik hoef niet zo nodig zovéél beweging. Vind het prima zoals het was : op tijd en stond mijn pootjes strekken en 's avonds een leuke grote wandeling. Zo is iedereen content.

24/09/2012 13:05:21

Hier is-ie dan ! Yippieyayeeeeeeeeeee ! Een mijlpaal in onze websitegeschiedenis : de vernieuwde versie.

20/09/2012 10:39:58

Er volgen beslist nog foto's die zullen vertellen hoe gezellig we het gehad hebben op de Perfect Promise familiedag. Anne lag nl niet voor de fun op haar buik als wel om beeldige plaatjes te maken. Fotograaf van dienst : Anne D'hoore. Hieronder al twee zoethoudertjes ;-)

Heb je nog wat goede raad voor me ? Bailey in gesprek met haar mama over baby's krijgen ...

Een chokotoff voor jou, een chokotoff voor mij. Om lang, heel lang van te genieten. Kadanz, Bess, mama Bailey, Flynn en K.C.

19/09/2012 10:16:58

Sabine had zojuist de meest vriendelijke medewerker van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de lijn. Ze wou toch eens weten waar het jaarlijks Sint-Hubertusbrevet zou doorgaan. Ieder jaar wordt dit pas op het laatste moment bekend gemaakt. Hoewel ze dit jaar wel extreem laat zijn met het prijsgeven ervan daar het verondersteld is door te gaan aankomend weekend. In de wandelgangen hadden we al vernomen dat het dit jaar waarschijnlijk niet zou plaatsvinden omdat er geen enkele club zich kandidaat had gesteld om de organisatie ervan op zich te nemen ...
Je moet als hond slagen in het Africhtingsbrevet wil je meedingen naar het St-Hubertusbrevet. Dit ieder jaar opnieuw. Dus slechts de honden die in 2012 slaagden voor het Africhtingsbrevet mogen zich inschrijven voor het St-Hubertusbrevet van 2012. Dat is de enige reden waarom Bailey ieder jaar het Africhtingsbrevet éénmalig aflegt. Zo ook anno 2012. We hadden uitgerekend dat Bailey nog net mee zou kunnen doen gezien haar mogelijke zwangerschap. Dit was toen Câline loops bleek en Bailey haar plaats innam. (zie 27/08)
Sabine kreeg dus deze morgen - van de meest vriendelijke medewerker van KMSH - laconiek te horen dat er dit jaar geen Sint-Hubertusbrevet is. Wanneer Sabine terecht opmerkt - allez, ik vind dat toch terecht opgemerkt - dat er misschien wel mensen zijn die zich zo even 5 maal inschreven voor het Africhtingsbrevet om optimale slaagkansen te hebben om mee te kunnen doen aan het Sint-Hubertusbrevet, kreeg ze een zeer vriendelijk respons. Ze hadden nog niemand aan de lijn gehad die daarover had geklaagd. Repliek er op : 'Ah, omdat niemand er over klaagt, vindt u het normaal dat het nergens meegedeeld wordt dat deze wedstrijd niet doorgaat ?' En toen werd de medewerker nog vriendelijker. 'Ik zit er hier voor niets tussen' - is wel de persoon naar wie je wordt doorverwezen als je vragen over wedstrijden hebt maar soit - 'als u klachten heeft, kunt u altijd een mail sturen.' Er kwam nog een verplichte binnensmondse 'goedendag' achter en daar mocht Sabine het mee doen ;-)
 

18/09/2012 20:16:59

Een aaneenschakeling van positieve gebeurtenissen mag uiteraard wel. Daarom dat ik hier weeral ben met goed nieuws ;-) Vóór Kadanz, onze Pink lady, feest kon vieren, moest ze eerst ergens anders naar toe. Kadanz woont namelijk bij een heel sportief gezin. Vooral 'la mama' is een actief bijtje ;-) Joggen is één van haar talrijke hobby's. We zien ze dan ook regelmatig aan een flink tempo voorbij lopen. En sinds Kadanz 'volwassen' genoeg is, in het gezelschap van Kadanz. Zondag namen Bianca en Kadanz deel aan de Happy Dog Jogging ten voordele van het dierenasiel van Gent. Samen hebben ze 6 kilometer afgelegd. En ze zijn als eerste geëindigd ! Pinky girl, je bent er eentje om te stelen ! Maar daar zal nooit iemand in lukken want jij bent véél te snel ;-)

Alfred mocht niet ontbreken op ons feest maar op het laatste nippertje is zijn familie verhinderd geweest. Vooral Jenna vond dat heel erg jammer want ze had zich verheugd om hem terug te zien. Die twee waren hier begin juli samen voor 48 uren en onafscheidelijk, remember. Wat ik echter over Alfred te zeggen heb : hij is officieel ED vrij én hij heeft prachtige A-heupen. Op ons volgend feest verwachten we van hem een hip hop act ;-)

17/09/2012 19:15:59

Just a Perfect Day, I 'm glad I spent it with you ! Lou Reed was er gisteren niet maar toch verwoordt hij perfect hoe ik over de Perfect Promise familiedag denk. Sabine en Luc hadden zondag 16 september uitgekozen om alle nakomelingen van Bailey uit te nodigen. 11 van de 15 kids tekenden present.
Mijn ribbenkast ziet blauw van het porren omdat ik niet mag vergeten te schrijven dat we vereerd waren met de aanwezigheid van Impy. Impy is namelijk de mama van Bailey. Och, de traantjes rollen nu over mijn wangen. Want hoe fijn dat zij er was ! Heeft ze een lange rit afgelegd om haar dochter en een rits van haar kleinkinderen te ontmoeten. En bij deze is een mysterie opgelost. Câline lijkt niet op haar moeder en ook niet op haar vader. We hebben ons al die tijd afgevraagd waar haar looks vandaan komen. Nu weten we het : Câline is gewoon een jongere versie van d'r grootmoeder !
Just a Perfect Day, I'm glad I spent it with you ! Bedankt baasjes van Orka, Jenna, Yara, Troy, Jazz, Eager, Kadanz, Bess, K.C. en Flynn om er bij te zijn. Wij zijn diep gelukkig met zo'n waanzinnige mooie familie. Samen maakten we er een ontzettende fijne dag van. De weergoden waren ons goed gezind, we hebben lekker gedronken en gegeten. Ik kan het weten want heb laat op de avond een stuk vlees geschoept. Op mijn achterste poten, met mijn borst vooruit, kon ik gemakkelijk aan de restjes. Werd wel betrapt ;-)
Just a Perfect Day, I'm glad I spent it with you ! Naast een fantastische hondenfamilie hebben wij ook prachtige vrienden die voor een ludieke scurry en keilekkere oliebollen zorgden. Anne lag zowat de ganse dag op haar buik opdat wij er op ons knapst zouden uitzien ;-) Ook verticaal is ze een superaardig mens maar in die positie kreeg ze slechts half zoveel likjes.
Just a Perfect Day, I'm glad I spent it with you ! Dit voor de saucissen die onze dag kleurden. Enkel Bailey bracht 'haar worst' terug, waar ze hem toen in 'zit voor' toch naar binnen flikte. Alle anderen markeerden echt wel maar van apporteren kwam niets in huis ;-)
Volgend 'Of Perfect Promise' feest hopen we evenveel lol te beleven en wensen we vurig dat de afwezigen van dit jaar er wel bij kunnen zijn. Heimelijk verlangen we ook dat de familie zich zal uitgebreid hebben ... Op naar een gigantische flatcoatparty met 1 Akita ;-)

 

15/09/2012 8:59:27

Gisteren nam Sabine ons allemaal mee naar Nederland. Ging ze trainen met Sas. We vertrokken ruim op tijd zodat er voor ons allen een toffe wandeling aan vooraf ging. Toen Sas er aankwam, stelde ze voor om eerst te ... wandelen ;-) Vonden wij absoluut niet erg. Van al dat wandelen werd ik toch een beetje moe en mocht ik comfortabel uitgestrekt een uiltje knappen in de auto. Danske en Câline hadden ook wel zin in een siësta. Bailey en Santa gingen aan het werk. Toen die twee uitgeteld waren, was het aan Câline en Florès om hun beste pootje voor te zetten. Sas en Sabine pauzeerden even. Bijgestaan door drank en overheerlijke 'merveilleuse'. Na aangesterkt te zijn, hadden ze nog een sleep voor alle vier honden in petto. En het is over dat laatste dat ik het wil hebben. Want zo moeder-moeder en dochter-dochter trainen is altijd fantastisch om doen maar die sleep sloeg alle verbeelding ! Kippenvel kippenvel kippenvel kippenvel ! Bij alle vier : kippenvelmoment. Daarom is Sabine nu zwaar verkouden. Heeft ze daar al die tijd staan bibberen ;-)
In volgorde van aantreden : Santa - Bailey - Florès - Câline. Santa is de meest ervaren hond maar wat was het geweldig om te zien hoe ze de sleep oppakte en het helemaal zelf oploste. De sleep vertrok op zo'n 30m van de inzetplek. Liep een 50m rechtdoor, maakte een haak naar rechts over een 40-tal meter om dan weer een haak naar links te maken. Toen hadden ze nog een afstand af te leggen van 60m om de eend te kunnen vinden. Santa deed het zo mooi ! Toen was het Bailey's beurt. Santa in de auto, Bailey uit de auto. Het eerste stuk liep Bailey zonder moeite. De geur sloeg in haar neus, ze rook dat ze naar rechts moest. Ze had zo snel door dat ze OVER WATER moest. Jaaaaaa, na de eerste haak hadden de flatjes over te zwemmen om aan de overkant terug de sleep te kunnen oppakken. Het is niet dat Bailey al zoveel slepen heeft gelopen in haar leven en nog nooit één waar water mee gemoeid was. Maar wat was het grandioos om haar dit te zien doen. Florès is meer getraind in die materie. Toch was het voor haar ook de eerste keer dat ze met water rekening had te houden. Brrrrrrrr ! Bijtend koud was het ondertussen ;-) Knappe grieten gewoon ! En dan Câlientje ... Een dikke maand geleden liep ze voor de eerste keer een sleep. Waarbij ze Saskia mocht zien vertrekken met de sleep opdat ze enigszins het spelletje door zou hebben. Voor haar tweede sleep in haar leven kreeg ze meteen een mega uitdaging. Sas en Sabine hebben haar begeleid het eerste stuk maar wat bleef ze voortdurend aandachtig werken. Ook Câline trok over water. Heeft wel wat langer geduurd en ze had meer moeite om aan de overkant de 'draad' weer op te pakken. Maar eenmaal op het spoor, maakte ze snel de hoek en spurtte in één streep naar de eend. Ontroering alom. Waauw ! Fucking goed gevoel !
Deze geslaagde training werd afgerond met een ... wandeling met ons allen. Santa, Florès, Tictac, Bailey, Danske, Câline en ik. Onze 1e wandeling startte om 13h. Om 18h45 vertrok
ken we huiswaarts. Wat een dag !

 

12/09/2012 12:12:12

Twee zussen van mij helemaal verlekkerd op die kerel ...

11/09/2012 15:55:58

Ook al bleven Danske en ik thuis, we hebben ons niet verveeld. Luc heeft heel goed voor ons gezorgd. Iedere dag stond hij extra vroeg op om met ons een wandeling te maken. Overdag hielden Monkey Dans en ik een dutje zodat, wanneer Luc 's avonds van zijn werk kwam, wij helemaal fit waren voor de keigrote wandeling. De vrienden hier ontfermden zich over Luc ;-) Gingen ze zaterdag met zijn vijven trainen en erna met zijn allen smullen van de afhaalchinees. Wij hebben die dag Sabine ook niet gemist. Nana-na-nana ;-)

10/09/2012 10:25:34

Tripje naar Duitsland ging aan Lucs, aan Danskes en aan mijn neus voorbij ... Dat wij drieën niet mee zouden gaan, kreeg ik te horen kort nadat ontdekt werd dat Bailey loops was. Het was uitgesloten dat Luc vrij kon nemen de eerste twee weken van september ... Balen dus ! 1685,4 km later zijn ze terug thuis van een behouden reis. En tjonge, wat had ik er graag bij geweest ! Die hebben het er goed van genomen !

Sabine vertrok dinsdagnamiddag 04/09. Eerst bij Lotte langs. Voor tweede maal bloed prikken Bailey. De dag ervoor stond haar waarde op 1,59. Nog te laag maar Sabine had een tussenstop voorzien in Oldenzaal zowel in de heen- als in de terugreis. Gepland was om pas woensdagavond een eerste keer de twee lovers bijeen te brengen. Oldenzaal ligt op zo'n vier uren rijden. Halverwege hield Sabine halt. Had ze goed uitgekiend want ze maakte gebruik van de gelegenheid om een uurtje te trainen met Bailey en Câline.

Weten jullie nog dat Sabine tot aan haar oksels het water inging ? Op 24/08 deed ze dat nog eens over. Alleen heeft ze dan zelfs moeten zwemmen ! om Câline te kunnen corrigeren. Sindsdien - en nu leg ik mijn poot op mijn kop - gaat ze opnieuw in één keer over. Hopelijk is dit 'issue' verholpen. De uitdaging was dus des te groter dinsdagnamiddag daar Sabine voor ogen had om Câline over DRIE waters te sturen. Ze had toch kleren genoeg bij ;-) Wel hé, onze pruts stond op de helling in de startblokken. Op één vooruit denderde ze naar beneden, ging ze zonder klooien het water in en zwom ze in een rechte lijn over. Weer aan land kreeg ze nog één keer het commando vooruit als ondersteuning. Câline liep zonder treuzelen door, ging het tweede water over, aarzelde geen tel om terug aan wal door te steken naar het derde water die ze vervolgens ook mooi overzwom. Dummy lag gemakkelijk zodat ze meteen succes zou hebben als ze uit het water kwam. Ze nam trouwens dezelfde weg terug ;-)

Met een big smile begon Sabine aan het volgende stuk van de rit. Om halfnegen checkte ze in. De volgende morgen niets te haasten. Eerst genoten de drie van een grote wandeling alvorens kilometers te gaan rijden. Ze verbleven in hetzelfde hotel als toen we Jasper ontmoetten. In een spiksplinternieuwe kamer die in mei nog in aanbouw was. Waren ze zomaar de allereerste gasten ! Bofkonten !
Sabine had met Silke om 18h afgesproken. Het was een hartelijk weerzien. Want die twee komen heel goed met elkaar overeen, ook al is het in het Engels te doen ;-) Vóór Bailey bij Jasper mocht, wou Sabine aan Silke kwijt dat Luc en zij nooit tweemaal voor een zelfde reu kiezen maar omdat ze zo verzot zijn van Jasper, ze eigenlijk de combinatie Câline - Jasper sterk overwegen in de toekomst. Of Silke daar eens over wou nadenken.
Bailey en Jasper hadden geen aanmoediging nodig. Ze vonden elkaar meteen. Het duurde nog geen twee minuten voor ze elkaar de rug toekeerden ;-) Sabine bleef er eten en gezellig kletsen met het ganse gezin. Een mengelmoes van Engels, Duits en zelfs Frans kwam er aan te pas ;-) Nina en Tom - de kinderen van Silke en Stefan - toonden aan dat ze best wat andere talen machtig zijn.

Silke had gevraagd om de volgende dag samen te gaan trainen. Of dit zou lukken ? Silke heeft namelijk nog een reu, Merlin. En Câline zat op het einde van haar loopsheid dus rook ook zij nog heel lekker. De twee tortelduiven begrepen het niet zo goed. Waarom mochten ze nu niet gewoon hun ding doen ? Omdat baasjes beslist hadden dat dit pas de volgende dag mocht, daarom ;-) Die donderdag hebben ze niet getraind, ze gingen voor een boswandeling. Wel aangelijnd ;-) Wederom hadden ze een fantastische tijd en 's avonds gingen ze uit eten. Met nog een koppel erbij. Gaby en Helmut Kipphardt vergezelden hen. Gaby en Sabine hebben al een tijdje contact met elkaar en het was een supergave gelegenheid om elkaar live te ontmoeten. Bovendien kennen Silke en Gaby elkaar goed. Gaby en Helmut hadden hun flatcoats meegebracht en Sabine was heel blij om Dione te zien maar vooral om Jinnie terug te zien. Jinnie was een hond van Johnny Henriksen. Toen we vorig jaar bij Johnny in Denemarken waren, had hij nog niet beslist of Jinnie naar Gaby mocht. Dione is een dochter van Jinnie. En Gaby wou heel graag Jinnie. Sabine die geen Duits kan, zat een hele avond aan tafel met vier Duitsers te keuvelen ;-) Dit had ze van haar leven nooit gedacht te doen maar wat een heerlijke spontane avond heeft ze beleefd ! Luc, Danske en ik werden geen minuut gemist ... Ze heeft wel nog naar huis gebeld hoor erna ;-)

De volgende ochtend was het vroeg opstaan. Silke had te werken 's morgens. Daarom mocht Bailey bij het krieken van de dag het liefdespel met Jasper beleven. Gelukkig voor de baasjes gingen ze per direct aan het werk. Ze bleven 18 minuten gekoppeld. Sabine kroop nog onder de wol tot 10h ;-) 's Namiddags werd er dan toch getraind. En ongelofelijk hoe vooral Bailey en Jasper die knop konden omdraaien. Zaten Bailey, Câline, Melvin en Jasper onaangelijnd met zijn vieren op post. Bleven ze allen netjes op rij op hun poep zitten terwijl Stefan dummy's opgooide. Weg met het seksuele oerinstinct. Eén en al aandacht voor de markings. Bewonderenswaardig.
Câline wist precies dat ze zich moest bewijzen, wilde ze ooit kans maken bij Jasper want ze vloog over alle takken en hindernissen op haar weg naar de dummy's. Silke was uiterst tevreden in wat ze te zien kreeg. Mijn beide zussen hebben het gezin Janke al lang ingepalmd met hun charmes maar nu ook met hun werkcapaciteiten. Onlangs trainde Sabine met Sas en nog een paar toffe dames. Op een oefening kreeg Bailey de stopfluit. Bailey reageerde onmiddellijk. Sas zei al lachend : 'Het is dat ik voor 300% weet dat het niet zo is maar je zou anders zweren dat Bailey met de stroomband getraind is.' Zo snel draait Bailey zich dus om en gaat ze zitten. Silke had een pittige oefening bedacht. Sabine had Bailey rechtdoor op een blinde te sturen in het bos nadat er linksvoor een marking als verleiding was gevallen. Bailey toonde dat ze verdomd goed luistert want ze ging opnieuw meteen op d'r gat zitten toen Sabine haar stopte omdat ze iets teveel van de lijn uitweek. Yep, mijn zussen hebben indruk gemaakt ;-)

Zaterdag mocht Bailey als toemaatje nog een keer bij Jasper langs. Dit voor de compagnie terug route naar Oldenzaal aanving. In de namiddag waren ze verwacht bij Corrie en Henny. Mocht Luc zich zorgen gemaakt hebben over zijn vrouw dat ze zich eenzaam zou gevoeld hebben ... ik denk het niet ;-) Om 11h47 waren Bailey en Jasper in elkaar verstrengeld en duurde de koppeling 18 minuten. Nu alle bagage in de kleine kennel zat en Sabine Bailey voor het volgende uur apart wou laten rusten, haalde ze Câline uit de auto. Wilde Silke foto's van Câline met Jasper maken. Want nadat ze de avond ervoor grondig de stamboom van de eventuele nakomelingen van Câline met Jasper bestudeerd had, moest ze Sabine helemaal gelijk geven. Zij maken een geweldige match.
Nadat de foto's getrokken waren (die btw mislukt zijn - Silkes fototoestel blijkt 'kaput') gingen Silke en Sabine even naar binnen nog iets drinken. Nina bleef buiten knuffelen met Câline. Jasper liep er ook nog rond. Câline had eerder Jasper afgesnauwd waardoor de dames gerust waren. Want Câline zat op haar 20e dag van haar loopsheid maar ze toonde geen interesse meer in mannelijk schoon. En Jasper had het net met Bailey gedaan ... Ineens merkte Sabine op dat er één hond op de andere zat waarop ze naar buiten liepen. Moesten ze lachen want het was Câline die op Jasper reed. Silke en Sabine maakten aanstalten om terug naar binnen te gaan en lap ! Jasper zat op Câline, zat IN Câline en het was gebeurd ! Er volgde een perfecte koppeling van 18 minuten ! Jasper is duidelijk de 18 minuten man. Maar zo snel kan het dus gaan ! Onwaarschijnlijk ! Câlienemiene is ontmaagd. Bloos ...
Hoe dan ook, na bekomen te zijn van dit gebeuren, besliste Sabine meteen dat als er puppies komen van deze dekking, ze absoluut welkom zijn. Een dik stuk eerder dan gepland maar als het zo is, dan is het zo. Wat had ik graag erbij willen zijn ! Mijn kleinste zus die eensklaps volwassen werd !

Later dan voorzien werd er afscheid genomen van de familie Janke. Sabine had vier uren tijd om rustig na te denken en om Luc op de hoogte te stellen. Dat Câline rap kan zijn, wisten we al, maar zo rap ;-) Eenmaal bij Corrie en Henny aangekomen, was Angelito er ook met Yara en kleine Jayden. Petra was spijtig aan het werk. Sabine zat natuurlijk met haar ei en wou het kwijt bij deze schatten van mensen. Corrie vond de gedachte van twee nesten tegelijk best leuk want dit lukte nooit mocht je dit willen plannen. Na - maar ook tijdens - het ei een oergezellige avond gehad met een prachtige wandeling langs het kanaal (waar nooit een auto langs komt maar toevallig deze keer vier én een tractor én een paardenkoets, hé Henny Ha) met een kweetniehoelekkere 3-gangenmenu en met een ontzettend eindeloos tetteren en lachen. Veel te laat lag Sabine in bed. Ongeveer rond 1h.

Zondag ging de wekker om half7 af. Kregen Bailey en Câline een frisse ochtendwandeling. Ontbijt om half8. Vertrek om 8. Om een kleine twee uren later ons terug te zien. Hereniging in Waalwijk alwaar Danske en Câline jachttraining hadden. We waren weer compleet ;-)

Bailey's dagboek - en misschien ook dat van Câline - is weer open onder 'Babysit'.

28/08/2012 15:12:38

Yes ! Bailey is loops ! Net ontdekt ! We verwachtten dat ze deze maand loops zou worden en zie, het is nog binnen de maand ook ;-) Weldra tripje naar Duitsland ...

27/08/2012 16:46:35

Tot op het laatste moment gewacht (19/08) om Câline in te schrijven voor deelname aan het Africhtingsbrevet in Ardooie omdat er loopsheid zat aan te komen ... Mamzel wacht natuurlijk met alle plezier één dag langer om hét te worden ! Dan maar gevraagd of Bailey de honneurs niet mocht waarnemen en het kon. Cataloog was net nog niet klaar. Zo komt het dat Bailey voor een vierde maal opging voor het Africhtingsbrevet (26/08). En wederom slaagde ze om dit brevet binnen te rijven. 100% succes heet dat. Ook deze maal met een hoog puntentotaal. 147/160. 3e geplaatst. Ze verloor veel punten op het kort apport te land. Is niet boeiend genoeg voor deze madame ;-)

19/08/2012 20:55:13

Yara zorgde voor een tevreden baas. Ze behaalde in Ewijk het C-Certificaat met 41/50. Net een punt tekort om 3e te zijn. Angelito heeft zo leuk hun dag beschreven op Yara's site, ik kan het niet echt niet beter. Wij hadden alleszins veel plezier met het lezen ervan. http://storm-shadow-yara.blogspot.be/

15/08/2012 10:10:10

Een perfecte hond bestaat niet. Hoewel als ik voorbij de spiegel loop, ik toch zo mijn twijfels heb ;-) So what als de tanden van Flynn niet exact staan zoals de rasstandaard het voorschrijft. Had hij nu hinder ondervonden aan zijn tandensetting of als dit zijn gezondheid zou schaden dan zou een beugel het overwegen waard geweest zijn. Maar als het louter een kwestie is van schoonheid ... het moet echt niet gekker worden ! Inderdaad Flynn heeft een lichte kruisbeet. Stel dat ik hier nu niets van had verteld en dat we zijn gebit hadden laten corrigeren d.m.v. een beugel. Waar zijn we dan nog mee bezig ? Liegen we onszelf en daarmee de hele showbizzwereld dan niet wat voor ? Mensen, het wordt gedaan hoor ! Wij oordelen dat er andere zaken veel belangrijker zijn als het op fokken aankomt. Dingen waar niet over gefoefeld kan worden. Het is natuurlijk dikke pech dat net Flynns tandjes niet netjes staan maar los daarvan is hij een verschrikkelijke donkere leverkleurige knappe jongen met het LOSH fokattest op zak. Stamt hij uit prachtige voorouders qua werk en uiterlijk, is hij gezegend met een fantastisch karakter, heeft hij de passie om te werken en beschikt hij over uitstekende gezondheidsresultaten. Dat er dus niemand het ook maar overweegt om hem af te kraken of ik bijt zijn broek in flarden ;-)

K.C.'s heupen en ellebogen zijn officieel beoordeeld. Kinky Night of Perfect Promise sprint en huppelt door het leven met hippe A-heupen. Topresultaat dus ! En aan ellebogenwerk zal ze nooit hoeven te doen daar die ED vrij zijn !

14/08/2012 21:46:53

Gelukkig was het zondag warm weer want Sabine ging te water met kleren en al. Tot aan haar oksels. Câline achterna. Uitleg : ons zwart spook durft de laatste tijd te lanterfanten als ze voor een eerste keer over water gestuurd wordt. Dan moet ze hoognodig - first priority - wat chillen in het water. Wordt natuurlijk niet goedgekeurd. Sabine roept ze dan terug maar ... dat is op zo'n moment iets waar ze dan net geen zin in heeft. Stoute meid ! Kan niet hé. En zonde vooral. Omdat Câline echt wel het 'over water' beheerst. Zwart monster dacht ongenaakbaar te zijn in het water. Tot zondag ;-)

Sabine had zich voorgenomen dat als Câline deze keer niet meteen door zou zwemmen naar de overkant en aansluitend daaraan niet zou luisteren als ze terug geroepen werd, ze er achteraan zou gaan, kost wat kost. Bij deze, toen Câline dacht badgast te kunnen wezen, ging Sabine het water in. Câline wist niet wat haar overkwam en probeerde er alsnog vanonder te muizen. Was buiten haar baas gerekend. Tot aan haar oksels het ruime sop in maar te pakken had ze, haar Câlienemientje ;-) Ijzig kalm en zonder geweld te gebruiken. Wel kordaat en vastbesloten. Om een statement te maken. Want dit gedrag zal escaleren als er niet tijdig ingegrepen wordt. Black beauty was ferm onder de indruk. Benieuwd of Sabine haar nog achterna zal moeten gaan in het water daar opgeven niet in haar woordenboek staat. Wordt maar al te graag vervolgd ;-)

13/08/2012 18:46:22

Dat een keurmeester het nodig vindt om op een clubmatch een hond te diskwalificeren, maakt mij triest. Vooral omdat dit een hondenshow is waar niets te 'verdienen' valt en omdat deelgenomen wordt meer uit sympathie en om de clubkas te spijzen. En voor het plezier van samenzijn met tal van hondenvrienden onder elkaar. Ik ben altijd eerlijk en laat het nooit om te vertellen over dingen die mis lopen. Zo ook nu. Vóór sommigen in hun vuistje zouden lachen, krijgen jullie van mij uit eerste bron hoe het echt in elkaar zit. Flynn werd zaterdag in Ardooie op de Happening meteen gediskwalificeerd en moest per direct de ring verlaten. Wat bedoeld was om een leuke dag te zijn, werd door die man in twee seconden zomaar teniet gedaan. We hebben het uiteindelijk niet aan ons hart laten komen en hebben zelf voor sfeer gezorgd maar de ochtend verliep dus niet gezellig. Caroline had haar hele gezin mee. Hoe moet je haar kinderen vertellen dat hun liefste hond niet eens een rondje mag lopen ? Iets waar ze zich allen op verheugd hadden om te zien. Op slag besloot Jens niet deel te nemen aan de Junior Handling.

Flynn liep tot nu drie keer show. Daar behaalde hij onder drie verschillende keurmeesters 'zeer goed' en 'uitmuntend' en verkreeg daarbij ook het LOSH fokattest. Naarmate Flynn groeide, ontdekten we, dat zijn volwassen gebit niet schaars kwam te staan zoals het volgens de rasstandaard hoort. Dit was voor ons aanleiding om een tijd geleden een hondenodontoloog aan te spreken om haar mening te horen. Deze tandenspecialist en ook nog verschillende dierenartsen zijn van oordeel dat Flynn een lichte kruisbeet heeft. Waarvan de stand zelfs nog in goede zin zal evolueren. Tenslotte is Flynn nog bijlange niet 'af' qua bouw. Maar deze keurmeester sprak zich uit als dat Flynn een ondervoorbijter is - zonder echt goed te kijken hoor - en stuurde Caroline meteen de ring uit. De manier waarop was absoluut niet professioneel, zelfs naar het onbeleefde toe en dat hoort nooit ! En al helemaal niet op zo'n amicaal gebeuren als de Happening.
Bess deed voor het eerst mee aan een show en kreeg een 1e 'Zeer Goed'. Amai, zou zij wel een scharend gebit hebben misschien ? Is nochtans een zus van Flynn. Luc had ook Danske ingeschreven voor de fun. Zij kreeg een 'Zeer Goed'. Voilà, dat wat het showgebeuren betreft ;-)

Een stralende zon in tegenstelling tot vorig jaar - het goot de godganse dag - en een toffe scurry maakten de dag goed. Ieder jaar is er in de namiddag mogelijkheid om bonnetjes voor deze ludieke apporteerwedstrijd te kopen. Ooit was ik beste niet-retriever in deze discipline, alleen was ik toen de enige niet-retriever die deelnam ;-) De opzet is om zo snel mogelijk de dummy terug te brengen maar daarvoor moet je als hond over enkele hindernissen. Zowel Alfred als Flynn als Bess hebben hun kans gewaagd. Alfred en Flynn vonden het plezant om ook de werper op het einde te begroeten waardoor ze cruciale ;-) tijd verloren natuurlijk. Toch deden ze het beiden niet slecht met een tijd van om en rond de 13 seconden. Bess, wat lichter van bouw dan haar beide broers, vloog over het parcours. Ze was heen en terug in 9"31. Daarmee werd ze uiteindelijk 3e. Onklopbare 1e, een labrador van het gestroomlijnde type, klokte af op 8"31. Wanneer seconden tellen ... ;-)

6/08/2012 15:42:16

Alfred is voor een week op vakantie in Damme en deze morgen zijn we met zijn allen op stap geweest. Caroline met Firenze en Flynn waren ook van de partij. We hadden een gezellig onderonsje. Vooral Firenze en ik ;-)

Hij ziet mij graag !

Ik hem ook ;-)

Met 7 op de foto ;-)

En nu met 6 : Alfred, Bailey, Câline, Firenze, Flynn en Danske.

28/07/2012 19:22:31

We gingen tijdens onze trip overseas ook langs bij Dr Tim. Neen, niet omdat er iemand van ons ziek was ;-) Daar hadden we rendez-vous - wat klinkt een frans woord door een engelstalige uitgesproken sexy - met Ms Sheila Neary, Mr Steve Ashby en Dr Tim Woodgate-Jones himself. Forever Flatcoatstories hé ;-)

Luc en Steve 'just chatting'.

Waar werkend flatje staat (rechts op de tweede foto), was nog een stromend water en dan een steile beboste helling naar boven. Steve had met de launcher een dummy in het bos geschoten.

Deze hippe jongen markeerde uitstekend en kwam gezwind terug.

Hij zou wel eens het lief van Câline kunnen worden ...

Flatcoatstories forever ... Het was heel aangenaam en interessant om deze mensen ook in het echt te leren kennen. Voor Sabine en Luc dan toch. Maar misschien ook wel voor onze Câlienemiene ;-) Als Prutsemuts er aan toe is om mama te worden, is de kans reeël dat we terug die kanten opgaan ;-)

Want er komt nog een staartje aan ons Engels verhaal. Zondag 15/07 waren we te gast op 'The Inter Area Team Challenge'. Vond dit jaar plaats in Avon Tyrell. En hoe toevallig lag ons hotel slechts 6 miles van deze locatie verwijderd. Zouden Sabine en Luc dit hotel 'on purpose' uitgekozen hebben ;-) We hebben de hele dag van een 'various generations of working bred flatcoats' kunnen genieten. Elke area was vertegenwoordigd door een team van vier flatcoats. Bestaande uit telkens één Special Puppy (tussen 12 en 24 maanden), twee Novice klasse honden en één op Open klasse niveau . En we hebben kanjers aan het werk gezien ! 6 leuke opgezette proeven waarbij the flatties soms individueel maar vooral als team aan de slag moesten. Tegelijk heerste er een zeer gezellige sfeer en mocht ik wederom van vele 'grote namen' een lieve aai krijgen. Ook mijn zussen hoor want wil ik jullie nu eens iets vertellen ? In Engeland is Câline helemaal niet klein. She is perfect in size.

Eén van de teams tijdens een walk-up waarbij het geweer op 90° links van de linie stond.

Voor de Open klasse twee markings met natuurlijk verplichte volgorde. Hier de individuele winnaar van deze klasse aan het werk : Tygwyn Tawny Porthos. Fantastische reu. Mocht er iemand mijn opinie willen weten ;-)

Het team dat won met Dr Diane Heywood. Haar hond Houndswood Maple, die nog niet zo lang geleden puppies had, won ook individueel de Novice klasse.

Rob Willatts met Gowran Indigo Extra. Een flatcoat met een stijl om je tenen van af te likken ! Woeha ! Ergens in de varens lag een blinde apport. Om bij de varens uit te komen, had Ripley eerst een 'straight line' van zo'n 70m door het bos af te leggen.

Je zou bijna denken dat Luc één van de teamgenoten was ;-) maar neen, dit is het team met Steve Ashby als captain. Zijn flatcoat werd individueel beste jonge hond en werd tevens tot beste belofte uitgeroepen. Als team werden ze 2e. 

27/07/2012 18:44:25

We deden ons ook tegoed aan enkele wandelingen in het dichte woud van The New Forest. O.a. kozen wij voor de 'Jubilee grove trail' waar we uitzicht hadden op bomen van meer dan 200 jaar oud, voor de 'Radnor trail', loopt dwars door het onderhout tot aan de rivier de Bratley en voor de 'Deer watch trail', in de voetsporen van de herten. Overal waren banken aanwezig - zoals in de film 'Notting Hill' met opschriften 'In loving memory of Anna and William' - zodat baasjes op tijd en stond konden genieten van al het moois rond ons en op alle tochten was duidelijk aangegeven waar wij vrij mochten lopen (voor het overgrote deel) en waar niet. Het was er vredig en kalm. Zoals in de film 'Blair Witch Project'. Toch zat ik 'm niet te knijpen ;-) Werkelijk geweldig toen we effectief ook herten hebben gespot !

 

 

26/07/2012 20:36:41

Sabine en Luc weten echt wel de wonderlijkste plekjes uit te kiezen. Burley is een dorp ten westen van het nationaal park The New Forest. Maar ons hotel was gelegen in dit nationaal park ! The New Forest is een uitgestrekt heidelandschap met bremstruiken en laag kreupelhout en vol wilde hyacinten. Allerlei dieren grazen er in totale vrijheid, zelfs in de dorpen ;-) Ja echt waar ! Daarom geldt op de wegen een snelheidsbeperking van 40 miles. Een groot deel van dit gebied is gereserveerd voor wandelaars. In totaal zijn er bijna 222 mijl bewegwijzerde paden. Het leek alsof we in een groot wildlifepark waren en eigenlijk was dat ook zo. Getuige daarvan de 'cattle grids'. Hoeveel veeroosters wij over gereden zijn op onze verkenning door deze charmante streek, weet ik hoegenaamd niet ! Buitengewoon vond ik dat de huizen in de pittoreske dorpen ook elk een eigen cattle grid hebben. Pony's, paarden, ezels, koeien wandelen er gewoon vrij op straat rond. Mega om mee te maken ! Wij trokken er op uit ondanks de regen en genoten van ontzettend gave wandelingen. Hebben ook in de dorpen Lyndhurst, Brockenhurst en Beaulieu geflaneerd. Bournemouth deden we even aan maar was absoluut niet onze cup of tea. Liever de pittoreske dorpen en heidelandschappen en bossen van The New Forest. Veel beeldmateriaal hebben we niet - hoe zou dat komen ? - toch een proevertje. Om een idee te geven ;-)

25/07/2012 11:22:33

Onze eindbestemming was Burley maar we stopten halverwege in Haslemere. Daar werden we hartelijk ontvangen door Jo en Richard Hewison. Ook al regende het pijpestelen, in hun huis scheen de zon. We hadden er een ongelofelijke prettige namiddag en bleven er veel te lang hangen. Want we hadden er veel te doen ;-) Om te beginnen : puppyknuffelen. Puppy's van 6 weken zijn altijd schattig ! Dan late lunch. Dan samen op stap in de mooie omgeving. Met een training onder flatcoats eraan gekoppeld. Dan onszelf uitwringen en drogen. Dan tea with too much cake. Dit allemaal gepaard gaande met lots of stories and plenty of laughter. Top of the bill is dat we Duncan hebben ontmoet. Cassblaid Little Archer (Duncan) is de vader van Jasper Umbra Fida (the Jasper). Bailey mocht dus haar father in law om de poot van zijn zoon vragen. Geëmancipeerd wijf, onze Bailey ;-) Duncan is een pracht van een flatcoat. Hij is werkelijk een mooie hond die daarbovenop een uiterst lief karakter heeft en die knap werk liet zien ondanks the bad weather. Grappige anekdote : toen we op het punt stonden om overseas te gaan, zond Silke een sms dat Jasper voor de eerste maal papa was geworden. Jo was natuurlijk opgetogen met dit nieuws. Toen we pas terug waren, kregen we opnieuw een sms van Silke dat Jaspers tweede kroost net geboren was. Dat zijn de baby's van Saszu. Hebben wij nu eens een speciaal boontje voor ;-) Wij hopen dat Bailey voor zijn derde nageslacht mag zorgen. Waar het goed verblijven is, vliegt de tijd voorbij. Richard belde gelukkig ons hotel op om te melden dat we veel later dan gepland zouden inchecken en zo kwam het dat we pas tegen 22h in Burley arriveerden ...

Dark Devotion Hip Perfect Promise and Cassblaid Little Archer sitting in the rain ...

24/07/2012 18:59:41

We had the opportunity to brush up our rusty English. Dit van donderdag 12 t.e.m. maandag 16 juli in Zuid-Engeland. Voor we mochten inschepen - er kwam wel geen boot aan te pas maar soit - hadden Bailey, Danske, Câline en ik te bewijzen dat we ten eerste niet altijd dolle mina's zijn dus dat we ons van tijd tot tijd best kunnen gedragen en ten tweede dat we wormvrij zijn. Hoewel we alle vier tot het hondenras behoren en tevens graag zotjes uit de hoek durven komen, zijn we wel degelijk allen gevaccineerd tegen hondsdolheid. Een anti-wormpilletje krijgen we al heel ons leven volgens schema. Echter de Engelsen willen dat van die wormen ook zwart op wit geschreven zien staan. Lotte (onze da voor de outsiders) zorgde 's maandags voor vertrek zodoende voor smakelijke milbemax en noteerde keurig in onze entingsboekjes de datum van toediening. Hebben die boekjes daar toch wel een eigen pagina voor.

Onze eerste oversteek naar Groot-Brittannië, we zullen hem ons herinneren. Mensen die met honden reizen, moeten via de Pet Control. Hop, we mochten er allemaal uit op Franse bodem en mee de bureau in waar onze chip gecontroleerd werd en natuurlijk ook ons 'pasport'. Had de beambte van dienst het druk met ons. Wij komen namelijk alle vier uit een ander land en bijgevolg hebben we alle vier een gezondheidsboekje dat verschillend ingedeeld is. Was dat moeilijk voor die man in het bureau om te zoeken op welke bladzijde genoteerd stond dat wij allemaal een wormbestrijdend middel hadden gekregen ! Aiko check ... OK ! Danske check ........ check .... OK ! Câline check ............. check ... mmmm ... OK ! Bailey check ...... check ..... check ..... NOT OK ! Monsieur, joe wiel ef to go to or vet. Jor dog (en hier wees hij Bailey met een boze vinger aan) is not enti-vurm. Wat dacht die Fransman nu ? Dat wij gingen tricheren op die ene Milbemax behandeling ? Of dat Bailey clandestien enkele illegale wormpies wou helpen op een beter leven ? De rij wachtenden na ons werd steeds langer ;-) 'Of course' wou die mijnheer niet toegeven dat hij niet goed genoeg Bailey's boekje doorbladerd had en 'bien sûr' pruttelde hij nog na dat onze dierenarts het niet juist had ingevuld maar allemaal larie en apekool in het Nederlands. We konden met de voorziene shuttle mee zonder extra vétérinairekostenplaatje ;-)

17/07/2012 17:15:22

Jullie raden nooit waar we geweest zijn ;-)

11/07/2012 12:31:46

Ben helemaal verrukt ! Mijn Akita-oren hebben het goed gehoord ! We gaan binnenkort op vijfdaagse expeditietocht ! En neen, we gaan niet 'weer' naar Denemarken en ook 'nog' niet naar Duitsland. Eenmaal we terug zijn en ik 'of course' uitgerust ben van onze uithuis aktiviteiten, vertel ik jullie graag waar we verbleven.

Met het vooruitzicht op dit nieuwe buitenlandse avontuur, mijmer ik over onze reis van vorig jaar. Toen we Steen en Balto ontmoetten. We hebben tijdens die vakantie nog een paar andere heel fijne mensen leren kennen. En hoe kan het anders, allemaal mensen die met honden aktief bezig zijn. Ik ga nog meer zeggen : allen mensen die met flatcoats te doen hebben ;-)

We gingen op bezoek bij Mickey Jensen. Hij nam ons mee het bos in ;-) Daar jaagde hij Billie Jean en Strike tegelijk voor. Speedy flatties ! We brachten erna nog een aangename avond bij hem thuis door. Strike heeft heel knappe voorouders en werd gefokt door Marian Thomsen. Zelf is Strike ook waauw hoor ;-) De opa's van Strike zijn Varingo Stormbrook en Bjugel's Djuelpisker Monty. Varingo Stormbrook was the once in a lifetime hond van Alex Faarkrog. Monty leeft bij Jan Gregor. Billie Jean is geboren bij Mickey zelf en is een dochter van Holly Hunter's Jaspar. Jaspar is de flatcoat aan Danskes zijde op de foto's. Zijn voorjager is niemand minder dan Johnny Henriksen. Johnny is fokker van flatcoats en tevens keurmeester. Hij bezorgde ons een hele fijne namiddag. Johnny had boterkoeken voorzien. Tijdens het opeten ervan ging het gesprek over, hoe kan het anders, flatcoats en erna hebben ze met zijn drieën wat dingetjes ;-) gedaan. Johnny was trouwens enkele maanden geleden in Duitsland. Daar gaf hij een 'seminar' aan een groep flatcoats waaronder Jasper. Jasper met een 'e', Bailey's Jasper ;-)

Op een andere dag waren we te gast bij Alex Faarkrog en diens vrouw. Wat had zij voor een lekker vieruurtje gezorgd ! Ook Nick was van de partij. Hij had Mocca en Canis bij. Wederom gezellig aan tafel gekeuveld over flatjes maar eerst had Alex een training voorzien. Het was op die training dat Bailey achter de herten aanging ;-)

En wat een aangename vrouw is Marian Thomsen ! Zij had ervoor gezorgd dat haar laatste nest waarvan Balto de vader is, toen zo'n 6 maanden oud, aanwezig was de dag dat wij bij haar langskwamen. De eigenaars kregen les van haar en voor ons was het echt top om nakomelingen van 'onze' Balto gade te slaan. Nog maar eens werden Sabine en Luc - en de pupmensen - erna getrakteerd met cake en toebehoren en gingen de conversaties over flatcoats ;-) Marian was opgetogen om Danske te zien. Daar Danske een kleindochter is van Bjugel's Chik en Varingo Stormbrook. Zij is het die Danskes mama voor het eerst in haar handen hield ... Want Mocca heet voluit Bjugel's Chikbrook Lady Mocca.

Maakt mij niet uit dat Marian, Nick, Steen, Mickey, Alex of Johnny een voorliefde hebben voor flatcoats, ik kreeg van hen allen meer dan één lieve aai over mijn bol.

 

Johnny en Luc - Jaspar en Danske

9/07/2012 18:33:55

Gisteren de dag doorgebracht in Nederland. Danske en Câline gingen op voor een B'tje maar flesten beiden op C-onderdelen. Uiteindelijk startten er 45 B-honden en behaalden 19 het diploma. Jammer voor ons maar noch Danske noch Câline waren daar één van. Flynn was verondersteld deel te nemen maar besloot zaterdagavond om niet mee te gaan. Gelukkig was Bess er om de eer van 'Perfect Promise' te redden. Haar eerste C-proeven deelname en meteen geslaagd. Wel behaald met de hakken over de sloot maar liever dat dan 4 tienen scoren en 1 nul want dan mag je zonder diploma naar huis terug ;-) Puntenaftrek gaat zo snel en Lotte had niet door dat ze eigenlijk niet mocht fluiten of haar stem gebruiken. Pas bij de voor haar laatste proef zei de km dat het jammer was dat ze zich had laten horen want Bess deed het super ook zonder haar hulp. Het vertrek was enigszins anders verlopen dan oorspronkelijk geregeld waardoor Sabine Lotte niet meer had gesproken vóór aanvang. Had ze haar dat anders nog wel eens meegegeven. Maar wat telt is dat Bess geslaagd is ! Kan ze mee naar Oldenzaal ;-)

9/07/2012 8:14:54

Volgende moet ik gewoon kwijt aan jullie ;-) Gaat over Kinky Game. Alfred heeft, een flatcoatreu zijnde, een schoft die hoger is dan de mijne. Hij is dus geen kleintje. Toen hij al wat hoger op zijn poten begon te staan, is-ie per toeval een keer met één van zijn voorpoten tegen de deurbel aanbeland. 'Ding-dong, er is bezoek'. Dat vonden zijn baasjes zo grappig dat ze hem het trucje aanleerden. Via zoiets als conditionering ;-) Nu het weer zomer is en Alfred regelmatig in de tuin rondhost, belt hij dus gewoon aan als hij vindt dat hij binnen gelaten moet worden. The postman always rings twice, wel Alfred rings ... tot de deur voor hem opengaat. Nu vinden zijn baasjes het niet meer zo heel grappig dat Alfred zo slim is maar ik wel ;-)

 

 Zaterdag 7/07/2012 kriekenvandedagmomentopname. Logeerpartij Jenna en Alfred. Bailey en Câline nemen zoals steeds graag de beste plaatsen in. Danske is weg op training met Luc en ik lig nog lekker in bed.

7/07/2012 22:16:33

48. Het aantal gemeenschappelijke uren die Jenna en Alfred hier doorbrachten. Individueel zijn ze absoluut toffe Bailey-baby's maar samen ... Hum, hun liefde was soms te overweldigend. Wij houden nogal van de rust ;-) Wij weten dat Alfred een liefje heeft zitten in Brasschaat, ze heet Linda, wel, ik hoop dat er geen compromitterende foto's zijn gemaakt want dat gaat niet goed komen ! Verder hebben we vastgesteld dat net als Kadanz en Bess, ook Jenna en Câline echte zussen zijn van en voor elkaar. Natuurlijk moest Câline in het begin duidelijk maken dat dit haar thuis is maar daarna hebben die twee niets anders gedaan dan elkaar af liggen lebberen. Als Alfred zich er niet mee moeide tenminste ;-) Zo nu blijft enkel hij nog over als gast. Wel een toffe gast die Alfred.

7/07/2012 9:14:35

Rest mij nog te vertellen over de Groen en Grijs wedstrijd waaraan twee Kinky's hebben deelgenomen. Groen staat voor hondjes vanaf 9 tot 18 maanden, die aan jachttraining doen en nog geen C-certificaat/diploma hebben behaald, of onlangs hebben behaald, maar nog GEEN ervaring hebben met workingtesten of wedstrijden. Grijs staat voor veteranen vanaf 8 jaar op minimaal B niveau. Als hond krijg je dus slechts één kans in je leven om deel te nemen als groentje. En die hebben K.C. en Bess benut. Prachtig dat hun beide baasjes deze uitdaging aangingen. Want hoewel de proeven uitgezet zijn met oog op succes voor elke hond, ze zijn daarom niet poepsimpel hoor ! Ilse en K.C. zijn nog maar net gestart met jachttrainen en dus wisten we van tevoren dat K.C. geen schitterend resultaat zou behalen. Maar daar ging Ilse ook niet voor. Dit initiatief is gewoon een reuze initiatief want door deelname aan deze wedstrijd steekt een beginnende voorjager en een jonge hond enorm veel van op !

Sabine vergezelde Lotte en zo had ze de kans om twee van Bailey's chokotoffdochters aan het werk te zien. Ze heeft ontzettend genoten ! En oké, Ilse had moeite om K.C. in te tomen en het liep voor hen echt niet van een leien dakje maar dit is absoluut normaal gezien ze beiden aan het prille begin staan van dit alles. Wat Sabine gecharmeerd heeft, is dat een keurmeester, ondanks dat K.C. bij hem slechts 4/20 scoorde, zei dat hij K.C. heel graag zelf zou willen hebben ! Hij was daar heel spontaan in en wist hoegenaamd niet dat op het moment dat hij het zei de fokster van dit hondje bij hem stond ;-) K.C. maakte dus indruk. Bess behaalde trouwens bij diezelfde km 18/20 ;-) De laatste proef was een walk-up waarbij een groene en een grijze hond samen te werken hadden. Iedereen keek toe. Dus wat een ultraspannend moment voor piepjonge honden en hun bazen. En de proef was niet mis ook niet ;-) Hier komt de beschrijving.

Samen met een collega voorjager bent u uitgenodigd voor een jacht. U loopt op linie richting het water en een schot klinkt rechts voor u. Een eend (dummy) valt in de verte in het water. De grijze hond mag laten zien dat hij deze goed heeft zien vallen. Als de eend binnen is, loopt u weer verder. Even later klinkt weer een schot, een ander geweer links voor u wist ook een eend (dummy) te raken en deze valt op het land. Dit keer mag de groene hond zijn kunsten vertonen. Als het apport binnen is, vervolgt de linie zich. Al snel klinkt het volgende schot en er valt een eend (dummy) rechts voor u in het water. Omdat het groene hondje zich zo goed heeft gedragen, mag deze gelijk weer. Ook deze eend komt netjes binnen. De walk-up gaat door en tenslotte weet het geweer op links nogmaals een eend te raken, echter deze lijkt niet direct dood. Gezien de jachtervaring van de grijze hond, mag deze direct op het apport worden gezet.

Wel, dat was een kippenvelmomentje voor Sabine ! Want eenmaal de honden aan het water stonden, waren ze uit zicht doordat ze een dijkje op en af moesten. Bij deze zagen de honden de dummy ook niet vallen. De toeschouwers hadden zijaanzicht en wat was het MOOI om K.C. en Bess full speed te zien vertrekken ! Bess hoorde je met een harde plons het water in springen ! Ook K.C. twijfelde geen seconde en rende nog harder terug dan in het doorgaan. Opnieuw sprak km Rob Laman zich lovend over haar uit. Deze maal tegen Saskia de Kort herself - nota bene dikke pluim voor haar, Marijke Kort, Willem Kort en Maaike Kort, wedstrijdleiders en organisatoren van deze wedstrijd - die blij was om het aan Ilse en Sabine te kunnen vertellen. Die twee dochters van Bailey hebben veel bijgeleerd en ik heb een blauw vermoeden dat deze dag Ilse en Lotte heeft doen smaken naar meer van zulks ;-) Btw Ilse, volgende keer ga ik mee want Sabine heeft ons doen watertanden over al het lekkers die jij daar boven getoverd hebt !

6/07/2012 8:25:52

Alfred is een jongetje, zelfs een jongen zonder tje ! Hij vindt Jenna uitermate interessant. Nochtans is Jenna nu net diegene die gesteriliseerd is. Zoveel jongen is Alfred dus nog niet ;-) Jenna beet gisteren van zich af, haar halfbroer hoorde gentleman te zijn. Anderzijds vindt ze zijn aandacht toch wel heel fijn want durft Alfred even oog te hebben voor het ander vrouwelijk schoon in huis, gaat ze gelijk met hem tongzoenen. Typisch weer zo'n vrouw die niet weet wat ze wil toestanden !

Dinsdagavond waren we allen, behalve Luc, in de tuin. Hoorden we kortbij een eend vreselijk kabaal maken. Daarna vloog deze eend van de straatkant af heel laag over onze haag, wou op ons gras landen, zag vanuit haar ooghoeken vier jachthonden plus een Akita en bedacht zich per direct. Ze kwam neer net over de haag, aan de andere kant van de tuin dus, in de wei bij de twee buurkoeien. Daar ging ze opnieuw heftig tekeer. Sabines hersenen kwamen traag op gang maar ze kwamen wel op gang. Ineens ging alles razendsnel. Sabine spurtte naar de voordeur, de straat op. Inderdaad, daar kwam Jérôme, één van onze katers, met een piel aangelopen. Sabine greep hem bij zijn staart en viste het eendenjong uit zijn bek. Moeder Eend kwam weer aangevlogen en streek neer onder het bruggetje van de gracht. Ergens moet ze gevoeld hebben dat het gevaar geweken was want ze maakte een ander geluid. Ze vertelde haar jongen waar ze was. Hoe knap is dat niet ! Sabine heeft Pieletje van op de brug in het water 'gegooid' en binnen de korste keren zwom hij weer aan de zij van zijn mama. Hopelijk maakt Pieletje kans om groot en sterk te worden ...

5/07/2012 9:12:55

We hadden een wagen volgeladen met honden op 23/06. Kadanz en Flynn waren met ons meegegaan naar de oogarts. Giovanni was Kadanz 's morgens komen afzetten. En verrassing : Kadanz bleef de hele dag en nacht bij ons. Wat is zij toch een toffe brownie ! Omdat ze bij ons mocht logeren, werden Sabine en Luc uitgenodigd om te barbecuen. Donderdag 28 juni leek een heel geschikte avond daarvoor want er viel eens geen regen uit de hemel ;-) Lotte met Bess waren er ook verwacht. En zo werd een doordeweekse avond omgetoverd tot een waar festijn en tot een gezellig onderonsje van vrienden. Ik moet hierbij toch iets kwijt over Kadanz en Bess. Hoe die twee zussen elkaar graag zien ! Onafscheidelijk duo. Prettig om die twee zo lief met elkaar te zien omgaan.

Sinds zondag is Jenna op logement. Vorig jaar was ze hier ook op vakantie en nu dus terug. Volbloed zus van Câlienemiene. Is eens goed voor onze zwarte want Câline durft een tikkeltje jaloers te wezen. Jenna mag het de eerste momenten aan den lijve ondervinden dat ze ooit het nest verliet en ergens anders ging wonen. Duurt wel nooit lang. En ondertussen waar de ene zwarte ligt, plakt de andere zwarte er tegenaan ;-) Zaterdag gaat Jenna terug naar huis. Misschien maar goed ook want vandaag wordt onze club 'the fabulous five' aangesterkt door een Kinky. Alfred komt voor enkele dagen logeren ...

4/07/2012 16:22:14

Donderdag 21/06 maakte Yara of beter Angelito met Hennie de walletjes in Amsterdam onveilig. Geintje want ik wed dat hun vrouwen lezen wat ik schrijf ;-) Hoe dan ook, Yara vergezeld van deze twee heren ging naar A'dam. Naar de dierenkliniek voor het onderzoek naar patella. Tadaa ... Super uitslag ... 'Just a Pearl' is helemaal patella-luxatie vrij ! Vrijdag 22/06 gingen K.C. en Alfred samen op stap. Met Ilse en Pascale. Naar de dierenarts voor hun gezondheidsonderzoeken. Voor de heupuitslagen moet gewacht worden tot de officiële beoordeling maar de dierendokter wist te vertellen dat de röntgenfoto's aantonen dat beide Kinky's gezonde heupen hebben. Wel kan ik al verklappen dat ze alletwee patella-luxatie vrij zijn bevonden. En dat de ogen van Kinky Night en Kinky Game vrij zijn van alle erfelijke oogziektes. Beide chokotoffs zijn ook officieel goniovrij verklaard. Nu doe ik daar nog een schepje bovenop ;-) Zaterdag 23/06 hadden Bailey en Danske met 6 'Of Perfect Promise' pups rendez-vous bij oogspecialiste Gerlinde Janssens. Bailey, Danske en Câline kwamen voor hun jaarlijks oogonderzoek. Ze zijn alle 3 volledig vrij van alle erfelijke oogziektes. Vijf nakomelingen van Bailey waren er ook. Voor hen was het hun eerste oogonderzoek. Dus dan is altijd afwachten wat het resultaat zal geven. 'Just a Babe' is vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio. 'Just a Beaut' is vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio. 'Kinky Pink' is vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio. 'Kinky Love' is vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio. Mocht ik 'boring' worden : 'Kinky Cool' is vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio ! 'Just a Babe' liet voorbije zaterdag haar heupen röntgen en bij het bekijken van de foto's werd door de desbetreffende dierenarts beaamd dat ook Orka over gezonde heupen beschikt. Officiële uitslag volgt later. Klap op de vuurpijl : Yara's ogen zijn vrij van alle erfelijke oogziektes inclusief Gonio. Zij ging gisteren op consultatie bij de oogarts. Blinkende twinkelende pretoogjes heeft de fokster van al deze flatcoats ;-)

2/07/2012 21:59:22

Time is on my side, yes it is ... Dat denk ik graag maar dat is niet helemaal waar ;-) Bewijs daarvan is dat ik weeral bijna drie weken achter sta met mijn vertellementen. En ik word ook al een beetje vergeetachtig. Wij leven veel te intens, ik kan het bijna niet meer bijbenen ;-)
Even terug in de tijd. 16 juni was de dag van de working test in Anzegem. Ondanks de gaten in mijn geheugen is dat een dag die ik - tenzij ik Alzheimer patient word - nooit zal vergeten ! We hebben nog de helft van het jaar te beleven maar ik kan nu al schrijven dat 16/06 in de top 10 van 2012 geklasseerd zal worden. Maar misschien ben ik toch wat voorbarig want we hebben tenslotte nog die andere helft van 2012 te goed. Ik weet zeker dat er nog heel veel plezante momenten en dagen zitten aan te komen ;-) We hebben de dag doorgebracht in het gezelschap van megaformidastische mensen en dat is wat op het einde telt. Natuurlijk is er ook de wedstrijd op zich maar wat de uitslag daar ook van mag zijn, die zal nooit opwegen tegen de eenvoud van pure vriendschap. Sabine deed mee met Bailey en met Câline. Luc met Danske. Van de drie is enkel mijn oudste en wijste zus geklasseerd. Câline miste 1 dummy om geplaatst te worden. De allerlaatste dummy van de dag ... Jammer maar helaas ;-) En Luc heeft met Monkey Dans niets willen forceren. Ging ze niet meteen dan ging ze maar niet was zijn motto. Je zou je kunnen afvragen waarom Luc zich dan inschreef als hij eigenlijk vooraf al wist dat Danskes hoofd er niet naar stond ? Wel omdat deze wt georganiseerd wordt van onze eigen club en dat deelname primeert boven prestatie en hij bovenal een aangename dag wou doorbrengen. Dat laatste is zeker gelukt ;-)

Jullie weten onderhand wel dat Bailey heel veel last heeft van haar hormonen qua werken. Dit zo voor een periode van 3 maanden nadien. Sabine had dan ook na de wt van Beauraing alles stopgezet met haar. Het heeft toch geen zin want dummy's interesseren Bailey in haar naloopse periode niet. Verder zit ze lekker in d'r vel hoor. Kan je aan niets merken dat ze lomer is zolang er maar geen dummy's mee gemoeid zijn. Sabine heeft er zich onlangs bij neergelegd dankzij de beslissing om Bailey te laten helpen na haar laatste nest. Volgend jaar wordt hun jaar ;-) Want het is zo frustrerend weten dat je een hond hebt met goeie werkcapaciteit maar dat dit niet tot zijn recht kan komen door die verdomde hormoontjes. Op de wt van Anzegem was Bailey terug de Bailey die we kennen. Nochtans heeft ze niemendal training gekregen de drie maanden er aan voorafgaand. Extra bewijs dat ze een hond is met toch wat kunde ;-) Gezien het feit dat ze 1) als flatcoat door het leven gaat, 2) nog maar 4 1/2 jaar oud is, 3) twee nesten heeft gehad en dus ook al die tijd (mag je rekenen op al bij al twee jaren non-activititeit) uit roulatie is geweest ... Als ik daarbij zeg dat dit slechts Bailey's 2e Belgische wt-deelname was, dat ze 77/100 behaalde en wel in Novice en dat ze daarmee 13e geplaatst werd, dan is dat heel knap van haar ! Ook omdat ze haar punten eigenlijk liet liggen op twee markings waar Sabine iets te laat ingreep. De vier blinde dummy's zorgden voor drie 8/10 en een 9/10. Deze scores vertellen simpelweg alles over haar 'knowledge' ;-)

De wt van Anzegem is sowieso altijd een zeer aangename working test. Waar op vorige edities Luc helper en Sabine toeschouwer was (even een dag van bij de puppies weg) deden ze dit jaar zelf mee. En hadden ze hun eigen supporters ;-) Ilse van K.C. en Lotte van Bess kwamen kijken en proeven van deze soort wedstrijdvorm. Beiden hebben zin om later, wanneer hun Kinkygirls er aan toe zijn, ook deze hobby uit te oefenen met hun flatcoat. K.C. en Bess deden trouwens vorige zaterdag mee aan de 'groen en grijs' wedstrijd in Simonshaven (Nl). Veel later ;-) hierover meer. Jacqueline - een niet te beschrijven ongelofelijk prettig gestoord maf mens - was met Ilse - nog zo'n niet te beschrijven prettig gestoord prachtig mens - meegekomen. En ook present vanuit het noorden van Nederland : Reina en papa Angelito met Yara. Yara, zus van onze Câline, nam voor de eerste keer deel aan een heuse working test. Net als haar zus Câline slaagde ze er niet in om zich te klasseren maar wat heeft ze bijgeleerd ! Ondanks het resultaat was Angelito erg tevreden over zijn hondje. Heerlijk toch voor Bailey om wedstrijd te kunnen spelen in het gezelschap van enkele van haar kids. En voor Sabine en Luc ook. Omdat de baasjes ervan stuk voor stuk vrienden zijn geworden. Dit allemaal door de gemeenschappelijke liefde voor 'maar' een hond. Een flatcoat dan nog wel ;-)

De term 'wedstrijd' staat logischerwijze altijd voor wat spanning en twee honden voorjagen in twee verschillende categorieën vraagt organisatie en nog zoveel meer ;-) Sabine zal het geweten hebben. Nu zegt ze al terug dat dit moet kunnen maar de dag zelf hoorde ik ze anders praten ;-) Ze heeft het zichzelf die dag extra lastig gemaakt. Volgend wt-seizoen spelen Bailey en Câline allebei in novice zodoende geen rush meer tussen twee proeven door om op tijd aan een locatie te staan ;-)

De kers op de taart kwam 's avonds toen de bende van - niet te beschrijven ongelofelijke prettige gestoorde vrienden wiens namen eerder in deze tekst verschenen - samen gingen eten. Gelukkig stond onze tafel wat afzijdig van de andere want ze hebben gebulderd van het lachen. Tranen rolden over iedereens wangen - huilen met tuiten - of zoiets ;-) (Die gaan niet op restaurant omdat ze honger hebben hoor) Mo gow zeh ! Niet normaal dit gezelschap ! Niet normaal ! Jacqueline stuurde de dag erna een mail dat ze de hele rit naar huis (anderhalf uur) pijn aan haar kaken had gehad. Amai ! De onze doen nu nog zeer ;-)

 

 Bart Augustijns, bedankt voor deze leuke foto's van Bailey ! Getrokken tijdens proef 3 onder km Jim Gale.

13/06/2012 12:39:40

Postbode net aangebeld ... Om een handtekening te vragen ivm een aangetekende zending ... Een keigrote bruine enveloppe had hij vast ... Oe oe oe ... Dit kon enkel als afzender hebben : Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus ... Met erin de röntgenopnames van Flynns heupen en ellebogen ... maar vooral ... met erin de officiële beoordeling van Flynns heupen en ellebogen ... Is altijd een trillende-handjes-moment ... Zo ook vandaag de 13e ... Zo vooral vandaag de 13e ...

Ik schrijf eerst dat hij picobello ellebogen heeft. Vrij van dysplasie. ED : R: 0 - L: 0. En het beste nieuws van de dag : Flynn is ook vrij van heupdysplasie. Kinky Cool Of Perfect Promise heeft als officiële uitslag ... HD : A ! Voor diegenen voor wie ik nu een niet veelzeggend taalgebruik hanteer ;-) een beter resultaat als dit kun je gewoonweg niet bekomen !

12/06/2012 16:06:26

Deze morgen vergezelden mijn drie zussen Sabine naar de aspergeboer. Om mee te rijden met de auto werden ze beloond in de vorm van een strandwandeling. Vanmiddag gingen Sabine en ik te voet op stap naar de ijsboer. Er aangekomen moest ik even buiten wachten. Ja hoor, toen mijn baas terugkwam, had ze wel degelijk twee hoorntjes in haar hand. Eentje voor haar en eentje voor mij ;-)

 
5/06/2012 18:13:22

Hemelvaartweekend. Zal dit verhaal maar eerst afmaken ;-) Ons Hemelvaartweekend begon op woensdagavond. We reden naar Oldenzaal en bleven daar overnachten. Was vertrouwd. We kennen het daar ondertussen wel al ;-) Maar we waren nog niet op eindbestemming. De volgende morgen maakten we eerst een grote wandeling om vervolgens door te rijden naar Hammoor in Duitsland. Daar hadden we een kamer gereserveerd voor 1 nacht. Inchecken, de streek verkennen en een terrasje doen waren de vooruitzichten. Want we hadden slechts om 18h afspraak dus hadden we ruim de tijd om toeristje te spelen. Maar moet nu lukken dat we verdwaalden tijdens onze uitstap in het immense bos aldaar. Zodoende bleef er geen tijd over voor Luc om te genieten van een frisse pint. Met onze tong op de grond arriveerden we om klokslag 18h bij Silke ;-) En daar kwam hij vrolijk op ons toegelopen : Jasper. Jasper Umbra Fida wordt Bailey's laatste partner. Ik loop hier op de zaken vooruit want op dat moment wisten we dat nog niet helemaal zeker. Hij was de reden van onze Hemelvaartuitstap. Sabine had hem op het oog als mogelijke echtgenoot voor Bailey. Doordat Danske geen kindjes verwacht, wilden we hem vlugger ontmoeten dan oorspronkelijk gepland. Want Bailey mag eerder dan initieel bedoeld nog eens baby'tjes krijgen. En wel met hem ! Mijn tong gaat spontaan weer over de grond slepen als ik aan Jasper terugdenk. 700 km enkele reis reden we om hem in zijn dagelijkse leven mee te maken en om hem aan het werk te zien. We zijn met zijn allen verrukt. Wat een schat ! Op vrijdagmorgen toonde Jasper een staaltje van zijn kunnen. Ik dacht dat ik kon apporteren maar wat hij aan de dag legde is andere koek ;-) Wat een gedrevenheid en wat een stijl heeft deze jongen ! Prachtig ! Sabine en Luc hoefden slechts even naar elkaar te kijken, beiden waren van hun sokken geblazen, er was geen overleg meer nodig, Jasper is gewoon de perfecte keuze !

We hadden een hele fijne tijd bij Silke en co want ze is alleraardigst en we verlangen al om terug te gaan. Was dat nu eens een plezante trip. Voor herhaling vatbaar ;-) Sabine en Luc gingen heel lekker eten donderdagavond in het restaurant naast het hotel. Luc kon eindelijk een (echt jullie denken toch niet dat het bij één bleef) weissbier naar binnen kappen terwijl wij zoet lagen te dromen. Bailey vooral ;-) en toen had ze hem zelfs nog niet in actie gezien.

 

Gentleman Jasper Umbra Fida : http://zauberflat.de/seminare%20Jasper.htm

Vrijdagnamiddag zakten we terug af naar Oldenzaal. Het was koopavond en we hebben met zijn 6'en door de winkelstraten geslenterd. Natuurlijk zijn we weer massa's veel geaaid geweest. Op de markt hebben we ons op een terras neergevleid en mocht Luc nog maar eens weissbier - en lekker eten - naar binnen slaan. Was er oergezellig. De ober verzorgde ons, hondjes, uitstekend. Ik lag met mijn achterste net onder de buitenverwarming. Zalig ;-)

De volgende morgen, daar we in Oldenzaal gebleven waren, hadden we met Yara een blij weerzien. Super toch om overal waar we komen met vrienden te kunnen afspreken. Eerst op een terras - deze keer dronk Luc koffie - met zijn allen de laatste nieuwtjes uitgedeeld. Daarna zijn de flatcoats aan de slag gegaan en kwam Henny Ha - haha - hen vervoegen. Angelito had voor een leuke traininglocatie gezorgd en de flatcoatgirls deden goed hun best. Vanzelfsprekend konden we Oldenzaal niet verlaten alvorens Corrie nog een bezoek te brengen. Hup achter Henny Ha aan die ons tot bij zijn huis bracht. Wederom veel getetterd en gelachen en gedronken en gegeten. En véél te laat afscheid genomen. Ze moeten maar niet zo hartelijk zijn en het moet er maar niet zo plezant zijn ! Die nacht hebben we wel in ons eigen bed geslapen ;-)

Na zaterdag komt zondag en ook die dag hebben we ons subliem vermaakt. Hebben we met enkele Kinky's een gigantische strandwandeling gemaakt. En top of the bill, het weer was iets minder waardoor we het ganse strand voor ons alleen hadden ! Hebben we gestoeid en heerlijk gerend. Baasjes lieten zich verwennen en speelden halverwege de route elk een reuzenpannenkoek (al dan niet met appelen hé Ilse) naar binnen. Vierden ze 'en petit comité' het éénjarige bestaan van de chokotoffs. En zo is er altijd wel een reden om vrolijk te zijn ;-) Hadden we nu een keitof Hemelvaartweekend of hadden we nu een keitof Hemelvaartweekend ?

 
31/05/2012 14:02:30

Als Sabine zelf aan het voorjagen is, heeft ze nooit een fototoestel bij. Is niet zo praktisch ;-) Daarom dat ze het leuk vindt om de pupperds van Bailey tijdens het trainen af en toe in beeld te nemen. Flynn maakte deze ochtend kennis met dé hazendummy. Mooi steady op post maar met veel zin om te apporteren bracht hij het beestje terug naar Caroline. En hoe hij die afgeeft ! Smelt ... 

30/05/2012 19:55:33

Feesten bij ons duurt lang, héél lang ;-) maar plicht roept en dus zal ik me maar forceren om aan de slag te gaan wat onze belevenissen betreft. Even diep denken want we hebben zovéél leuke dingen meegemaakt ! Ik zal het vandaag hebben over de Pinksterdagen en volgende keer over de Hemelvaartperiode. I know, verkeerde volgorde maar wat dan nog ;-)

Vrijdag had Luc een dag vrij van zijn werk. Omdat hij voor papieren naar het consulaat diende te gaan. Wij hebben hem natuurlijk vergezeld en zo van twéé noden een deugd gemaakt. Want diezelfde dag brachten we Flynn naar de dierenarts zodat er röntgenfoto's van zijn heupen en ellebogen konden gemaakt worden. Voor Flynn was het dus niet zozeer een deugd ;-) Terwijl wij onder de tafel in de tuin van een leuk restaurant mochten luieren, lag hij op de tafel. Voor hij onder narcose ging, werden zijn knietjes gecheckt. Flynn is alvast vrij van patella-luxatie en toen we hem terug mochten ophalen, kregen Sabine en Luc een woordje uitleg bij de genomen foto's. Ook al zijn zwart-wit opnames niet meer van deze tijd, deze beelden bekoorden hen ruimschoots. Het zit goed met de heupjes en ellebogen van Flynn. Natuurlijk is het nu wachten op de officiële beoordeling ervan daar enkel die van tel is.

Zaterdag was het feest. K.C. vierde haar eerste verjaardag en wij moesten daar bij aanwezig zijn. A-ja tuurlijk da ! We werden om 10h in Zoersel verwacht. Sabine en Luc werden al meteen getrakteerd op heerlijke boterkoeken afkomstig van de 'Beste Bakker van Vlaanderen'. Die koeken zagen er ook als beste koeken van Vlaanderen uit. Soms, heel soms, vind ik het jammer dat ik als hond geboren ben en dat was nu eens zo'n momentje. Eigenlijk dacht ik er zo over de ganse dag ! Amai ! Ze weten daar bij K.C. verdikke goed hoe je een doodgewone dag omtovert tot een hoog culinaire verwendag ! Maar het was natuurlijk niet een ordinaire dag ;-) A-nee. K.C. is één jaar geworden ! Kinky Night had haar beste vrienden uitgenodigd. Voor een megatoffe wandeling langs schaduwrijke weggetjes en veel waterpartijen. Eindelijk was ik eens niet de enige niet-retriever van de groep. Fleur, Jack Russel van nationaliteit en Aldo, als schnauzer geboren, maakten deel uit van de feestbende. Alle andere invités waren wél Retrievers hoor ;-) Na het gezellige calorieverbruik waren we genoodzaakt om ons weer aan te sterken. Daar hebben we tot ten tienen 's avonds hard aan gewerkt ;-) Vrolijke sfeer de hele dag door in K.C.'s tuin. Met alleen maar lieve mensen en coole honden. K.C. meid, word jij maar stokoud ;-)

Zondag was het opnieuw een vroeg uit bed scenario. Jachttraining voor Danske en Câline. En wie zagen we terug ? K.C. ;-) Zij volgt al enkele weken les in de groep voorafgaand aan die van D'tje en C'tje. Samen met haar broer Alfred. Heel knap van beide baasjes dat ze zin hebben om met hun jonge flatcoats aan de slag te gaan. En heel leuk voor ons omdat we ze iedere week zien en mee hun evolutie kunnen volgen. Op weg naar Nederland belde Jorine om te vragen of we geen zin hadden om in de late namiddag 'de restjes' van haar communiefeest te helpen wegwerken. Kijk, zo'n onverwachte spontane uitnodiging vinden wij dus altijd super ! Haar ouders, Veerle en Bart, zijn qua ingesteldheid behoorlijk gelijkaardig aan Sabine en Luc. Alleen hebben zij vier kinderen in plaats van vier honden ;-) We spreken zelden met hen af daar we er een totaal andere leefwereld op nahouden maar als we samen zijn, is het altijd ongelofelijk aangenaam en lijkt het nooit alsof er maanden tussen ons laatste weerzien was. Wederom sloten we de dag af in andermans tuin. Op de menu : falucheburgers en ijstaart. Njam !

Een Pinksterweekend loopt altijd door tot en met maandag. En op Pinkstermaandag is er ieder jaar de working test van Beauraing. Ook wij gingen er heen. Dus hadden we voor de verandering vroeger dan vroeg op te staan. Dat er iemand durft beweren dat ik een luilekkerleventje heb ;-) Danske en Câline hebben deelgenomen. Beiden zijn niet geklasseerd. Danske hadden we verwacht. Tenslotte zullen haar hormonen haar - of Luc - wel parten spelen. Ze gedraagt zich niet optimaal. Van mijn drie zussen is zij de enige die in het water zou durven springen en op de wt wou ze niet eens het water in. Helemaal geen Monkey Dans allures. Ze is eerder het type dat inspringt aan het water, dat is herkenbaar Danske gedrag. Dus neen, het was geen goed idee van Luc om haar alsnog in te schrijven nu vastgesteld was dat ze niet drachtig was maar een man doet wat hij moet. Daar komen wij, vrouwen van het gezin, niet in tussen ;-)

Câline is een ander verhaal. Logisch dat het balen is dat onze zwarte één dummy miste maar toch is Sabine niet ontevreden. De puntenscore gaat in stijgende lijn. We zitten al aan 63 ;-) Op de eerste proef slaagde Câline er in om de tweede dummy die in het bos gegooid werd niet te zien. Had ze helemaal niets van meegekregen terwijl het een marking hoorde te zijn. Toch haalde ze de dummy binnen maar evident dat er niet veel punten overblijven dan. Ze kreeg er nog 6/20 voor. Tweede proef was een stukje volgwerk en een markeer. Om de dummy te gaan halen, moest Câline over een sloot en een steile helling op. Als voorjager zag je de dummy niet vallen maar de km zei dat de hond die lager kijkt wel zicht had. We zullen hem maar geloven want Câline wist de dummy perfect liggen. Ze nam wel geen rechte lijn erheen. 18/20.


De derde proef heeft haar de das omgedaan. Câline gaf eerder al aan dat ze moeite heeft met 'vreemde' mensen als ze op een dummy gestuurd wordt. Beauraing is toegankelijk voor publiek en met dit prachtige weer deed er een familie zich tegoed aan een barbecue op een boogscheut van de inzetplek. Er werd een dummy gegooid op het eilandje en op de terugweg kreeg de hond nog een dummy op zijn rechterkant in het water. O ja, Câline heeft momenteel ook last met steile kantjes. Dat de inzetplaats niet direct aan het water was, maakte de proef voor haar extra lastig. Op het ogenblik dat de km aan Sabine vraagt of ze klaar is, lopen de kindjes van de bbq-familie rechts weg. Câline volgt hen met haar ogen. Sabine krijgt niet de kans om te zeggen dat ze even wil wachten, er wordt geschoten en geworpen. Câline was niet overtuigd en liep schuchter om al die mensen heen. Wel grappig want ze nam de brug om over water te gaan en de dummy te gaan zoeken. Maar ze nam de brug ook terug ... En dus kon ze de tweede dummy niet zien vallen ... Wanneer ze die hoorde te halen, werd het haar teveel. Sabine kreeg haar niet in het water en Câline vertoonde overspronggedrag. Toen maar tot aan de rand gaan staan en ze van daar het water in laten gaan. Onvoldoende gescoord. 9/20. Op de vierde proef heeft ze nogmaals bewezen dat ze de basis echt wel beheerst. En het ligt niet aan haar dat ze hier punten is verloren. 15/20. Eerste deel van de proef had Câline onaangelijnd alleen maar op post te zitten terwijl de andere hond werkte. Het werkgedeelte was een walk-up gevolgd door een markeer over een sloot in hoge begroeiing, omdraaien nog een stukje volgen, km gooit een dummy in het water, omdraaien, opnieuw stukje volgen richting eerste dummy, om eerste dummy sturen, omdraaien, stukje volgen en om tweede dummy sturen in het water. Câline markeerde die eerste dummy opmerkelijk goed. Maar toen ze terug wou komen, liep de helper net om. Câline geraakte verward en volgde haar in eerste instantie. Daardoor kwam ze in een boog over het bruggetje terug, een andere brug dan de vorige ;-) en niet in een rechte lijn over de sloot. Tweede dummy haalde ze zonder aarzelen. Laatste proef was een simpele markeer over een smal water maar met steile kant. Ze twijfelde om het water in te gaan en Sabine had extra commando's nodig. Eenmaal in het water zwom ze netjes over, kwam totaal niet bij de dummy uit maar ze wist hem goed te liggen want ze liep er zo naar toe. Hiervoor kreeg ze 15/20. Een fijne dag gehad en een prettige working test beleefd. Wel nog een stuk file gehad op weg naar huis ;-)

 

24/05/2012 13:05:21

En voor diegenen die zouden twijfelen of ze echt wel waterwerk deden, hier beeldmateriaal. Maar dit is voor deze hondjes puur verwennerij ;-) Ik denk dat Giovanni heel fier naar huis ging vandaag. Zijn kleine meid waar hij nog niet zo lang geleden van dacht dat ze niet kon zwemmen ... Kadanz vindt niets leuker ;-)

 

Flynn heeft een streepje voor op zijn zus. Hij zwemt al iets langer dan haar en dat is dan ook in zijn zwemstijl te merken. Minder als geen splashtoestanden meer bij hem. Flynn deed zijn mama bewonderend kijken. Bailey kan heel goed over water zwemmen en Flynn zou wel eens in haar zwemsporen kunnen treden ;-)

24/05/2012 12:27:55

En we blijven feesten ;-) Gigantisch lekker weer en al die jarigen. Wat wil ik aan de computer verhalen zitten vertellen ! De party is still going on ;-) Deze morgen hadden Kadanz en Flynn een afspraak met mama Bailey om wat waterwerk te doen. Eerst mocht Bailey mee delen in de taart die Caroline voor de jarigen gemaakt had. Kadanz hebben ze wijselijk niet verteld dat er - voor haar dan toch - ongezonde lekkernij op het menu stond. Want sinds kort is Kadanz antibiotica vrij. Dit is meganieuws. Voor het eerst komt de infectie niet terug zonder medicatie. Wie had dit durven dromen ? Kinky Pink is een klein mirakel en ze mag haar eerste verjaardag vieren. Dit is bangelijk ontroerend. Elke dag is een cadeau erbij en hopelijk krijgen we nog véél cadeautjes. Want wat is zij een heerlijk flatje ! Maar het is natuurlijk de verjaardag van alle Kinky's ;-) Dus bij deze : Kinky Chokotoffs : have a wonderful day !

 

21/05/2012 11:06:22

Feestflatjes in the house. Vandaag viert Danske haar 3e en Câline haar 2e verjaardag. Met Câline zijn natuurlijk ook haar broers en zusjes jarig. Daarom zing ik op dit eigenste moment luidkeels de happy birthdaysong. Hoop dat Easy, Jazz, Troy, Eager, Orka, Jenna en Yara het horen kunnen. En richting Denemarken zwaai ik heftig naar de broers en zussen van Danske. Naar Felix en Canis in het bijzonder. Ook zij hebben reden om te feesten. Wat we de voorbije dagen allemaal hebben uitgestoken, komt later. Nu is het party-time !

15/05/2012 21:22:53

Hoe intens verdrietig kan je zijn om leven die nooit bestaan heeft ? Vreemd gevoel laat het achter in mijn maag en in mijn hart. Maar we moeten verder. En na deze eerste schok is erg goed nagedacht over wat en hoe nu. Weldra kan ik ook hier schrijven wat beslist werd. Alle rechtstreeks betrokken families zijn meteen op de hoogte gebracht. Sabine kreeg lieve responsen en dat is hartverwarmend. Nog maar een bevestiging dat we met de juiste mensen in zee wilden gaan. Deze storm overleven we !

Ik blijf dus niet bij de pakken zitten. En ga verder met mijn manier van vertellen. We maken ook andere dingen mee en ik heb nog het relaas weer te geven van Câline op de working test in Ittre. Vooreerst Sabine is tevreden over hoe Câline het er die dag van af bracht gezien de omstandigheden. Neen, ze is niet geklasseerd maar dat is op dit moment hoegenaamd niet belangrijk. Sabine gelooft in haar prutsemuts en is overtuigd dat ze samen opnieuw de goede weg aan het bewandelen zijn. Ze zijn er nog niet maar ze komen er wel uit. Deze wt was heel kort op de vorige en in een week tijd kan je niet alles oplossen. Dat heet realistish zijn. Trouwens de proeven waren erg pittig. Er werd voor aanvang verteld dat de deelnemers zich mochten verwachten aan een moeilijkheidsgraad gelijkaardig aan de wt finale van vorig jaar. En inderdaad, de honden kregen dezelfde proeven op dezelfde locaties voorgeschoteld. Dus van een zwaar kaliber voor een doordeweekse working test ;-)

Het werd een leuke dag. Een mooi terrein met weer dat voor eens verschrikkelijk meezat. Weinig deelnemers. De meesten bang van de uitdaging zeker ;-) Over alle klassen verdeeld waren er eigenlijk slechts 5 Belgen present. Alle andere voorjagers hadden de Duitse nationaliteit. En hoewel België mager vertegenwoordigd was, kan ik trots melden dat zowel in de initiatie als in de open klasse het Belgen zijn die nummer 1 werden. Ook Dorin met Frodo en Geert met Lace hebben knap gepresteerd.

Het lukte Câline op de 1e proef niet om de dummy binnen te halen waardoor Sabine even dacht dat haar hondje weer haar stoute kuren bovenhaalde maar dit was niet het geval. Want voor de tweede proef kreeg ze een welverdiende 20/20. Op een mega verre dubbele marking in glooilandschap. Waauw ! De 3e proef werkte ze correct af maar ze liet toch nog op de eerste dummy zien dat ze in het bezit is van een middenteen ;-) Als vierde proef hadden ze een walk-up in hoog gras waarbij elke hond twee dummy's te halen had. Moesten ze dus vier keer een stukje volgen. Niets aan te merken op het markeren zelf, deed ze voortreffelijk, maar ook hier aarzeling bij de eerste dummy om terug te komen. Zal misschien aan de imposante keurmeester Rony Michiels liggen die ook de 3e proef gekeurd had ;-) Laatste proef heeft Sabine zelf afgebroken. Ze wou geen afbreuk doen op haar liefste zwartje daar deze proef veel te moeilijk was voor een beginnende hond als Câline. Vooral nu die twee het samen even moeten zoeken terug.

Vijfde proef : op een stukje grasveld, links ervan weide met op zo'n 50m een grote braamstruik als natuurlijke grens tussen beide terreinen. Rechts een rij bomen. Achter één van die bomen stond de schutter ergens op een afstand van 50m onzichtbaar. Hij schoot. Er werd door de km verteld dat hij een keer rechts en een keer links schoot maar dat was dus niet te zien. Er lag blind een dummy achter die bramenstruik en er lag zo'n 4m rechts van de bomen een andere dummy verstopt. Als voorjager kon je niet anders dan je hond in het midden vooruit te sturen, af te stoppen en dan links of rechts te dirigeren. Beide dummy's hadden binnen te komen en de wind stond in je rug te blazen. Toen Sabine ienemiene Câline links kreeg, gaf de km haar mee dat er net voordien een haas het veld was ingespurt. Toch kwam deze dummy binnen. Dus heel flink van ons kleintje. Bij het uitsturen naar de tweede dummy was het logisch dat Câline terug naar de plaats van succes trok. En toen besliste Sabine om haar hond in te fluiten. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit verstandig was van haar ;-)

9/05/2012 9:12:44

We hadden ons erg verheugd op puppies van Danske en Balto maar het mag niet zijn. Danske is niet drachtig. Is een opdoffer van jewelste. Voor ons allen maar ook voor alle lieve mensen die zo graag een pup van haar wilden. We kregen begin vorige week het nieuws dat Danskes mama, Mocca, ingeslapen is op een leeftijd van 11 jaar, 4 maanden en 13 dagen. Had zo gehoopt dat we Nick en Birthe een beetje troost konden bieden met kleinkinderen van Mocca op komst. De echo wees anders uit. Voel mij zo rot. Want wat hebben we naar de little monkeys toe geleefd.

8/05/2012 20:06:33

Câline stak zaterdag haar twee dikke middentenen op. Ze kreeg het voor elkaar om op 3 van de 5 proeven nul te scoren. En op de proeven waar ze wel nog punten kreeg, was ze ook zo ongehoorzaam ! Ze heeft 'het' in haar vel zitten. Sabine hoopt dat 'het' snel zal verdwijnen. Komt ooit weer goed, weten we wel, alleen is het zo megafrustrerend dat een hond die kan werken net op het moment dat het om punten gaat, denkt : 'Dat doe ik nu dus eens niet.' Tijdens de laatste proef (walk-up met 2) heeft Sabine haar lief klein zwart mormel bij d'r nekvel vastgepakt. Km zei natuurlijk dat ze uitgesloten werden om verder te doen maar dat kon Sabine niet deren. Câline mocht er met haar baldadig gedrag niet onderuit komen. Zaterdag krijgt ze nieuwe kansen om te tonen dat ze het wel kan. Ik vrees alleen dat als ze er dan mee gaat rammelen de hel hier uitbreekt ;-) En even toch maar melden dat Sabine haar Pientje nog steeds graag ziet hoor !

Zondag deden twee Kinky's mee aan de 'Rasspeciale Flatcoated Retriever' of anders gezegd ze namen deel aan de clubshow van de Belgische Flatcoated Retriever Club onder keurmeester Rony Blomme. Flynn mocht zijn zus K.C. aanmoedigen en omgekeerd. Ze hebben er samen een heuglijke dag beleefd. De reuen werden eerst gekeurd. In de gietende regen. Want deze show is een show in openlucht. Flynn behaalde een 3e plaats met kwalificatie 'Zeer goed'. Caroline stond er verzopen bij ;-) Maar was overgelukkig want Flynn heeft hiermee het 'certificaat toelating LOSH-fok' binnen. K.C. werd bij de jeugdteven 2e met ook een 'Zeer goed'. En net als Flynn mocht zij een mooie rozet en het 'toelating tot fok' attest meenemen naar huis.

Nu ik het toch over kindertjes van Bailey heb, Eager pronkt op pagina 20 in de Woef magazine van deze maand. VZW Canisha kreeg onlangs een vaste rubriek binnen dit tijdschrift. En naast het reilen en zeilen van deze organisatie die honden opleidt tot assistentiehonden worden de vorderingen van Eager op de voet gevolgd en verhaald. In deze editie staat geschreven dat Eager ondertussen gecastreerd is en dat hij de operatie al na twee dagen vergeten was. Eager woont nu bij Marnic en familie, gastgezin voor Eager. Eager gaat ook naar de hondenschool in Zottegem. Hij leert de basisbevelen en reeds ietsje meer. Zo is hij al perfect in het geven van een 'high five'. Dit zal later dienen om Eager een kastdeur dicht te laten doen. Een rolstoel is geen vreemd voorwerp meer. Zonder vrees gaat hij op commando onder de rolstoel liggen tot hij vrij gegeven wordt. De poes des huizes vindt Eager schitterend, ze liggen soms samen te slapen. Marnics eigen hond, een golden retriever met de naam Fara, is zijn beste speelkameraadje. Bij deze zijn niet alle zwarte babbies van Bailey spoken ;-)

4/05/2012 12:03:56

Juffrouw Ongehoorzaam. Nieuwe naam van Câline. Dit in combi met deelname aan de wt van Wingene ... Kan mogelijks voor 'sparkling substance' zorgen morgen. In de buik van Sabine. En voor 'boiling water'. In d'r hoofd.

Volgende week vorige week is volgende week vanaf deze week. Voor de echo van Danske. Mijn excuses daarvoor. Heb me wat misteld. Volgende week zit ze pas op de 28e dag na dekking ...

2/05/2012 15:09:25

Ieder jaar organiseert Will to Please een gehoorzaamheidswedstrijd. Deze vond dit jaar plaats op zaterdag 28/04. Elke keer is het een ramp om clubleden te vinden die zich willen inschrijven voor deelname aan het Brevet. Will to Please staat dan ook eerder gekend als een school op het jachtgebeuren gericht ... Het is dat je dat Brevet nu eenmaal nodig hebt, wil je verder in de gehoorzaamheid wedstrijden lopen. Ik vermoed dat de meesten die deze discipline beoefenen hoofdzakelijk het brevet in eigen club behalen en daarna het land afschuimen voor competitie in 'Debutanten' om vervolgens in 'Gehoorzaamheidsprogramma 1 en 2' hun kunstjes te tonen. Want ze kwamen met veel en van ver naar Ardooie afgezakt. Zo'n 50 honden waren ingeschreven. Hoofdzakelijk honden die geen Retrievers zijn. Doch ook geen Akita's ;-) Maar na twee opeenvolgende jaren geen brevettengroep bij elkaar gekregen te hebben, stonden ze er deze maal met 7 van de Will to Please club. Allen paraat om er tegenaan te gaan en om een poging te ondernemen om het 'Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet van Sint-Hubertus' binnen te rijven. Bailey was er één van ;-) De 8 verschillende oefeningen zijn niet zo overdreven moeilijk. Het is dat het puntentotaal per oefening zeer snel vermindert daar de afwerking precies moet zijn. Want een 'zit voor' moet een perfecte 'zit voor' zijn en een 'aan de voet' moet dus ook een plak 'aan de voet' zijn, wil je de max punten scoren. Een bijbevel geef je beter niet daar dit al meteen 3 punten kost - en vanaf je er twee geeft ;-) - en zo zijn er nog enkele strenge regels. Het is duidelijk dat Sabine nooit een volle pot aan punten kon behalen ;-) Was ook niet haar streven. Ze ging met Bailey voor het brevet en ze hebben het binnen ! Trouwens alle 7 clubleden ! Bailey mag het 'Nationaal Gehoorzaamheidsbrevet van Sint-Hubertus' op haar palmarès schrijven. In haar blauw werkboekje staat geschreven dat ze dit met 81/100 behaalde ;-)

26/04/2012 15:08:33

Hoe zit het met Monkey Dans ? Twee weken geleden al dat ze Balto een laatste kus gaf. Toch is het nog te vroeg om te weten of er little monkeys in de maak zijn. En haar gedrag verraadt voorlopig niets. Ze doet wel extreem aanhalig wat niet zo gebruikelijk is voor onze Monkey Dans. Danske is een hele lieve maar tegelijk wat terughoudend. De laatste tijd maakt ze van elke gelegenheid gebruik om geknuffeld te worden. Misschien een signaal ?

Hoewel we tijdens onze Drenthevakantie hartelijk moesten lachen om het percipiëren van zogenaamde zwangerschapssignalen ! Zo ging Bailey twee keren mee met de Ardennenbende enkele weken nadat ze 'het' had gedaan. Sabine merkte de eerste van deze twee keren op dat Bailey 's avonds rust zocht. Bailey ging uit zichzelf alleen op de slaapkamer gaan liggen en hield het gezelschap van de andere bendeleden voor bekeken. Dit had ze het jaar ervoor niet gedaan. Er werd gedacht dat dit zou kunnen komen omdat Bailey voelde dat er puppies in haar buik aan het groeien waren. Wat ook het geval was ;-) Toen Bailey bij haar tweede zwangerschap, in de Ardennen opnieuw dit gedrag vertoonde, zagen we dit als een vroege bevestiging dat er effectief pupjes (de Kinky's) onderweg waren. Dit jaar heeft Bailey niet aan rampestampen gedaan vóór we met de bende op reis vertrokken. Toch wou ze 's avonds rust en liet ze het gezelschap van de andere 11 bendeleden voor bekeken ;-)

Eind volgende week zal ik hopelijk kunnen vertellen dat het goed zit met Monkey Dans. Het uur der waarheid komt dichterbij ;-) Na de echo zullen we weten of Danske en Balto mama en papa worden ...

25/04/2012 15:59:22

De 'Ardennenbende' is definitief ontbonden. Want de Ardennenbende ging dit jaar met vakantie naar Drenthe. En in Drenthe klinkt het nogal dom om als 'Ardennenbende' op stap te gaan. Daarom vormen we hedendaags de 'Bende van Drenthe'. We zijn terug van een heerlijke 5-daagse uitstap in ... ;-) Zuidoost Drenthe. De leden van de Drenthebende : Lieljan en Alex - Dorin en Patrick - Nathalie en Geert - Sabine en Luc. De helden van de Drenthebende : Quinnell en Bruce - Frodo, Zappa, Jazz en Diesel - Ally, Dazzle en Lace - Bailey, Danske, Câline en mezelf. We hebben in Schoonoord genoten van een schone tijd. We hadden het er zo goed dat we volgend jaar teruggaan. Deze beslissing viel snel. Niemand van de bende hoefde daar expliciet over na te peinzen ;-)

Wat doet een bendelid zoal als hij in Drenthe zit ? Hij hangt het varken uit als het op eten en drinken aankomt, hij staat voor ezel als het op humor aanbelandt en hij slaapt als een marmot tijdens de weinige uren dat hij in zijn bed ligt. De overige tijd benut hij optimaal. Met inkopen doen om de vreet-en drankfestijnen te garanderen (de complete bende), met het uitzoeken van een gezellig restaurant (allen samen), met wandelen (het voltallig team), met fietsen (Alex en Patrick), met fotograferen van het pasgeboren veulen (Lieljan) en met jachttrainen van de Retrievers (Dorin, Nathalie, Sabine, Geert en Luc). Genoeg spek voor ieders bek ;-)

Fotosouvenir uit Drenthe.

17/04/2012 14:55:46

Over de working test van Pecquencourt en de tijd dat deze wedstrijd heeft geduurd ... Ze zijn op het voorziene uur begonnen (9h) dat wel ;-) maar of ze enig idee hadden wanneer de laatste deelnemer zijn laatste proef zou afleggen ... Elk jaar doen ze er een schep bovenop ... En Pecquencourt 2012 sloeg alle record ;-) Sabine was de voorlaatste persoon aan het werk en Câline bracht haar 5e dummy van de dag binnen om ... 19h. En dat was heus niet omdat ze er zo lang heeft moeten achter zoeken ;-) Daarbij was het bar koud en maakte de wind het er niet gezelliger op. Wat een hobby hebben die bazen van ons toch ! In acht nemend dat het voor ons twee uren rijden is erheen. Heel jammer dat de initiatieklasse het langst heeft moeten wachten. Voor een volwassen hond is het al zwaar om lange tussenpauzen te hebben tussen de proeven door maar jonge honden à la Câline zijn mentaal nog niet zo sterk en bogen niet op ervaring. Maar verder niets dan lof hoor. De keurmeesters hadden leuke proeven in petto en de sfeer is er altijd optimaal.

Tijdens de prijsuitreiking geven de keurmeesters altijd wel toelichting over hoe ze hun dag beleefd hebben en wat ze globaal vonden van het werk dat ze tijdens de wedstrijd te zien kregen. Km Chris Brain (GB) had het vooral over de basis die goed moet zitten. Want daar begint alles mee. Zorgen voor een stevig fundament van het huis - waar heb ik dat nog gelezen ? - ;-) Bij Câlinetje zit dat wel snor.

Zij had als eerste proef meteen waterwerk met Chris Brain om te keuren. Eerst wat volgwerk en steadiness beoordeling. Dan mocht ze een dummy uit het water halen. Deed ze allemaal knap op één commando. Alleen onze Câlienemiene kan soms haar dummy zo dom vasthouden ! Als een sigaar. Beeld is duidelijk voor iedereen ? En bij deze proef had ze de dummy nog erger vast ;-) Zelfs niet aan het touwtje maar aan het houten stukje die de werper tussen zijn vingers houdt om te gooien. Câline had het daarom moeilijk met terugkomen en nam geen snelheid. Sabine durfde ze niet in te fluiten want als Câline de dummy zou laten vallen, betekende dit een 0/20. Omwille van het traag terugkomen, een score van 18/20.

Tweede af te leggen proef was bij km Chantal Goreux (B). De gemakkelijkste eigenlijk want de honden kregen een simpele marking op het pad waar ze zelf op post zaten. Meer hield het niet in, echt niet. Alleen was de afstand aanzienlijk en stonden (bij Câline dan toch) het geweer en de werper op het pad. De helper gooide de dummy verder weg links van hen. Câline bleef netjes zitten, markeerde goed, vertrok pas na het commando, ging full speed en eenmaal bij de twee helpers aangekomen ... trok ze rechts het bos in. Ze was onzeker over die twee meiden die daar stonden en blokkeerde. Ze had maar zo'n vier meter verder te lopen om de dummy te hebben maar ja ! Sabine vond dat Câline deze dummy moest binnenbrengen zodat ze er tenminste iets van zou leren. Dus ingegrepen. Câline influiten in zicht tot net vóór de helpers, afstoppen en doorsturen. Dat ging. Natuurlijk bleven er niet veel punten over. 5/20.

Derde proef was in het frans te doen bij km Julien Robert (F). Een markeer in het bos waarbij de honden een pad over moesten. Van aan de zijlijn leek het een verloren zoek omdat veel honden niet in het valgebied bleven. Câline wel. Ze liep er zelfs recht naar toe ook al had ze daarbij over takken en boomstronken te springen. 19/20.

Vierde onderdeel werd gekeurd door Chantal Goreux en Chris Brain samen. Hond zit op post. In het bos vóór hem wordt er vier maal geschoten en vliegen er drie dummy's de lucht in. Hond heeft 1 dummy binnen te brengen. Chris Brain stond mee in het bos met de drie werpers, Chantal Goreux stond bij de voorjager. Câline was één en al aandacht en bleef keurig zitten tot ze gestuurd werd. Deed ze goed, alleen eenmaal in het bos verwonderde ze zich over al die mensen die daar stonden en aarzelde ze even voor ze verder werkte. Is dan ook de reden van de puntenaftrek. Ze hield 17/20 over.

Laatste proef opnieuw aan het water met deze maal Julien Robert als km. Een stukje volgwerk loodrecht naar het water toe, even naar rechts draaien om aan deze kant een schot te krijgen en om een dummy te zien vallen in het riet. Dan zo'n 135° naar links draaien, stuk volgen waarbij rechtvoor nog een schot komt, deze maal zonder dummy. Opnieuw draaien en hond op teken van de km om de dummy in het riet laten gaan. Voorbeeldig hondje, onze zwarte. Alle basiselementen zijn haar goed aangeleerd ;-) Sabine had slechts 1 commando nodig. Deze maal floot Sabine haar Pientje wel in. Om ze vlot terug te laten komen. 19/20. Had deze proef op een deftiger tijdstip kunnen gebeuren, was ook dat fluitsignaal niet nodig geweest.

Sabine zal 'vreemde mensen' - als iemand zich eens geroepen voelt ;-) - moeten aanspreken om dummy's voor Câline op te gooien opdat ze het gewoon wordt dat die in het decor passen van een wedstrijd. Wordt moeilijk en eigenlijk zal ze dit slechts op één plek leren : op wedstrijden zelf. Maar we zijn zeker niet ontevreden ;-) Câline eindigde als 9e met totaal van 78/100.

16/04/2012 18:22:46

Monkey Dans loopt alweer op haar 4 poten. Zij en Balto hebben duidelijk aan overacting gedaan ;-) Woensdagavond waren we uitgenodigd bij Birthe en Nick en bij hen is het altijd zo gezellig. Birthe kan overheerlijk koken en deze maal had ze rendier op het menu staan. Of dat is toch wat Sabine en Luc ervan opgemaakt hebben dat het was ;-) Hoe dan ook, ze hebben gesmuld van al het lekkers die op tafel stond. Het is enigszins spijtig dat Birthe geen Engels kan maar haar man Nick speelt graag voor vertaler en lachen kan in alle talen in alle landen van de wereld. Alleen voor hen al moeten we gewoon terug naar Denemarken. Hoewel we ondertussen al 1001 redenen hebben om graag die kanten op te trekken ;-) O ja, zou ik nog vergeten. Op de heenreis mocht Câline mee aan dek van de boot en op de terugvaart vergezelden Bailey en ik onze baasjes terwijl Danske en Câline in de auto bleven. Net gesetteld met mooi zicht op zee kwam er een meisje met haar mama op ons af. Of ze ons mocht strelen ? Bleek dat meisje met een hele bus kinderen op weg naar Hamburg te zijn. Bailey en ik hebben ons zicht op zee mogen vergeten ;-) De hele vaart zijn we gepaluft door tientallen handjes én hebben die Deense kids spontaan met zijn allen 'happy birthday' voor mij gezongen. Die waterplas kon mij toen gestolen worden ;-) Keilief vond ik het !

Ik raak weer achter met mijn vertellement. Het waarom laat zich ook raden. Ik kan niet én feestvieren én schrijven tegelijk ;-) Vooral omdat het na mijn verjaardagsfeest nog maar eens vroeg opstaan was. En dat kan zeer doen aan het koppie ! Zondag vertoefden we in Frankrijk. Hoeveel landen wij er de laatste week op zitten hebben ;-) Câline deed mee aan de working test in Pecquencourt, Nord-Pas-de-Calais. En hierover vertel ik morgen. Mijn belevenissen moeten toch iets zijn om naar uit te kijken ;-)

15/04/2012 6:44:26

In 'So you think you can dance ?' durven de danskoppels alle stijlen aan. De choreografen laten in heel korte tijd de kandidaten spectaculaire dingen doen waar je mond van openvalt. Danske en Balto mogen zich gerust inschrijven voor de volgende editie. Wist niet dat er zo'n natuurtalent in mijn zusje school. Danske leerde Balto differente danspasjes aan. Goddelijk om ze de salsa, de rumba, de jive, de tango, de lambada, de twist, de hucklebuck en de charleston te zien performen. Hun hiphopnummer was ook zo magnifiek om te zien ;-) Gevolg is wel dat haar rechterachterpoot overbelast is nu. Ze hinkt op drie poten sinds donderdagmorgen. En ze mag geen pijnstillers met het oog op een mogelijke zwangerschap. Het leven van een artiest is best zwaar ...

14/04/2012 14:04:12

Vandaag, nog meer dan alle andere dagen van het jaar, is het mijn dag ! Ik verjaar dus ik trakteer met taart ;-) Eerst de kaarsjes uitblazen en smullen maar ! Mijn zussen staan uit zicht te popelen ;-)

13/04/2012 15:21:41

Wij, honden zijnde, hebben het geluk om in een gezin te wonen waar intens geleefd wordt. Maar gezien mijn nakende verjaardag - ik word er morgen 5 - mogen Sabine en Luc het soms wat rustiger aan doen. Die twee zijn tenslotte ook al half de veertig ;-) Zaterdag brachten we in Beauraing door. Ligt van Damme zowaar in de tegengestelde richting van onze reisbestemming Denemarken maar wie maalt daar nu om ? Bailey was ingeschreven voor de wt van Beauraing en omdat Sabine al niet had kunnen deelnemen in Oteppe, wou ze er toch graag heen gaan. Gezien de aankomende dekking van Danske had ze dat beter niet gedaan. Het werd allemaal te hectisch op een te korte tijd. Sabine liep extreem nerveus daar we die dag nog geen weet hadden over het tijdstip dat we zouden moeten aanzetten richting Danmark en Bailey was net haar loopsheid af. Daarmee bedoel ik dat Bailey zó moe was dat ze niets zin had in werken. Haar vervloekte vrouwelijke hormoontjes ;-( Toen ze te wachten had om de proeven af te leggen, zat ze met haar ogen dicht te soezen en had totaal geen interesse in wat er rond haar gebeurde. Sabine wist meteen dat het niks zou worden en het werd ook niets ;-)

In de namiddag kregen we resulaat van Danskes bloedtest. Haar progesterongehalte stond nog te laag (1.36) waardoor Sabine en Luc beslisten om niet naar Keulen te rijden maar om alsnog naar huis terug te komen. 'Changement de plans' heet dat in het frans. Hotelreservatie in Keulen afgebeld, hotelkamer in Hamburg voor in de plaats geboekt en dan maar zondagmorgen nog even jachttraining met Câline en Danske meepikken in Nederland. Kunnen we dan eindelijk naar Denemarken ? Neen, we komen Hengelo voorbij op weg naar Balto en laat Hengelo nu net zijn waar Yara woont ;-) Zijn Sabine en Luc even op de koffie geweest bij Angelito (Petra was aan het werk). Hebben ze Yara van kop tot teen geknuffeld. We moesten die dag slechts tot in Hamburg geraken dus dat kon wel allemaal ;-)

Maandag reden we eerst voorbij Gunvor en Peter en zetten daar onze bagage af. Het is al de vierde keer dat we er logeren en ondertussen zijn we bij hen meer dan welkom. Het was dan ook een blij weerzien. Even met hen het laatste nieuws uitgewisseld. Daarna tot aan het strand gewandeld. Dan weer in de auto voor zo'n veertig minuten want le moment suprême moest nog komen. Voor Balto en Danske. En die kwam ook ;-) Met een tevreden gevoel konden we maandagavond op tijd ons bed in.

De lovebirds mochten zowel dinsdag als woensdag tjiep-tjiep doen. Zodat we op donderdag huiswaarts konden keren. Danske heet niet voor niets Monkey Dans. Ze trekt de lijn echt door. Ben zo benieuwd wat er nog allemaal volgen zal ;-) Eén ding staat vast : als er pupjes in de maak zijn, dan mogen ze zich ware liefdeskindjes noemen. Want wat een chemische aantrekkingskracht tussen Balto en Danske ! Hij was ondersteboven van haar - soms letterlijk - en zij was verrukt van hem. Hoe die twee met elkaar gedanst hebben. Balto's uithoudingsvermogen werd zwaar op de proef gesteld. Felle Danske bepaalde het ritme en als hij ook maar even aan uitrusten dacht, toonde zij hem wel hoe het moest. Ze zat dus geregeld 'on top' ;-) En Balto wist niet meer waar hij het had ;-) Geen time-out voor hem. Wat een vrouw, wat een vrouw, wat een vrouw ! Ben zeker dat hij dat menige keren gedacht heeft ;-)

10/04/2012 09:14:59

We overnachtten zondag in Hamburg. Zodat we op maandag niet veel route te doen hadden om tot bij Balto te geraken. Zaterdag héél vroeg in de ochtend bij Danske nog eens bloed geprikt. Ze had nog steeds een te lage progesterongehalte. Toch waren Sabine en Luc overtuigd dat Danske 'in need was for a man'.

Maandag om 16h wist Balto dat hij die man was.

Ze maakte hem zo zot want Danske was zo hot dat hij in zijn haast niet raak schoot. Hij mocht dan twee uren bekomen. Om 18h ontmoetten ze elkaar opnieuw. Om 18h01 was het zaakje geklaard of waren de zaadjes aan het zwemmen ;-) 

En op dinsdagmorgen, want iedereen wou zeker zijn van een 'perfect time' ontmoeting, gaf de test een waarde aan van 8.9 ng/ml. Eén ding staat vast : Danske ligt op het goeie moment in de armen van haar lover.

9/04/2012 17:07:22

Thuisblijver Flynn geniet ook van vakantie ! Een foto van hoe je na het sporten even mag relaxen ;-) En voor alle duidelijkheid : mijnheertje is helemaal zelf in de ligzetel gekropen. Dit heb ik nog voor ons vertrek naar Olivier doorgestuurd en spreekt van vrijdag 6 april. Ik heb op dit eigenste moment waarschijnlijk al veel andere dingen te vertellen maar daar zullen jullie nog even op moeten wachten ;-) Toedeloe !

 

Flynn hangt de coole gast uit ;-)

8/04/2012 10:36:11

Het is wel geen ei maar enfin het kan er met wat verbeelding voor doorgaan ;-) Flynn die jullie allen op zijn manier een Vrolijk Pasen toewenst. Hoe zeggen ze dat ook alweer ? Retrievers horen zacht in de bek te zijn. 'k Denk dat deze chokotoff dat wel is ;-)

Pasen is tegelijkertijd de dag dat Legend bij Sky en Floyd gaat wonen. Hij wordt vast een keitoffe vriend van de familie ! Wij staan te trappelen om hem te ontmoeten. En Ayla heeft er een zusje bij ! Yenthe heet ze. Haar willen we ook graag eens zien. Het is blijkbaar de periode van het jaar voor jong leven ;-) Als onze reis naar Denemarken zijn doel niet mist, mogen wij hier over een aantal weken ook 'vers vlees' (vind ik nu zelf nen goeie) verwachten. Er breekt een erg spannende tijd aan ;-)

5/04/2012 23:23:44

We zijn nog in het land ;-) Het resultaat van het bloedprikken deze morgen gaf een waarde van 0,61 ng/ml. Danske is dus voorlopig niet aan hotsebotsen toe. Hell yeah, ik kijk naar Danni Lowinski op donderdagavond ;-) Enkel de klokken van Rome zullen luiden zondag. Het klokkenspel van Balto heeft te wachten tot na Pasen ;-)

Twee Kinky-zusjes deden deze week mee aan de overgangsproeven Gehoorzaamheid van A naar B in hun respektievelijke hondenschool. Kinky Night berucht ;-) als K.C. behaalde 91/100 en mag zich sinds 31/03 als B-hondje gedragen. Kinky Love - Bess - waagde zich gisteren aan de test. Ook zij slaagde. Met een puntentotaal van 45/50. Ik fungeer maar al te graag als messenger van zo'n berichtgevingen.

4/04/2012 11:13:54

Luc bracht niet op zijn alleen die dag door. Niemand hoeft ongerust te zijn dat hij zich zou verveeld hebben zondag. Hij reed op en af naar Luxemburg in het gezelschap van Caroline en Flynn. Kinky Cool nam er, in de jeugdklasse, onder de Italiaanse keurmeester Ferdinando Asaghi, deel aan de 84e Internationale Dog Show. De man was van niet veel zeg. Eigenlijk het enige wat hij aan Caroline vroeg, was of ze in het Frans of in het Engels wou aangesproken worden en hoe oud Flynn was. Daar moesten ze het dan maar mee doen. Deze km gaf geen feed-back, geen (be)lovende woorden maar dus ook geen negatieve daar hij helemaal niets zei ;-) Is jammer want er staat bitter weinig tegenover de inzet die aan de dag gelegd wordt. Flynn kreeg een 'Uitmuntend' als beoordeling dus zijn we zeker blij maar een participant, zoals een deelnemer aan shows wordt genoemd, wil misschien toch een tikkeltje meer waar voor zijn geld ;-) Caroline heeft nu zelf ervaren hoe het er allemaal aan toe kan gaan en ze mag het niet aan haar hart laten komen. Andere keurmeesters, andere wetten. Ik ben er zeker van dat er keurmeesters bestaan die lovend over Flynn zullen zijn en die dat dan ook, als bewijs van hun liefde voor het ras, op het moment zelf zullen meegeven. Caroline, ik zag het filmpje die Luc maakte toen jullie in de ring liepen : Flynn mag er zeker wezen hoor ;-) Onze jongen had anders geen 'Uitmuntend' behaald.

Vandaag zijn we Bianca, haar kids en Kadanz tegen het lijf gelopen tijdens onze wandeling. Bianca's vinger staat echt lelijk ... Ze moet nu zelfs antibiotica slikken ... En ik vernam met scha en schande dat Benji werkelijk doof is ! Oei, oei, oei, verschrikkelijke miscommunicatie tussen ons zondag. Nu ik weet dat ze zo'n hulpeloos besje is, beloof ik, als de kans zich nog eens voordoet, lief tegen haar te zijn. Trouwens toen Kadanz nog maar net bij hen woonde, vond zij als pup Benji's staart zeer grappig. Binnen de kortste tijd was Kadanz groter en sterker dan Benji. Kinky Pink vond het enorm leuk om met Benji te sleuren door Benji aan haar staart vast te grabbelen. Nu is ze wijzer geworden en doet ze dat niet meer ;-)

3/04/2012 17:21:53

Terwijl wij ons vermaakten ten huize Kadanz, bracht Câline haar tijd door in St-Katelijne-Waver. Daar nam ze deel aan de working test in de beginnersklasse. We hebben tegenwoordig naast een monkey nog een andere diersoort in huis. Een ezel ! En hiermee doel ik in eerste instantie op Câline. Ze werkte onder haar niveau en liet zeker 20 punten liggen. Het feit dat ze ook 1 dummy niet binnen bracht, maakt dat ze niet geklasseerd is. De proeven waren zeker te doen, ook voor Câline. Hoewel ze in deze startersklasse, zeer jong bleek te zijn tegenover haar collega's. Câline had nummer 2 en had dus bij elke proef meteen aan te treden eenmaal de proeven van opzet veranderd waren.

Ze begonnen met een proef waar het direct faliekant afliep. Onze kleine kon dit nochtans aan ! Een ruig gebied waar er met schot een dummy wordt gegooid. Câline had eerst netjes los te volgen in tegengestelde richting en moest van een verdere afstand de dummy gaan zoeken in toch wel een rotzooizone. Dit ging goed, alleen liet Sabine de dummy in het overnemen vallen. Nog een ezel in de familie ! En keurmeester was Lydia Goossens. Moet ik verder vertellen ? Deze proef was nog niet gedaan. Sabine stuntelde verder want door het ongeluk met de dummy zat Câline niet snel genoeg terug aan de voet. Daar er nog een schot kwam en de hond opnieuw een dummy te halen had. Werd voor Câline dus een blinde. Wat ze nog zou moeten kunnen. Câline ging wel maar kreeg echter ineens andere geuren in haar neus en zocht niet meer naar de dummy. Ze was met wat anders bezig. Lees beestjes met lange oortjes. Mevrouw Goossens zag het een tijdje aan maar toen moest Sabine haar flat leeg terughalen. Volkomen juist. En ook de score. 5/20.

Tweede proef bij Patsy Deheyder : een enkele markeer. De dummy viel in het gras maar de weg erheen was niet effen. Honden hadden onder andere door wat begroeiing te rennen en een pad over te steken. Câline liep netjes naar de dummy, nam hem op en keek toen eerst naar die twee - in haar ogen - pipo's die daar stonden. Waren natuurlijk het geweer en de werper. Dat er ook andere mensen in de buurt kunnen zijn die haar vreemd zijn, moet ze gewoon worden. Sabine heeft haar toen ingefloten. 14/20.

Derde proef deed ze voortreffelijk. Twee enkele markings waarbij km Anita Norrblom twee punten moest aftrekken, zei ze zelf, omdat Câline bij de tweede marking het eerst nodig vond om naar de kip te staren die juist op het goeie ;-) moment een meter dieper van tussen de struiken achter de Bekaertdraad tevoorschijn kwam. 18/20.

Er was veel wachttijd tussen de 3e en de 4e proef en dat kan nooit bevorderlijk zijn voor de 'state of mind'. Niets aan te doen. Is op wedstrijden eenmaal zo. Keurmeerster en haar helpers namen ook nog een lunchbreak net voor Câlines groep kon beginnen. Deze oefening was aan het water. Wederom een oefening die Câline echt wel beheerst. Er werd een dummy in het water gegooid. Hond had eerst, weg van het water de helling op en het bos in, te volgen en mocht na teken van de km de dummy uit het water gaan vissen. Câline volgde keurig, sprong niet in, wachtte netjes op het commando van haar baas maar aan de rand van het water aarzelde ze. Is nu wel een moeilijke kant, moet daar eerlijk in zijn, maar toch. Câline had twee extra commando's nodig. Maar nu ! Ze klom uit het water en strompelde op drie poten naar Sabine. Jeetje, was ze gewond ? Ze deed haar uiterste best want ze schudde zich niet uit, liet de dummy niet vallen maar was architraag natuurlijk. Sabine vreesde dat ze zich had pijn gedaan aan het water. Eenmaal de lijn om d'r nek ging de kwispel aan 100 per uur en was er niets meer aan de hand ! Hoe verklaar je zoiets ? Had Câline nu nog gewacht met normaal te lopen tot ze uit zicht van de km was verdwenen, was Heike Klieber misschien milder geweest. Nu leek het of Câline de grootste komediant van de aardbol was ! 10/20.

Laatste proef. Deze hadden nummer 1 en 2 samen af te leggen. Wel leuk want Sabine stond dus samen met Marianne op post ;-) En de dames moesten die als allereerste duo afleggen met een hoop toeschouwers die benieuwd waren wat de proef zou inhouden. Brr, niets voor mij ;-) Een walk-up waarbij eerst een dummy met schot werd gegooid in de struiken. Omdraaien en wandelen maar ;-) Voorop een schot met een markeer. Eerste hond had die te gaan halen. Tweede hond moest die in het struikgewas binnen brengen. Dan wisselen. De oefening nog een keer met iedere hond de andere dummy te apporteren. Wel, dit was de pittigste van de 5 proeven ! Daar scoort onze zwarte dan ten volle op ! Heike Klieber was zeer tevreden : 'Excellent work of both dogs !' Sabine was zeer blij dat de km's die deze proef keurden net die twee waren waarbij Câline zich eerder op de dag als een ezel had gedragen. 20/20.

Câline gaf blijk van een goede basistraining en daar kan Sabine alleen maar gelukkig over zijn. Natuurlijk met een totaal van 67/100 kom je niet ver ;-) Volgende keer beter. Hopelijk ! Ezeli(e)n Câline, zorg maar dat die lange oren rap verdwijnen !

Ik wil nog iets heel bijzonder vertellen. Op de working test in St-Katelijne-Waver werden er ook twee speciale prijzen uitgereikt. Die van 'Beste Toller van de dag' daar deze wedstrijd door de Belgian Toller Club georganiseerd wordt en de 'Judge's Choice' voor de beste hond volgens de keurmeesters. De hond die volgens de km's het meeste potentieel en de beste werkstijl heeft voor een Retriever. Logisch dat ze een hond uit de beginnersklasse kiezen als beloftevolle hond. Wel, het is een flatcoatteefje geworden ! Dit is gewoon waanzinnig goed ! Deze jonge hond behaalde een resultaat van 100/100 ! Ongelofelijk hé ! En wat wij vooral super vinden, is dat dit teefje een dochter is van Ticket. Yep, een halfzusje van de Kinky's ;-)

Waar Luc op 1 april rondhing, blijft alsnog een mysterie ;-)

2/04/2012 16:14:32

Elk van ons heeft voor de verandering ;-) een megaleuk weekend gehad. Ik schrijf elk van ons omdat we niet allen samen op dezelfde plek hebben genoten van onze zondag. Heel vroeg op de ochtend, eigenlijk midden in de nacht, sloop Luc het huis uit. Die waren we al kwijt ;-) Iets later op de nacht hadden ook wij te vertrekken. Na zo'n 2 km moesten Bailey, Danske en ik de auto uit, Câline bleef liggen. We werden slaperig begroet door Bianca, Bo en Jens. Wat wil je, de klok gaf half7 aan en dat voor een zondag ! Wij drieën hebben de hele dag doorgebracht bij Kadanz en haar familie. Was gezellig hoor ! Alleen had ik een akkefietje met hun 14-jarige oude hond ... Sabine had 's morgens gezegd om mij niet met haar samen te laten omdat ik al bij aankomst aangaf dat ik het niet zo op die kleine witte pluizenbol begrepen had. In haar enthousiasme dacht Bianca later op de dag dat Benji en ik het wel zouden bijleggen. Verkeerd gedacht ... Ik lag te soezen in de zon. Benji benaderde mij wat te close. Op de typisch kleine rashondenmanier. Ik had al zachtjes gegromd maar 't oudje begreep maar niet wat ik wilde zeggen. Ze ziet niet goed meer en misschien is ze ook al wat aan de dove kant ? Benji drong aan en het werd mij teveel ... Och, ben ik toch een slechte hond om geen respect te tonen voor haar leeftijd ! Schaam mij diep ... Ik haalde uit naar witte fluffy. Bianca wou mij op de poten tikken maar werd in de vingers gebeten door ... haar eigenste hondje. Benji reageerde uit schrik door mijn toedoen. Sorry Benji ;-( Zal het nooit meer doen ... Wel moest Bianca naar de dokter. Hij stak een prik in haar poep tegen de klem ;-) Voor de rest hadden we het daar erg naar onze zin. Kadanz vond het fijn dat we er waren. Benji niet echt ;-) Bailey liet zich alle knuffels welgevallen. Zij nestelde zich in de mand bestemd voor haar dochter. Alsof ze thuis was. Met haar hele lijf lang uitgestrekt waarbij enkel haar knieën (en het stuk erachter) - nog net of net niet meer - in de mand hangen. Hoe ze die slaaphouding comfortabel kan vinden ... Danske vond een tennisbal in de tuin. De godganse dag heeft ze er buiten mee geparadeerd. Zelfs tijdens het wandelen, nam ze de gele bal mee. Geen omkijken naar die zussen van mij ;-) Bianca, Giovanni en kids zijn unaniem : ze willen gerust nog dogsitten op ons want wij zijn heel brave hondjes. Ahum ! Gelukkig hebben Beetje en Deetje zich voorbeeldig gedragen.

30/03/2012 16:51:15

Naast hét hottest ;-) nieuws dat Monkey Dans loops is en dat ik mij al helemaal zit te verlekkeren op het snoepreisje die aan dat gegeven vasthangt, wil ik nog wel het één en ander kwijt. Bailey ziet wekelijks een deel van haar chokotoffpupperds. Ze mag dan van de zijlijn toekijken hoe haar kinderen evolueren in het 'werken met de baas'. Of toont al eens een oefening voor ;-) Dit gebeurt allemaal op een heel relaxte manier waarbij iedere pup op zijn eigen tempo mag groeien. We weten allemaal dat Kinky Pink een nierinsufficiëntie heeft waardoor ze echt een heel verwend meisje is ;-) en waardoor er vóór de winter niet aangedrongen werd om haar effectief te doen zwemmen hoewel de rest van het nest geen moeite had om over water te trappelen. Kadanz rende wel het water in maar eenmaal ze geen vaste grond meer voelde, ging ze in achteruit ;-) Ze was toen ook nog piepjong hé. 15 maart is nog maar eens een memorabele dag in Kadanz' leven. Er is haar inderdaad slechts een kort leven gegund maar wat voor leven ! Eén aaneenschakeling van wondermooie momenten ;-) Kadanz heeft dus donderdag 15 maart 2012 - is ze nog geen 10 maanden hé - voor het eerst gezwommen en meteen een heel eind. En moeten jullie nu wat weten ? Ze vindt het heerlijk !

29/03/2012 21:58:25

Ben ik de site wat uit het oog verloren ... toeme toch ! Maar niet alleen voor jullie is het schitterend weer ;-) en het is altijd recht evenredig met elkaar : wanneer er veel te beleven valt, heb ik weinig tijd om het allemaal op te schrijven. Daarnaast zat ik ook met een ei - 't is bijna Pasen - in mijn gat. Want hoe vertel ik dat Bailey loops is zonder de lieve mensen die wachten op de loopsheid van Danske teleur te stellen ? Voilà, het is er uit : onze Bailey is loops. Dit al sinds de 19e en zodoende viel deelname aan de working test in Oteppe (24/03) voor haar in het water. Natuurlijk koos Bailey het goede moment uit ! 't Is te zeggen : Bailey kon niet meer uitgeschreven worden en Câline mocht ook niet meer, weliswaar in een andere categorie, haar moeders' plaats innemen. Was Bailey nu 7 dagen eerder of 7 dagen later loops geworden, waren beide opties nog mogelijk geweest. Nu moet de volle pot betaald worden zonder te kunnen aantreden op deze wedstrijd. Eentje was hier dik ontgoocheld en nogal 'pissed'. Sabine is haar naam.

Sabine was dus de week ervoor druk bezig geweest om Bailey klaar te stomen. Ik bedoel gewoon dat ze wat specifieker/intensiever getraind hebben samen ;-) Maar ook Câline heeft oefening nodig daar ze aanstaande zondag ingeschreven staat voor de working test in St-Katelijne-Waver. En gisteren liep het tijdens de les helemaal verkeerd ... Was wellicht nog een te moeilijke oefening voor haar om mee te starten ... Twee dummy's op een groot open veld samen weggelegd op zo'n 90 m. Halverwege stond Marianne en gooide een dummy op 45° over een sloot. Câline moest natuurlijk zoals de andere honden van de groep eerst de dummy rechtvoor halen en dan de markeer. Ze was vierde hond en had niet meer de verre dummy in gedachten want de vorige deden het ook niet meteen zoals het moest. Ze nam aanvankelijk Sabines richting aan maar draaide af naar de markeer. Sabine kon haar stoppen en terughalen. Tweede keer lukte het haar wel maar toen ze de markeer binnen moest brengen, liep er op de dijk (beneden aan die dijk lag de dummy) een wandelaarster met vijf honden die het nodig vond om met Marianne aan de babbel te gaan. Wachten om ze te sturen dus en dan wou Câline het water niet over ... Ze luisterde voor geen meter meer dus stapte Sabine naar haar toe. Câline huppelde ondeugend op 'je kan mij toch niet pakken afstand' rond Sabine heen. Sabine besliste om Câline in de auto te doen want ze wou met het oog op de wedstrijd volgend weekend geen druk op haar hondje zetten. Ze zette de training verder met Danske. En mega hoor van Monkey Dans. Want er lag nog voor iedere hond een dummy 90m verder in het gras. Danske had daar niets van meegekregen en haalde die zomaar blind binnen. Ze rende wel eerst over de valplaats van de dummy's heen, sprong zelfs over het water het veld af. Ja, vooruit is vooruit hé ;-) Sabine floot haar terug en met hulp van haar voorjager van het moment zocht Danske mooi het gebied af en kwam blij terug met een dummy.

Na de les gingen Santa en Bailey aan de slag. In de hoek van dat zelfde veld werden 6 dummy's gelegd waarbij Bailey meeliep tot daar en Santa in de auto bleef. Eerst werden beide honden schuin over het veld om een dummy gestuurd. Voor Santa blind, voor Bailey een memory. Dan liepen de 4 de dijk op en kregen de flatcoats een verleiding rechts schuin over het water maar moesten eerst om de verre andere dummy in de hoek gelegen. Die lag ook rechts en om die binnen te halen moesten Santa en Bailey de dijk af en over het water. De laatste twee dummy's bleven liggen voor later. Eerst nog een andere pittig oefeningetje ;-) Aan de andere kant van die dijk ligt een groot water voorafgegaan door struiken en bomen en dat gebied is afgezet met draad. Eén dummy werd blind gelegd aan de voet van een boom in de hoge begroeiing. Op dezelfde lijn van deze dummy werd met schot een dummy in het water gegooid. Honden zagen de dummy niet vallen, konden enkel de plons horen. Eerst moest de blinde dummy binnen komen en daarna de dummy in het water. Zowel Santa als Bailey liepen gezwind de dijk af, sprongen over de draad, liepen het ruige gebied in, stopten op de fluit, zochten in het juiste gebied, vonden de blinde dummy, kwamen even gezwind terug naar hun baas, gingen terug aan de voet zitten. Bij het woord 'apport' denderden ze dijk weer af, huppelden de draad voor de derde keer over, renden naar het water, zwommen om de dummy en brachten ook die formidastisch terug. De laatste dummy in de hoek van het veld moest ook nog binnen komen en die hadden ze te halen vanuit een heel andere hoek met opnieuw een markeer als verleiding. Geen moeite voor deze twee browniegirls ;-)

Nadat Sas en Sabine met Santa en Bailey getraind hadden, mochten alle honden samen lekker ravotten en naar het water. Heerlijk ! We hebben er trouwens een nieuw vriendje bij. Hij is een Cocker Spaniël en hij heet TicTac. Sas heeft hem in huis gehaald en hij is een echte scheet maar dat wisten wij al want wij kennen hem van toen hij nog Harry heette ;-) Nu leeft hij bij Sas en Guus en heeft het zo verschrikkelijk naar zijn zin. Na al die gezelligheid deed Sabine de oefening van 's morgens met Câline over. Want het zat haar dwars hoe Câline had gehandeld. Ze koos om de afstand iets in te korten maar vooral om de hoek met de verleidingsdummy groter te maken. Câline had geen enkele moeite. Ze bracht beide dummy's netjes binnen in de correcte volgorde. Câlienemiene zal last hebben van ochtendhumeur zeker ;-)

Totaal iets anders nu. Ik heb als bijnaam 'A' en mijn flatcoatzussen respektievelijk 'Beetje', 'Deetje' en 'Ceetje'. Sabine en Luc hanteren deze namen als ze over ons iets willen zeggen zonder dat er iemand van ons dat door heeft. Wij zijn echter niet blond hé ;-) Wij weten echt wel dat 'A' voor stoere Aiko staat, 'Beetje' voor Bailey, 'Deetje' voor Danske en 'Ceetje' voor Câline. Ik wil dus met het volgende afsluiten en de mensen die het moeten weten, kregen vanmorgen vroeg al een mail en gelukkig dat ze zijn ;-) DEETJE is loops !

13/03/2012 13:32:12

Was het de zon die ervoor zorgde dat Sabine en ientjemientje Câlinetje gisteren gezellig keuvelden ? Maakt niet uit. Die twee hadden een prettig onderonsje en kwamen heel happy thuis. Het over water sturen verliep dus uitstekend ;-) Aan een klein water waar Câline net niet over kan springen en waarvan ze heel goed weet dat ze om kan lopen. De inzetplek was op het einde van de oefening 100m van het water verwijderd. Câline rende en zwom in één rechte lijn heen. Maar vooral : ze rende en zwom in één rechte lijn weer ;-)

Sabine trainde daarna nog een uur met Danske en een uur met Bailey. Ook de twee chokotoffs zaten lekker in hun vel en kregen alles voor mekaar wat van hen verlangd werd. Toen Luc vroeg thuis was van zijn werk, zijn we met zijn allen nog een grote boswandeling gaan maken. Luc kon bijkomen van zijn zware dagtaak terwijl Sabine naar hartelust vertelde over de oefeningen die ze mijn zussen had laten doen. Een goed leven dat wij hebben ;-)

8/03/2012 18:23:11

Sabine en onze kleine zwarte hebben een meningsverschil. Ze hebben het één en ander uit te praten. Sabine moet deze discussie winnen maar zal veel overredingskracht nodig hebben, dat bleek deze morgen ... Câline vindt soms dat bij het terugbrengen van een dummy over water ze sneller terug is als ze om loopt. Dat idee heeft ze als ze van ver van de waterkant wordt gestuurd. Heenweg gaat ze rechtdoor maar terugkomen is met een bochtje via het vasteland. Klein spook zal hoogstwaarschijnlijk gelijk hebben maar Sabine keurt dit niet goed. Expliciet een heel klein water opgezocht deze ochtend om te proberen Câline van standpunt te doen veranderen. Een volhardertje is ze wel, ienemiene Câline. Je kan inderdaad altijd trainen op water dat breed genoeg is. Câline weet dat dan de snelste weg terug door het water is. Heeft ze in zo'n geval hoegenaamd geen twistpunt met Sabine. Maar dan weet je als baas niet of je een hond hebt die niet omloopt. Even bewust op trainen zodat Câline niet meer fysicagericht denkt maar gewoon zonder te rekenen ook via het water terugkomt ;-)

7/03/2012 20:56:22

De dochter van Santa alsook de dochter van Bailey hebben er niet veel van gebakken deze morgen. Het duo 'Flor - Cal' hadden capriolen ! Hun voorjagers weten weeral waarom ze zo graag een dochter van hun allerliefste bruintje wilden ;-) Komt wel goed. Trainen blijft een voortdurende uitdaging ;-) Het duo 'Santa - Bailey' daarentegen ging super ! Twee kanonnen bij elkaar en ze gaven VUUR. Bailey bezorgde Sabine ook hartkloppingen ;-) Echter zulke 'beats of the heart' zijn kerngezond voor het hart ;-)

Begonnen met een verloren zoek en een blinde over water. Naar een andere plek verhuisd. Daar langs een water werden recht vooruit op zo'n 40m 4 kleine zoekdummy's verstopt. Elk mocht er eentje gaan zoeken. Vervolgens moesten Santa en Bailey naast elkaar blijven zitten aan de rand van dat water. Sas en Sabine lieten hen achter en vertrokken elk in een andere richting om dummy's weg te leggen. Sabine liep door het bos om het water heen en zorgde voor twee dummy's aan de overkant van het water zo'n 30m verder in het bos. Sas verstopte twee dummy's in een diepe kuil onder een dak van dikke takken en legde nog voor elke chokotoff een verloren zoek zo'n 70m diep het bos in waarbij de 2 overige kleine zoekdummy's links lagen en het water achter hen lag.

Elk om beurt mochten ze een dummy zoeken dus konden ze zowel met de verre dummy als met de dummy die onder de takken lag, terug komen. Een hoek van 45° tussen de twee valplaatsen vanop de inzetplek. Santa ging voor de verste dummy. Ook Bailey zocht goed maar vond niets en daar ze behoorlijk lang wegbleef en ze haar niet meer zagen (heuvel tussen inzet en uit te zoeken gebied), riep Sabine Bailey terug. Tweede maal ingezet richting 'kuil'. Bailey liep er recht naar toe, stopfluit en territorium links laten zoeken. Bailey verdween (ze zat in de kuil) en had vrij snel de weg gevonden om de dummy vanonder de takken te kunnen pakken. Joepie, daar kwam ze aangerend met de dummy ;-) Santa ging die ook halen en dan had Bailey de verre verloren te zoeken. Ze had spijtig niet snel genoeg succes. Haar dan maar wat geholpen. Deed de dames besluiten om nog eens twee dummy's in dezelfde buurt te leggen en deze keer met de honden mee opnieuw twee dummy's in de 'kuil' te gaan gooien. Zelfde inzetplek, eerst de verre verloren zoek. Bailey wou het liefst naar de kuil op rechts. Sabine kon haar uiteindelijk wel op andere ideeën brengen ;-) Daarom bleef de kuilverleiding liggen voor Bailey.

Santa kreeg een markeer 45° rechts in het water als verleiding, had eerst de blinde over water te halen, moest dan op 90° nog de 3e kleine dummy halen die wat onder de begroeiing verstopt zat zoeken en mocht dan de markeer binnen brengen. Bailey kreeg hetzelfde zonder de verleiding maar ze had die natuurlijk ook zien vallen dus was onrechtstreeks ook een verleiding voor haar. Daaropvolgend een markeer in het bos in een hoek van zo'n 30° met de kuildummy waarbij Bailey eerst om de kuildummy moest natuurlijk ;-) Beide flatcoatgirls brachten alle dummy's heel keurig binnen. Deze training werd afgesloten met 4 markings waarbij Santa en Bailey er elk twee haalden. Nogmaals een leuke dag om te herinneren ;-)

7 sociaal ge'attest'eerde flatcoats bijeen. Lotte met Bess, Ilse met K.C., Giovanni met Kadanz, Magalie met Bailey, Caroline met Flynn, Pascale met Alfred en Olivier met Copain na de test. Spanning er af bij iedereen ;-) is duidelijk te zien ;-) Want ervoor moesten ze toch wel onder appèl staan dus dit is het blije weerzien van mama Bailey met haar chokotoffjes. Aan allen een hele dikke merci voor jullie inzet !

2/03/2012 11:33:32

Een waar veldslag ! De gelederen zijn allen gesneuveld, alleen ik als kolonel bleef waardig overeind staan. Luc was vorige week ziek. Sabine deze week heel zwaar verkouden. Zouden die samen slapen ;-) Câline is al een tijdje uit haar doen. Ze dacht dat ze pups ging krijgen ! Maar ik ben zo slim dat ik weet dat dit nog steeds niet kan als er geen bevruchting plaatsvond. Haar lichaam vertelt haar nochtans dat ze onlangs mama is geworden want sinds woensdag heeft ze melk. Dat heet schijndrachtig zijn. Dus ook zij aan de medicatie om de melkproduktie stop te zetten. Bailey had woensdag tijdens het trainen haar ups and downs. Even op de kalender gekeken. In tegenstelling tot Danske is Bailey een teef met een heel regelmatige cyclus en daarbij een heel korte cyclus. Zij wordt straks gegarandeerd loops. Danske heeft bij een nakende loopsheid niet zo'n loom gedrag als het op werken aankomt dus geen paniek. Vermoed wordt dat de chokotoffs elkaar zullen aansteken en dat het voor beiden zit aan te komen. Bailey blijft haarzelve vrolijk alleen vindt ze dummy's niet zo boeiend tijdens die tijd van het jaar (loopsheidstoestandentijd). Is nu eenmaal zo. Danske maakte ons tijdens de nacht van woensdag op donderdag wakker. Ze jankte het hele huis bij elkaar. Luc sliep als een roos, heeft er werkelijk niets van meegekregen ;-) Danske had erge pijn aan pootje en strompelde op slechts 3 van haar ledematen vooruit. Zielig was het om haar te zien. Ze zag er zo hulpeloos uit. Donderdagmorgen had Sabine toch al afspraak met Lotte daar Bailey haar jaarlijkse entingen van doen had. Dus Danske mee. Toen waren er nog verschillende opties wat de pijn zou kunnen veroorzaken. Een dag later plus het feit dat Danske al op die poot steunt, is er geen reden tot hevige ongerustheid. Geen breuk en niets met de gewrichten aan de hand. Ook zij moet pillen nemen. En rusten natuurlijk. A la guerre comme à la guerre ...

28/02/2012 18:26:53

Over wie ik het ook nog moet hebben, is Flynn. Zondag nam hij voor de eerste maal deel aan een hondententoonstelling. Hij mocht zich laten keuren in Gent tijdens de 44e Flanders Dog Show door de heer Alfons Simons. Het debuut van Kinky Cool of Perfect Promise in de showring ;-) Met zijn 9 maanden en 2 dagen had hij in de jeugdklasse aan te treden. Komt dus net piepen in die klasse. De keurmeester ging grondig te werk. Hij nam rustig de tijd om alle honden nauwkeurig te keuren. Flynn kon hem bekoren m.a.w. hij vond onze chokotoffreu een hele mooie hond. Dat zorgde voor een 1e plaats Zeer Goed. Zo, de spits is er af ;-) Caroline en Luc zullen nog wel samen te zien zijn op tentoonstellingen in de toekomst. Met Flynn mee uiteraard ;-)

26/02/2012 20:21:33

Heb nogal wat in te halen qua verhalen naar jullie toe maar had de computer voor enkele dagen niet tot mijn beschikking ... En ik weet dat ik onderhand al lang zaag dat er een nieuwe site in aantocht is dus moet daar ook aan gewerkt worden ... Neemt niet weg dat Bailey woensdag zich van haar beste kant liet zien tijdens de training met Santa. Saskia, bedankt om mij daar aan te herinneren ;-) Ik woon in België en ben eerder bescheiden in zo'n dingen ;-) Vertel dus niet zo vlug hoe knap mijn zusjes wel zijn. Als ik het weet, is dat meer dan voldoende ;-) Het was lang geleden dat Santa en Bailey zo met zijn tweetjes wat deden en wat hadden ze het fijn samen. Was heerlijk vertrouwd en inderdaad Bailey was naar de kapper geweest ;-) Want wat heeft ze verschrikkelijk machtig gewerkt. De hele training als een speer, hé Sas ;-)

25/02/2012 11:56:21

Hoe vreemd het ook mag klinken maar nestzussen kunnen, ook al wonen ze honderden kilometers van elkaar, rond dezelfde tijd loops worden. Anders gezegd, ze houden er een zelfde cyclus op na. Een groep teven die samenwonen, kunnen zich ook op elkaar afstemmen qua loopsheid. Vorige keer deed Danske niet mee met Bailey's, Câlines en mijn spelletje. Spijtig toch. Maar Danske werd wel telkens rond hetzelfde moment als haar Deense nestzus Canis loops ... En dit is een stukje tekst uit de mail die we net ontvingen van Nick (Danskes fokker en eigenaar van Canis) :

Hello my dear friends!

First I have some good news for you ! Canis started her heatperiod wednesday the 22. of february, late afternoon. So I think, if the things are as they use to be! her twinsister Danske, should follow in the next week or two.

Ik voel het in mijn tenen dat ik weldra mijn valies mag pakken. Danmark, we are ready to take off ! Maar dan met de auto ;-) Echt waar, quasi overtuigd dat we algauw op vakantie mogen ! Algauw is wel niet morgen of overmorgen hé. Met enkelen nu niet meteen overenthousiast gaan worden ... Monkey Dans is het nog steeds niet.

21/02/2012 14:51:22

'Ik ben boer Harms en ik kom uit Drenthe en ik hou van disco ...' Ik weet, het is niet te geloven ... en het is niet zo ;-) Met de Ardennenbende gaan we dit jaar naar Drenthe. De Ardennenbende bestaat uit vier koppels en een pak honden. En die hele meute trekt elk jaar naar de Ardennen - vandaar de naam - voor een vijftal dagen. Besloten werd om deze keer andere horizonten te gaan verkennen. Was wat zoekwerk om een huis te vinden waar honden in het meervoud meer dan welkom zijn. Gezien ik goed kan tellen, bestaat dit meervoud uit 14 ;-) Maar in Drenthe zien ze ons graag komen. We zingen hier al een tijdje het leuke liedje van boer Harms mee. Voorpret hebben we alvast. Daarbij het is vandaag carnaval dus des te passender ;-) Het al dan niet loops worden van Danske zorgde voor een extra moeilijkheid om een periode uit te kiezen die voor iedereen zou lukken om mee te kunnen. Zo ging Bailey twee keer drachtig mee naar 'dardennen' met de Ardennenbende. Dorin heeft gelijk (zie gastenboek). Ook zij kan goed tellen ;-) Voorlopig zitten we nog in de gevarenzone. We gaan niet mee naar Drenthe als Danske dan op het laatste van haar zwangerschap zou zitten. Dat is uitgesloten. Maar niets om ons nu over druk te maken. Over enkele dagen zitten we safe wat deze vakantie betreft. We zien wel wanneer de aap uit de mouw komt ;-)

20/02/2012 14:48:54

Bailey had gisteren een 'bad hairday'. En honden hebben véél haar dus had Bailey 'a really bad hairday' ! Jongens, weet niet of ze iets verkeerd gegeten had of dat ze met de verkeerde poot uit bed was gestapt maar alles wat mis kon lopen tijdens het trainen, liep dan ook vierkant mis ! Op niet eens zo'n moeilijke oefeningen. Ze maakte er een zootje van. Aan wat het lag, geen idee. Sabine wou Bailey gratis weggeven maar niemand toonde interesse. Dat laatste was om te lachen. Nooit mag Bailey weg. Trouwens geen enkele van ons allen. Werken met je hond, het loopt niet altijd van een leien dakje ... Gelukkig liet Bailey vorige week mooie dingen zien die by the way een veel hogere moeilijkheidsgraad hadden.

Danske werkte goed. Enkele onbelangrijke akkefietjes die - en nu zal ik heel voorzichtig zijn - te maken zouden kunnen hebben met een aankomende loopsheid. Want vandaag tijdens onze wandeling plaste ze opvallend veel. Van die 3-druppels pipi's. Is normaal - maar wat is nog normaal bij onze Monkey Dans - een kenmerk die aangeeft dat loopsheid niet lang meer op zich laat wachten. Cross toes ;-)

Câline herpakt zich qua trainen. Heeft zo een twee weken last gehad van hormonen wat te voelen was in haar werk. Die hormonen na twee maanden loopsheid. De die ja ;-) Mede de verklaring voor het o.a. enerzijds pikken van koekjes maar toch kieskeurig zijn qua voeding anderzijds. Flatcoats hé, je krijgt er kop noch staart aan ;-)

16/02/2012 16:32:24

 Deze kon ik niet laten voorbijgaan ;-) Is van Facebook gepikt maar ja we hebben er hier eentje lopen die 'dogbreeder' is hé ! Alhoewel ze lang werkloos blijft gezien Danske het vertikt om loops te worden ... 't Zal er ooit van komen zeker ? Of denkt Monkey Dans dat ze de heilige maagd Maria is ? Ik hoop dat al het geduld die zovele mensen hebben weldra zal beloond worden. Ook Balto vraagt zich af waar zijn bruid blijft ...

9/02/2012 8:51:45

Wij, honden, hebben zo onze eigen manier om te tonen dat we iemand extreem graag zien. Deze foto van Flynn en Bailey werd zaterdag genomen maar ik heb enkele dagen gewacht om hem op de website te plaatsen. Speciaal tot vandaag. Als eenvoudig aandenken en stil eerbetoon aan de liefde tussen moeder en kind. Het is vandaag 1 jaar geleden dat Sabines mama overleed ...

Mama, je bent de liefste van de wereld !

4/02/2012 19:12:25

Zat mij al enkele dagen af te vragen of we met muizen te kampen hadden. Onopvallend geritsel maar voor mijn hondenoren duidelijk waarneembaar. Ik ging op verkenning. Heb het mysterie opgelost. Câline speelt in 't geniep voor pikkedief. Ze steekt haar neus in andermans zak(k)en. Bij dit koude weer hangt er een fleece vest van Sabine aan de thermostaatknop in de gang. Die doet ze aan tijdens onze pipitour vóór het slapen gaan. En Câline ontdekte onlangs dat er lekkere koekjes in de linkerzak van die vest zitten ;-)

3/02/2012 17:45:51

Typisch ! Nu mijn winterfrak tot op de draad versleten is, vriest het dat het kraakt en ligt er sneeuw. Maar ik geef er niet om. Rol mij met of zonder dikke vacht even graag in de witte massa. Moet ik maar een beetje sneller rennen achteraf. Zo hou ik het ook warm. Want mijn zussen en ik vinden sneeuw een hemels geschenk. Die vlokken vallen dan ook uit de lucht hé ;-)

2/02/2012 21:12:36

Câline is nu een C-hondje. Gisteren deed ze mee aan de overgangsproeven van B naar C. Dit in gehoorzaamheid. 95/100. Vorige maand had ze het ook eens geprobeerd en had toen 93/100 maar was niet geslaagd omdat ze 0/5 had voor het 'staan'. Sabine had dit nog nooit getraind met haar en dus bij het commando 'sta' ZAT Câline heel schaapachtig naar boven te kijken en zag je haar vragen 'wat moet je nu van me ?' En daar je op alle onderdelen van de proef minstens de helft van de punten dient te behalen ... Tja, in de jacht leert een hond dat hij, als zijn baas tijdens het volgen stopt, moet gaan zitten. Nu ja, Câline mag tegenwoordig in de C-groep meetrainen. Het is slechts de gedachte hoor want ze heeft nog maar drie keer echt les in gehoorzaamheid gevolgd. De eerste keer was toen bij de overgangsproeven van A naar B en nu vorige maand een keer en gisteren een keer ;-)

Vandaag was een Kinky-dag. Vier van de 7 bruine koters van Bailey hebben zich samen met hun mama bij dit ijskoude weer hartstikke gejeund. Mama Bailey is aan het krimpen ofwel worden die bengels van haar groot ;-) Plezier hadden ze, toch moest er ook gewerkt worden. En dat er nog werk aan de winkel is, beseffen ze allen maar al te goed ;-) Onderling kunnen de baasjes het uitstekend met elkaar vinden en zijn ze elkaars motivatie en inspiratie. Eén Kinky voor allen, alle Kinky's voor één !

30/01/2012 15:11:15

Een weekend vol leuke kleine gebeurtenissen over een paar 'uitgeweken' Perfect Promise pupselfrutsels. Wat niet wil zeggen dat Câline, de thuisblijver van de 15, gisteren tijdens de jachttraining haar best niet deed. Ze stond perfect haar 'mannetje' als enige ienenmiene flatcoatgirl in de groep bestaande uit nog 1 Labradorteefje en 4 kolossen van Labradorreuen. Terwijl die Labs een snelheid namen en zo voorbij het uit te zoeken gebied vlogen en zodoende een immens groot gebied uit te kammen hadden, ging Câline heel gedreven en secuur te werk in de juiste zone met haar neus hoog in de lucht. Dan zag je die neus plots onder de heidepollen verdwijnen. Wanneer Câline dan opnieuw boven water - of pollen - kwam, was het met een dummy in de bek. Altijd geestig om die verschillen tussen de rassen waar te nemen want die Labs geven nooit op en vinden heus wel de dummy maar een flatcoat zoekt op een heel andere manier en persoonlijk vind ik dat ze dat mooi doen.

Enkele baby's van Bailey hebben ons dus aangenaam verrast dit weekend. Orka (Just a Babe) werd vrijdag getrimd en daar kregen we enkele foto's van doorgemaild. Het is dat wij geen kiezelsteentjes hebben liggen maar ik zou gezworen hebben dat het Câline (Just a Jewel) was op de foto ! Maar het had evengoed Yara (Just a Pearl) kunnen zijn of ook de vrouwelijke versie van Jazz wisten hun baasjes mij te vertellen. Het is dat ze allemaal goed op elkaar lijken ;-)

Zaterdag waren Sabine en Luc uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie van vzw Canisha assistentiehonden. Ze wisten dat ze er Eager (Just a Pride) zouden zien. Wat stond het blauw-geel hulphondenjasje hem prachtig ! Eager is altijd al een grote lieverd geweest en ondertussen heeft hij al menige harten veroverd. Het was ontroerend om te mee te maken hoe fijn hij zich gedroeg. Sabine en Luc hebben de persoon ontmoet die onbewust het hele verhaal in gang heeft gestoken. Voor hem was het ook zijn eerste en ongelofelijke prettige kennismaking met Eager. Eager heeft de hele namiddag, terwijl het drietal gezellig met elkaar babbelden, rustig naast de rolstoel gelegen. Sabine en Luc gingen dan ook met een heel warm gevoel terug naar huis.

Jazz (Just a Catch) nam zondag deel aan de hondenshow in Moeskroen in tussenklasse. Jo had dit willen geheim houden tot na de show maar dat is hem niet gelukt ;-) We zaten dus mee op hete kolen vooraf maar waarom eigenlijk ? Jazz was in goede handen en werd voortreffelijk geshowd door Carla (terwijl Jo zenuwachtig stond toe te kijken) met als mooi resultaat een 2e plaats Uitmuntend. Carla heeft het in haar vingers om honden - zo ook haar eigen Donna - op hun best voor te brengen. En zo heeft ieder specifieke talenten. Neemt niet weg dat Jazz echt wel een 'catch' is hé ;-)

Zondag was tevens de dag waarop Bess (Kinky Love) slaagde voor de ingangsproef om deel te mogen nemen aan de jachtcursus in Will to Please. We wisten dat Bess het kon maar het bevestigd zien is nog eens zo leuk natuurlijk. Grappig want zondagmorgen kreeg Sabine gelijkertijd twee smsjes binnen. Eentje met het resultaat van Jazz en eentje met de melding dat Bess er door was ;-) Bess bracht tijdens de proef de dummy zo enthousiast terug dat Geert (lesgever van de juniorgroep) er zelfs om moest lachen. En Geert lacht niet zo vlug als het om serieuze zaken gaat zoals het afleggen van een test ;-) Goed bezig hoor, die pupselfrutsels van onze Bailey.

Orka

27/01/2012 17:16:15

Dat er hier in de toekomst nog wel andere honden dan Bailey, Danske, Câline en mezelf zullen komen te wonen, is zo goed als zeker. Maar nooit meer eentje zoals ik. Iedere keer als ik aan het ruien ga, mag ik het horen. Sabine ziet mij doodgraag maar heeft een hekel aan de plukken haar die ik dan massaal verlies. Kan ze occasioneel serieus over foeteren ;-) Daar we geen winter meemaken zoals die hoort te zijn, raak ik vroeger op het jaar mijn wollen ondervacht kwijt. Nu dus ... Al de hele week word ik door Sabine een uur per dag onder handen genomen. Ik ben al fel vermagerd ;-)

25/01/2012 17:54:22

Iedereen maakt dit wel mee maar nu overkomt het mij. Het gevoel dat wanneer je naar iets aan het uitkijken bent het bij alleman rond je gebeurt alleen niet bij jezelf. Zo zijn er twee dingen waar ik sterk naar verlang : Dat Danske loops wordt en dat onze nieuwe site klaar is. Ik moet daarom Olivier een beetje met rust laten want Sabine valt hem al genoeg lastig ;-) Toch heb ik sterk de indruk dat hun samenwerking (met een beetje inmenging van Luc en veel verstandige opmerkingen van Kimberly) een mooi resultaat zal opleveren. Op naar mijn ;-) vernieuwde site !

Danske, ja, Danske ... Ze trekt gewoon de lijn door, ze is zoals ze is en als zij vindt dat wij met zijn allen geduldig te wachten hebben, zullen we geduldig moeten wachten. Een vriend van ons zei laatst dat hij verwacht dat ze ons ook op dat vlak zal verrassen. Hij grapte dat ze wel eens voor véél pups zou kunnen gaan, op zijn Monkey Dans hé ! Altijd in the mood om het 'anders dan anders' ;-) te spelen.

Sinds gisteren zijn de Kinky's 8 maanden oud. Kadanz en Flynn hebben samen dit heuglijk feit gevierd. Zo zot als een achterdeur als die twee elkaar ontmoeten ! Het is Sabine amper gelukt om een degelijke foto van hen samen te maken. Is spijtig niet echt scherp maar Kadanz heeft dan ook zo'n wiebelkont ;-)

Foto links : Kadanz en Flynn - Foto rechts : Flynn

Foto links : Kadanz - Foto rechts : Flynn

14/01/2012 14:44:14

Hoe het leven soms een totaal andere wending kan nemen ... In het volgende verhaal heb ik het over een hond voor wie dit van toepassing is. Hij is een flatcoat waar wij allen zeer veel van houden en die ons heel nauw aan het hart ligt. Hij is een zoon van Bailey. Op papier is Sabine wettelijke eigenaar gebleven van deze zoon van Bailey hoewel hij ergens anders, bij onze vriend Dirk, ging wonen. Ik heb het over reutje geel, over Just a Pride of Perfect Promise oftewel over Eager. Sabine schreef in het puppydagboek toen Eager naar zijn nieuwe thuis vertrok : 'Dirk en Eager zullen proberen samen een mooi werkteam te vormen. Eager krijgt de kans een opleiding te volgen zodat hij later kan laten zien wat er in zijn genen zit en voor Dirk wordt het een uitdaging om een Flatcoated Retriever voor te jagen.'

Anderhalf jaar later heeft ook het leven van Dirk een andere wending genomen en is het voor hem bijna onmogelijk geworden om de nodige tijd en aandacht aan Eager te besteden. Eager is een schat van een hond met een droom van een karakter die het - zoals iedere hond trouwens - verdient om een heerlijk leven te leiden. Sabine zat ermee in de knoop want ze weet heel goed dat Dirk van Eager houdt maar voor haar als fokster en eigenares van Eager staat het welzijn van Eager voorop. Zijn toevalligheden echt toevalligheden ? Bestaat er zoiets als een lotsbestemming ? Geen idee ...

Op een avond twee weken geleden ging de telefoon over. Een man contacteerde ons op aanraden van Caroline Thienpont van de vzw Hachiko, een Belgische vereniging voor de opleiding van hulphonden. De man in kwestie was Gerrit Martens, voorzitter van de vzw Canisha assistentiehonden. Hij was specifiek op zoek naar een Flatcoated Retriever en had ons als betrouwbare fokker aanbevolen geweest. Sabine en Gerrit raakten aan de praat en zo kwam het gesprek bij Eager. Eager zou kunnen beantwoorden aan het profiel van een hulphond in spé. Gerrit stelde voor om Eager een paar dagen in huis te nemen om hem te observeren. Sabine stemde in met dit voorstel want ze vond dat Eager zo'n kans niet mocht laten liggen.

Vrijdagnamiddag 6 januari kwam Gerrit Eager halen. Wij kregen elke avond verslag hoe Eager het maakte. Hoe hij reageerde in een nieuwe omgeving maar ook hoe hij de allerhande testjes doorstond. Gerrit en de gedragstherapeut zijn enthousiast over de capaciteiten die in Eager zitten. Het staat ondertussen als een paal boven water dat Eager een geschikte hond is waarbij Gerrit zelfs durft te stellen dat over 6 à max 9 maanden Eager een gebrevetteerde assistentiehond zal zijn. Dat heeft Eager nu wel nog waar te maken ;-)

Het leven van Eager neemt dus een totaal andere wending aan. Hij zal, eenmaal zijn opleiding achter de rug, nooit meer van de zijde van zijn toekomstige baas wijken. Hij zal een persoon met een fysieke beperking meer autonomie geven en hem helpen bij zijn integratie in de maatschappij. Hij wordt de onmisbare vriend van ... hopelijk Maarten. Want het is Maarten die dolgraag een Flatcoat als assistentiehond wil waardoor Gerrit naar een mogelijkheid zocht om in Maartens verlangen mee te gaan. Tijd zal uitwijzen of de match Maarten-Eager daadwerkelijk lukt want ook Eager mag daarin mee beslissen. Onze Just a Pride of Perfect Promise, een hond waar wij allen naar opkijken ! Meer info over de organisatie waar Eager vanaf nu deel uitmaakt, kunnen jullie vinden op www.canisha.be. Binnenkort zal Eager ook op die site vermeld worden. Wij zullen alvast zijn evolutie graag en met interesse opvolgen.

9/01/2012 22:54:32

Om een nieuwe bladzijde in te zetten, wil ik graag iemand anders aan het woord laten. Namelijk één van de baasjes van een chokotoffbaby van Bailey. Ze mailde ons een leuk om te krijgen eenvoudig hartverwarmend briefje. Een welgemeende dank je wel Marianne. We, vooral Sabine ;-) dan, zijn diep ontroerd.

Hoi Sabine en Luc,

Namens ons allemaal hier wensen wij jullie een prachtig 2012. Vol met honden- en mensenliefde.

Wij genieten hier met volle teugen van Bliss. Wat een geweldig hondje !!
Ze verovert keer op keer onze harten. Wat heb ik genoten van onze boswandelingen in de herfst. Ik heb nog nooit een hondje gehad wat zo mooi bij dit seizoen past. Vooral met het mooie zonnetje erbij en een glanzende bruine vacht was het keer op keer genieten van de mooie herfstkleuren.

Ze heeft zich volledig aan het leventje hier aangepast. Lekker rustig slapen op haar kussen of voor de houtkachel, genieten van een wandeling, gekke rondjes in de tuin rennen.

En wat wij ook supermooi vinden is dat ze zelfs Tinkel, onze stugge Kelpie, ontdooit. De tantes (zoals wij ze noemen), worden dikke maatjes, half over elkaar heen slapend en steeds meer samen spelend. Zelfs van de week was Tinkel in de tuin met haar aan het meerennen. Het moet niet gekker worden ;-) .

In 4 woorden dus : Wat een prachtig karakter !

En ik weet dat je een deel van je eigen dingen zelf in een hondje stopt, maar ze heeft zo'n boel prachtige genen meegekregen. Dus chapeau ! en ga zo verder met fokken.

Heel veel groetjes,

Elton, Jorden, Hidde, Ferre en Marianne

en een natte lik van Bliss en Tinkel